سه شنبه, ۱۳ شوال ۱۴۴۵هـ| ۲۰۲۴/۰۴/۲۳م
ساعت: مدینه منوره
Menu
القائمة الرئيسية
القائمة الرئيسية

بی‌فایده‌گی صبر استراتیژیک؛ برنامه بعد از آن چی خواهد بود؟

(ترجمه)

خبر:

نماینده دائم ایران در سازمان ملل روز شنبه گفت: «حمله کشورش  به اسرائیل پاسخی به تجاوز اسرائیل بود که به مقر دیپلوماتیک ما در دمشق حمله کرده بود و می‌توان این موضوع را پایان یافته تلقی کرد». این نماینده در بیانیه‌ای در X(تویتر سابق) اضافه کرد: «با این حال، اگر رژیم (اسرائیل) اشتباه دیگری مرتکب شود، پاسخ ایران بسیار شدیدتر خواهد بود.» (منبع: CNN عربی، 2024/04/14م)

یک مقام ارشد دولت امریکا به CNN گفت که جوبایدن رئیس جمهور امریکا طی یک تماس تلفونی به بنیامین نتنیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل گفت: «او باید امشب را شب پیروزی بداند؛ زیرا ارزیابی کنونی امریکا اینست که حملات ایران تا حد زیادی ناموفق بوده و توانایی نظامی برتر اسرائیل را نشان می‌دهد.» (منبع: CNN عربی، 2024/04/14)

تبصره:

بعد از حوالی نیم قرن ایجاد جمهوری ایران(اسلامی) نیروهای مسلح آن به طور مستقیم به اراضی فلسطین اشغالی در شب که بین شنبه و یکشنبه گذشته بود، با موشک‌های دوربورد حمله کردند و اعلام بی‌فایده‌گی صبر استراتژیک خود و تغییر مرکز عملیات جنگی و برخورد نظامی بین آن و بین رژیم یهودی صورت گرفت.

دولت ایران پس از رایزنی‌های متعدد، برای پاسخ به تلافی تجاوز به مقر قونسولگری‌اش در دمشق و کشته شدن افسران سپاه پاسداران، این حق را به خود توجیه کرد؛ به ویژه پس از اطمینان از مجاز بودن پاسخگویی مطابق به خطوط قرمز و مرزهای ترسیم شده توسط اربابان نظام بین‌المللی کافر و استعماری در شرایط کنونی، ایران آخرین عملیات نظامی را برای اعاده حیثیت خود انجام داد!

کدام مرزها را باید رعایت کرد و اجازه تجاوز به آن را ندهد یا این‌که فلسطین مال فلسطینیان است؟ آیا ریختن خون مردم فلسطین برای حمایت مسجدالاقصی به نزد رهبر ایران ارزشی ندارد؟

حقیقت اینست که از این نیرنگ او جای تعجب نیست؛ زیرا ایران از زمان پیدایش، چیزی جز عضوی در نظام بین الملل نبوده و تنها امیدش اینست که در جامعه بین‌المللی یک جمهوری باشد و با تفکرات فرقه‌ای محدود و احساسات ناسیونالیستی پایین اسلام به عنوان یک پروژه جایگزین برای سرمایه‌داری استعماری کافر باقی بماند.

پس آخرین عملیات آن چیزی جز حلقه جدیدی از سریال استعمار کردن امت و ریختن خون فرزندان امت نیست. بنابراین، صبر استراتژیک چیزی جز سکوت استراتیژی مستمر در برابر بی‌عدالتی‌هایی‌که امت در نتیجه تقسیم وطن، منطقه، و ناتوانی‌های که زندگی می‌کنند و هم‌چنان در عدم تطبیق شریعت الهی، تطبیق و اجرای کامل اسلام به عنوان نظام زندگی  که اعمال همه انسان‌ها را صالح می‌گرداند، نیست. چنانچه الله سبحانه وتعالی می‌فرماید:

﴿وَمَا أَرسَلنَاکَ إِلَّا رَحمَةً لِلعَالَمِینَ [انبیاء: 107]

ترجمه: و تو را نفرستادیم (ای محمد صلی الله علیه وسلم با قوانین و احکام شرع) جز رحمتی برای عالمیان.

آیا بهتر نیست آن را (وطن‌پرستی، قوم‌پرستی، و فرقه‌گرایی را) رها کنید؛ چون این شعارها بوی بد می‎‌دهند و به نزد رسول الله صلی الله علیه وسلم فاسد است. «دَعُوهَا فَإِنَّها مُنتِنَة» (شعارهای جاهلیت) را ترک کنید که فاسد است.

 آیا بهتر نیست با مسلمانانی‌که قادر به بیعت با خلیفه‌ای توانا و با کفایت هستند و بر مردم بر اساس آنچه الله سبحانه وتعالی نازل کرده حکومت می‌کند، مسلمانان را متحد می‌کند و دعوت اسلام را برای رهایی همه مردم از عبادت عباد به سوی عبادت رب العباد می‌کشاند کار کنید تا این‌که از تنگنای سرمایه‌داری استعماری نجات یافته و به وسعت اسلام و آخرت داخل شوید.

بلی، عزت از آن الله سبحانه وتعالی، رسولش و مؤمنان است و در مشروعیت بین‌المللی، هرقدر آن را تغییر دهید، تبدیل کنید و لباس‌های فاخر بپوشانید، عزتی نیست. چنانچه الله سبحانه وتعالی می‌فرماید:

﴿یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا استَجِیبُوا للّهِ وَلِلرَّسُولِ إِذَا دَعَاکُم لِمَا یُحیِیکُم [انفال: 24]

ترجمه: ای مؤمنان! فرمان الله را بپذیرید و دستور رسول او را قبول کنید، هنگامی‌که شما را به چیزی دعوت کند که به شما زندگی (مادی و معنوی و دنیوی و اخروی) بخشد.

نویسنده: أحمد طاطار

تاریخ: 16 اپریل 2024م.

مترجم: پارسا امیدی

 

ادامه مطلب...

زنده سوزانده شدن خواهران مسن مان در نبود دولت خلافت!

(ترجمه)

خبر:

در 12 اپریل، خبرگزاری DOAMuslims گزارش داد که یک زن 97 ساله فلسطینی به نام نایفه رزق، توسط نیروهای یهودی در خانه خودش زنده سوزانده شد. پس از تهاجم به شفاخانۀ الشفاء خانواده‌اش به مدت دو هفته ارتباط خود را با او از دست داده بودند، وقتی پسرانش وارد منطقه شدند، متوجه شدند که خانه‌اش سوخته و جسد سوخته‌اش روی تخت افتاده است.

تبصره:

لا حول و لا قوة إلّا باللّه! الله سبحانه وتعالی به صراحت کشتن به آتش‌کشیدن یا هر مجازاتی‌ را که به آن مربوط باشد حرام قرار داده است. این امر حتی برای دشمنان اسلام در زمان جنگ نیز صدق می‌کند. بدون شک سخت‌ترین عذاب در روز آخرت، عذاب با آتش است؛ همانطور که الله سبحانه وتعالی  در زمان خلقت جهنم امر فرمود. از ابن عباس رضی الله عنه روایت است که رسول الله صلی الله علیه وسلم فرمودند:

«لَا تُعَذِّبُوا بِعَذَابِ اللهِ عَزَّ وَجَلَّ» يَعْنِي النَّارَ» (مسند امام احمد)

ترجمه: با عذاب الله عز وجل کسی را عذاب نکیند؛ یعنی عذاب با آتش.

همانطور که می‌بینیم، شکستاندن حُرُمات الله سبحانه وتعالی به حق زنان سالخورده، بی‌گناه و ضعیف در نبود دولت خلافت به سان آب خوردن است. لذا واجب است تا این جنایات را به گوش امت برسانیم تا شاید به خشم آید. چگونه می‌توانید در برابر فرمان الله سبحانه وتعالی مبنی بر اقامه دین او و حفظ شرافت زنان و دختران این امت، نشسته و سکوت کنید؟ اکنون ما در این وضعیت غزه، قحطی دسته‌جمعی و یک بیماریِ داریم که نوزادان و جنین‌ها را قبل از این‌که فرصتی برای رشد پیدا کنند، می‌کشد! هیچ تأخیر و بی‌توجهی از طرف امت اسلامی در زمانی‌که ما بیشترین نیاز را به شما داریم، قابل قبول نیست.

ما تنها از الله سبحانه وتعالی به خواهران ضعیف و درماندۀ خود، که خانواده و مردان خود را در غزه از دست داده اند و کسانی‌که برای ادارۀ امور خود در سخت‌ترین موقعیت تاریخ منطقه رفتند، طلب اجر می‌کنیم. إن‌شاءالله به‌زودی نصرت امیرالمؤمین را خواهیم داشت و با کسانی‌که در این راستا ثواب می‌گیرند، خواهیم بود و الله سبحانه وتعالی به ما رحم کند و ما را از آتش جهنم نجات دهد!

نویسنده: عمرانه محمد

جمعه 10 شوال 1445هـ.ق.

مطابق با 19 اپریل 2024م.

مترجم: محمد یاسین سادات

ادامه مطلب...

فراخواندن نیروهای مسلح امت برای آزادسازی تمام فلسطین باید هم‌چنان ادامه یابد!

(ترجمه)

خبر:

وزارت خارجۀ پاکستان به تاریخ 16 اپریل 2024م بیانیه‌ای را در خصوص دیدار وزیر خارجه پاکستان و عربستان سعودی منتشر نموده و در آن نوشت: «دو وزیر خارجه از متشنج شدن اوضاع در خاورمیانه ابراز نگرانی نموده و تأکید کردند که متوقف شدن درگیری‌ها در غزه و پایان دادن به جنایت‌های (اسرائیل) در آن‌جا یک نیاز فوری و جدی است. (منبع: سایت انترنتی وزارت خارجۀ پاکستان)

تبصره:

متوقف شدن جنگ هرگز منجر به آزادی فلسطین نخواهد گردید؛ بلکه باعث خواهد شد مناطق بیشتری از فلسطین تسلیم یهودیان اشغالگر شود؛ همان یهودیانی‌که دشمنی شان را با الله سبحانه وتعالی و رسولش صلی الله علیه وسلم و مؤمنین ادامه خواهند داد. امت اسلامی این واقعیت را می‌داند و تمام تلاش خود را برای تضعیف نمودن اشغال به کار خواهد گرفت. چنان‌چه عکس‌العمل فوری امت اسلامی در برابر حملات وحشیانۀ یهود این بود که استفاده از تولیدات شرکت‌هایی را که رژیم یهود را حمایت می‌نماید، ممنوع نمود. اینک با مرور زمان، مسلمانان جهان رفته‌رفته و به گونۀ روزافزون از نیروهای مسلح خویش می‌خواهند برای نصرت دادن به غزه آماد شده و دست به کار شوند. مسلمانان در حالی این فراخوان را مطرح می‌نمایند که حکام برحال مسلمانان هرگز اجازه نمی‌دهند نیروهای مسلح زیر فرمان‌شان فراتر از مرزهای دولت‌های ملی و دولت‌‌ملت‌ها اقدامی نموده و دست به فعالیتی بزنند؛ مگر پس از موافقیت دولت‌های استعمارگر غربی.

اما کمپاین تحریم استفاده از تولیدات شرکت‌های حامی یهود از همان ابتدا موفق بود؛ چنان‌چه روزنامۀ پاکستانی "فجر" که با زبان انگلیسی منتشر می‌شود و در پاکستان از شهرت زیادی برخوردار می‌باشد، گزارشی را به تاریخ 3 دسمبر 2023م زیر عنوان "تحریم تولیدات نمودن تولیدات غربی باعث رونق تولیدات داخلی گردیده" نشر نمود. بنا به گزارش مذکور، در تحقیقی‌که در همین خصوص در 12 بزرگ شهر پاکستان صورت گرفته، از هر ده نفری‌که در همه‌پرسی شرکت نمودند، هشت نفر با تحریم نمودن علامات تجارتی "مارک‌های تجاریت" شرکت‌های چند ملیتی و غربی موافقت نشان دادند. هفت نفر از هر ده نفر گفته اند که عملاً این تحریم را شروع کرده اند و باید گفت که روند کمپاین تحریم هنوز فروکش نکرده. پرسش اینست که این کار چگونه صورت گرفت؟ مادران و محصلان از این کمپاین حمایت می‌نمایند و مسلمانان پیوسته می‌کوشند سطح درک مردم را با استفاده از رسانه‌های اجتماعی در مورد اهمیت این تحریم بالا ببرند؛ در حدی‌که وارد کانال‌های فروش کالاهای تجارتی بیگانه شده و مسلمانان را تشویق می‌کنند به تحریم بپیوندند و این تحریم تأکید دارد که استقامت در این کار، به خواست الله کلید پیروزی خواهد بود.

و اما فراخوان نیروهای مسلح مسلمانان نیز تا زمان به حرکت آمدن لشکرهای مسلمانان واجب است که هم‌چنان ادامه یابد. بنابر این، مسلمانانِ پاکستان، مصر، اردن، ترکیه، ایران و اندونیزیا مکلف اند مصرانه از نیروهای مسلح خود بخواهند دست به کار شده و برای نصرت غزه وارد عمل شوند. ما موظف استیم سطح آگاهی مسلمانان را در مورد اهمیت آمادگی و دخالت نیروهای مسلح بالا ببریم، با دوستان و اقارب مان که در نیروهای مسلح وظیفه دارند، دیدار نموده و مصرانه آنان را متوجه مسئولیت شرعی که در برابر الله سبحانه وتعالی دارند، بنماییم و به آنان یادآوری کنیم که نصرت دادن به مظلومین و آزادسازی مسجدالاقصی چه اهمیت فراوانی دارد. ما باید پاداش و اجر فراوانی‌ را که نیروهای مسلح پس از وارد شدن به سرزمین انبیاء علیهم السلام به عنوان فاتح نصیب خواهند شد به یاد آنان بدهیم و به آنان بفهمانیم که دعای خیر امت در دنیا همواره رفیق راه آنان خواهد بود و اجر و پاداش اخروی بی‌حد را نصیب خواهند گردید.

این را نیز باید به نیروهای مسلح خویش تذکر دهیم که اگر به این حالتِ بی‌پروایی خود ادامه دهند و برای آزادی فلسطین دست به کار نشوند، قطعاً با خشم و عذاب الهی مواجه خواهند گردید. ما باید بی‌وقفه آنان را تشویق و ترغیب نمائیم تا این فراخوان را استجابت نمایند؛ بدون توجه به این‌که واکنش آنان چه و چگونه خواهد بود. چنان‌چه رسول الله صلی الله علیه وسلم کسانی را که توانایی جنگیدن داشتند مصرانه به ادای مسؤولیت شان فرا می‌خواند و بارها خواهان نصرت دادن به اسلام گردید؛ هرچند مکرراً درخواست وی صلی الله علیه وسلم رد می‌گردید؛ اما او علیه السلام به درخواست خود ادامه داد تا آن‌که قبیله‌های اوس و خزرج پذیرفتند و به وی نصرت دادند. شکی نیست که توکل به الله متعال، صبر و پشتکار یگانه کلید موفقیت مان در به حرکت در آوردن لشکرهای مان به شمار می‌رود و ما باید به گونۀ خستگی‌ناپذیر از نیروهای مسلح خویش بخواهیم هرچه زودتر دست به کار شوند.

ما باید از نیروهای مسلح خویش بخواهیم هرچه زودتر حکامی را ‌که مانع دست به کار شدن و تحرک‌شان به جانب فلسطین می‌شوند، از اریکه‌های قدرت به زیر آورده و دولت خلافت را به جای حاکمیت‌های مزدور غرب برپا دارند. آنان باید زیر رهبری خلیفۀ راشد به جانب غزه حرکت نموده و آن را از چنگال ظالمان نجات دهند. ما باید بدانیم که الله متعال هرگز تلاش‌های مان برای دنیا و آخرت را هدر نخواهد داد. او تعالی می‌فرماید:

﴿وَاصْبِرْ فَاِنَّ اللهَ لاَ يُضِيعُ أَجْرَ الْمُحْسِنِينَ﴾ [هود: 115]

ترجمه: و پايدار باش، كه همانا الله پاداش نيكوكاران را ضايع نمى‌كند.

نویسنده: شهزاد شیخ – ولایه پاکستان

مترجم: عبدالله دانشجو

ادامه مطلب...

ما هم‌چو دیوار استواریم!

(ترجمه)

از ابوموسی رضی الله عنه روایت است که رسول الله صلی الله علیه وسلم فرمودند:

«المُؤْمِنُ لِلْمُؤْمِنِ كَالْبُنْيَانِ يَشُدُّ بَعْضُهُ بَعْضاً وَشَبَّكَ بَيْنَ أَصَابِعِه» (صحيح البخاری: 2341)

ترجمه: مؤمن برای مؤمن به منزلۀ یک ساختمان است که هر قسمت آن، موجب تقویت قسمت دیگر آن می‌شود و (برای نشان دادن حالت آن) انگشتان دستان خود را تو در تو کرد.

این حدیث شریف به ما می‌گوید که مؤمنان باید نسبت به یک‌دیگر چگونه باشند. رسول الله صلی الله علیه وسلم به ما می‌فرماید که مؤمنان مانند یک ساختمان محکم هستند که یک‌دیگر را یاری نموده، دست هم را محکم می‌گیرند و برخی کمک و پشتیبان برخی دیگر هستند؛ بلکه همانند جسم واحدی اند که با هماهنگی و انسجام کار می‌کنند؛ زیرا هرکدام از ما عرصه‌ای از عرصه‌های اسلام را در دست داریم و مواظب هستیم که اسلام را از دست ندهیم. بنابر این، از این حدیث بزرگ فهمیده می‌شود که مسلمان باید پشتیبان و حامی برادر خود باشد، به امور آن رسیدگی نموده و باید به مصالح آن که رضایت الله را در پی دارد و مصالحی که از هیبت و کیان مسلمانان محافظت می‌کند، توجه داشته باشد؛ زیرا با اتحاد نیرومند شده و دشمنان خود را می‌ترسانیم  و با تفرقه ضعیف گردیده، برای دشمنان اسلام و مسلمانان به طعمۀ آسانی تبدیل خواهیم شد.

از الله سبحانه وتعالی می‌خواهیم که دین‌مان را برای ما حفظ کند، ما را بر اساس دین متحد کند و ما را در زیر سایه خلیفه‌ای که بر اساس کتاب الله و سنت پیامبرش صلی الله علیه و آله وسلم حکومت می‌کند، دور هم جمع کند!

مترجم: الیاس سادات

ادامه مطلب...

طیاره‌های بی سرنشینی که به خاطر از بین بردن اطفال در غزه ساخته شده اند

داکتر هادی بدران انستیزیست بریطانیایی اخیراً بعد از بازگشت‌اش از غزه مصاحبۀ انجام داد و در آن نظریات‌اش را منحیث کارشناس طبی ارایه کرد. او بیان داشت که جراحت‌های را شاهد بود که در طول تاریخ کارش نظیر آنرا ندیده بود. اطفال خوردسال با جراحت های ناشی از مرمی خوردگی که به صورت مستقیم به چهره شان اصابت کرده و اکثراً باعث شکستگی الاشه ها و ورم کردن قسمتی از سرشان به شکل کامل گردیده بود. مرمی ها از کدام فاصلۀ دورتری توسط سلاح تک تیرانداز شلیک نشده اند بلکه به اساس گفته‌های شاهدان این مرمی ها توسط چرخنده‌های کوچک شبیه طیاره‌های بی سرنشین که از نقطه دور اداره می شد، شلیک شده‌اند. این طیارات بدون سرنشین توانایی‌های شنیداری و دیداری داشته که به صورت مستقیم در مقابل مردم و به اندازه قد آنها پرواز نموده و در جریان عملیات سوالاتی نیز می پرسند. حتی قابلیت دادن هدایاتی همچو، " بطرف سمت جنوب حرکت کن" یا " ساحه را ترک کن" وغیره را دارا اند و در هر زمان مطلوب به قربانی‌ها بدون اینکه به شخص اداره کننده آن آسیبی برسد، مرمی شلیک می‌نمایند.

داکتران جراح که افراد بازمانده از چنین حملات بی‌سرنشین را جراحی نموده اند، گفته اند که زخم‌های این نوع مرمی‌ها با تمام انواع  که تا هنوز دیده اند، متفاوت بوده است. خصوصیت بی نظیر این مرمی ها اینست که بطرف بیرون انفجار می کند که منجر به صدمه شدید گوشت بدن شده و هرگز به آسانی داخل زخم نشده و در صورت داخل شدن به راحتی بیرون نمی شوند. او هم چنان گفته است که کارکنان در ساحه کاری به وی هشدار دادند تا نباید به این طیارات بی سرنشین خیره نگاه کند، چراکه مجهز با تشخیص چهره بوده و ممکن به شکل ناگهانی مورد اصابت مرمی قرار گیرد. یکی از یافته‌های مهم دوران کاری او در شفاخانه‌ها اینست که این طیارات بی سرنشین اطفال در حال بازی را هدف قرار می داد و به همین دلیل بالاترین تعداد قربانیان را افراد آسیب پذیر و بی گناه شکل می‌دادند.

این چهره دیگری از ترس و وحشت است که توسط اطفال ما در غزه تجربه می شود! وقتی بازی کردن با قضیه مرگ و زندگی روبه رو استند، پس مادران امت انتظار مواجه شدن با چه نوع جراحت‌های را داشته باشند؟ این درحالیست که حکام و حکومت های سرزمین‌های مسلمان چشم شان را نسبت به بیرحمی‌های هولناک که علیه مسلمانان غزه انجام می شود، کور ساخته اند و به توافقات صلح، عادی سازی روابط و پیمان های تجارتی و سیاسی خود با نهاد قاتل یهودی ادامه می‌دهند. تا زمانیکه این حکام خائن در جای خود باقی مانده باشند، سرزمین فلسطین هرگز آزاد نگردیده و از برادران و خواهران ما هرگز محافظت نخواهد شد!

ما از فرزندان  ارتش‌های مسلمان می پرسیم که تا چی حد می‌توانید به این جنایت های حکام نامرد که در خدمت آن هستید، شاهد و صبور باشید درحالیکه از توانایی نظامی خود به خاطر توقف قربانی شدن برادران و خواهران تان آگاه هستید؟! بدون شک خون شما به خاطر رنج بیش از حدی که مسلمانان غزه تحمل می کنند، جوش و فوران می کند؛ اما شما از طرف این حکام حامی یهود در قرارگاه‌های تان مجبور به اقامت می شوید! امت شما در سراسر جهان بالای تان صدا می زند که به ندای رب تان سبحانه و تعالی لبیک بگوئید تا از مسلمانان فلسطین دفاع نموده و سرزمین مقدس را از این اشغال و نسل‌کُش به خوبی آزاد نمائید. ما بالای شما صدا می زنیم که متابعت تان از این فرعون‌های عصر که امت شما را ترک، نسبت به دین تان خیانت، نام و نشان تان را بی عزت ساخته است، بشکنید. تاج و تخت شان را ریشه کن کنید و نصره (حمایت مادی) خود را بخاطر تأسیس رهبری اسلامی، نظام و دولت خلافت به منهج نبوت بدهید تا تحت چتر آن نقش اصلی خود منحیث مدافعین مسلمانان، اسلام و آزاد کننده‌های سرزمین‌های ما ادا نمائید. به نقش قدم فرماندهان بزرگ همچو صلاح الدین ایوبی پا بگذارید و افتخار بزرگ آزادکننده‌های الاقصی و عموم سرزمین مقدس فلسطین را کسب نمائید!

فَلْيُقَاتِلْ فِي سَبِيلِ اللَّهِ الَّذِينَ يَشْرُونَ الْحَيَاةَ الدُّنْيَا بِالْآخِرَةِ ۚ وَمَن يُقَاتِلْ فِي سَبِيلِ اللَّهِ فَيُقْتَلْ أَوْ يَغْلِبْ فَسَوْفَ نُؤْتِيهِ أَجْرًا عَظِيمًا [النساء:٧٤]

ترجمه: ‏بايد در راه الله متعال كساني جنگ كنند كه زندگي دنيا را به آخرت مي‌فروشند ( و فاني را با باقي معاوضه مي‌كنند ). و هر كس در راه الله بجنگد و كشته شود و يا اين كه پيروز گردد، ( در هر دو صورت در آخرت ) پاداش بزرگي بدو مي‌دهيم .‏

بخش زنان در دفتر مرکزی مطبوعات حزب التحریر

تاریخ قمری: ۳ شوال ۱۴۴۵

تاریخ میلادی: ۱۲اپریل ۲۰۲۴

مترجم: منیب تقوی

ادامه مطلب...

کسی‌که مردم را عذاب کند، مورد عذاب الله قرار می‌گیرد!

(ترجمه)

از عروه روایت است که هشام بن حکیم، عیاض بن غنم، حاکم حمص را دید که مردم را بخاطر گرفتن جزیه زیر نور آفتاب شکنجه می‌کند. هشام بن حکیم گفت: ای عیاض این چه کاری است که انجام می‌دهی! من از رسول الله صلی الله علیه وسلم شنیدم که می‌فرمود:

«إِنَّ اللَّهَ يُعَذِّبُ الَّذِينَ يُعَذِّبُونَ النَّاسَ فِي الدُّنْيَا» (صحيح ابن حبان: 5703)

ترجمه: الله (سبحانه وتعالی) کسانی را که مردم را در دنیا شکنجه می‌کنند، در آخرت عذاب خواهد کرد.

در این حدیث شریف یک پیام وجود دارد که باعث می‌شود مردم مطمئن شوند الله سبحانه وتعالی مهلت می‌دهد؛ ولی فراموش نمی‌کند. این حديث شریف خبر می‌دهد که هرکس در دنیا مردم را عذاب کند، الله سبحانه وتعالی در آخرت او را عذاب خواهد کرد؛ حتی می‌بینیم که الله سبحانه و تعالی چگونه آنان را در این دنیا درس‌عبرتی برای دیگران قرار می‌دهد و با عدل خویش دل‌های مسلمانان را التیام می‌بخشد.

باید آگاه باشیم که الله سبحانه وتعالی حق بندگان خود را فراموش نمی‌کند و این برای کسی‌که گوش شنوا و چشم بینا داشته باشد، پند و اندرز است. بنابراین، کسی‌که این کار را انجام می‌دهد، باید پیش از نازل شدن عذاب الهی و بسته شدن دروازۀ توبه از کار خود دست بکشد و توبه کند؛ زیرا این کار مستلزم عذاب الله است. هم‌چنان کسی‌که مورد شکنجه و عذاب قرار گرفته باید مطمئن باشد که الله سبحانه وتعالی انتقام وی را خواهد گرفت.

از الله سبحانه وتعالی می‌خواهیم ما را در زمرۀ کسانی قرار دهد که به سخنان گوش فرا می‌دهند و از بهترین آن پیروی می‌کنند و ما را از شرِّ ظلم و آزار دیگران در امان بدارد و نصرت خود را نصیب ما بگرداند تا همه بر روی زمین از این نعمت که عدالت اسلام است برخوردار شوند! آمین یا رب العالمین!

مترجم: الیاس سادات

ادامه مطلب...

امتی‌که قانونش قرآن و رهبرش محمد صلی الله علیه وسلم باشد، هرگز شکست نخواهد خورد!

(ترجمه)

خبر:

سایت خبری فوری یمن گزارش داده است که در روز جمعه، 5 إپریل 2024م در ضمن برنامۀ "الهام‌های قرآنی در روزهای طوفان الاقصی" از 500 قاری مرد و زن استماع قرآن صورت گرفت. این برنامه در شمال نوار غزه درحالی برگزار گردید که رژیم یهود در حال ورود به صدوهشتادودومین روز از کشتارهایش در حق خانواده‌های فلسطینی از زمان شروع جنگ در نوار غزه بود.

تبصره:

این غزه است، با وجود پشت کردن به آن؛ درد از دست دادن اقارب، رنج گرسنگی و نسل‌کشی؛ می‌بینیم که 500 تن حافظ قرآن اعم از مرد و زن فارغ‌التحصیل شده و قرآن را از حفظ در یک جلسه در شمال غزۀ اسیر تلاوت می‌کنند. غزه همواره برای ما درس ثبات و استقامت می‌بخشد. مردم غزه تنها با پروردگارشان مناجات کرده و دست نیاز تنها به سوی او سبحانه وتعالی دراز می‌کنند. مردم غزه یقین دارند که نصرت تنها از سوی الله سبحانه وتعالی است؛ آن ذاتی‌که کلیدهای آسمان‌ها و زمین به دست او بوده و همۀ امور به وی بر می‌گردد:

﴿وَكَانَ حَقّاً عَلَيْنَا نَصْرُ الْمُؤْمِنِينَ[روم: 47]‏

ترجمه: ‏و همواره ياری مؤمنان بر ما واجب بوده است.‏

مردم غزه کسانی اند که تمام ملت‌ها و کسان خودشان آشکارانه به آن حمله‌ور شدند و رژیم یهود را با تمام تجهیزات یاری رسانده تا جائی‌که کسی در میان شان باقی نمانده است. این پشت‌خالی کردن و حمله‌ورشدن برای آنان چیزی جز ایمان و رضا به قضای الله سبحانه وتعالی نیفزوده است:

﴿الَّذِينَ قَالَ لَهُمُ النَّاسُ إِنَّ النَّاسَ قَدْ جَمَعُوا لَكُمْ فَاخشَوهُم فَزَادَهُمْ إِيمَٰنًا وَ قَالُوا حَسْبُنَا اللَّهُ وَ نِعْمَ الْوَكِيلُ(173) فَانقَلَبُواْ بِنِعْمَةٍ مِّنَ اللّهِ وَفَضْلٍ لَّمْ يَمْسَسْهُمْ سُوءٌ وَاتَّبَعُواْ رِضْوَانَ اللّهِ وَاللّهُ ذُو فَضْلٍ عَظِيمٍ[آل عمران: 173 - 174]

ترجمه: آن کسانی‌که مردمان بدی‌شان گفتند: مردمان (دشمنان برای تاختن بر شما دست به دست هم داده اند و) بر ضد شما گرد یکدیگر فراهم آمده اند، پس از ایشان بترسید؛ ولی (چنین تهدید و بیمی به هراس شان نیانداخت، بلکه بر عکس) بر ایمان ایشان افزود و گفتند: الله ما را بسنده و او بهترین حامی و سرپرست است. سپس آنان (برای جهاد بيرون رفتند، و ليكن دشمنانشان را خوف و هراس برداشت و از روياروئی با چنين مؤمنانی خودداری ورزيدند، و مسلمانان) با نعمت بزرگ (شهامت و عافيت و استقامت و بردن ثواب جهاد) و فضل و مرحمت سترگ الله (كه با رعب و وحشت انداختن به دل دشمنان، نصيب مسلمانان كرد و ايشان را از دست كشتار و آزار كافران رستگار كرد) برگشتند، و حال آن كه هيچ گونه آسيبي بديشان نرسيد و رضايت الله را خواستند (و در پی خرسندی پروردگار بودند و شايستگی بزرگواری او را پيدا كردند) و الله دارای فضل و كرم سترگی است.

مردم غزه برگزیدگانی اند که قرآن را تلاوت می‌کنند و در آن تدبر کرده و به مقتضای آن عمل می‌کنند. نظر تان در بارۀ کسانی که عمامه می‌زنند و قرآن را در حالی می‌خوانند که از حنجره‌های شان پایین‌تر نرفته و قلوب‌شان را لمس نمی‌کند و با حکام سازش کرده و از آیت زیر غافل هستند، چیست؟!

﴿وَكُلُّهُمْ آتِيهِ يَوْمَ الْقِيَامَةِ فَرْداً‏‏[مریم: 95]

ترجمه: ‏و همه آنان روز رستاخيز تك و تنها (بدون يار و ياور و اموال و اولاد و محافظ و مراقب) در محضر او حاضر می‌شوند (و حساب پس می‌دهند).‏

برگرفته از شمارۀ 490 جریده الرایه

مترجم: محمد مزمل

ادامه مطلب...

گفتگوها در مورد غزه؛ سیاست‌های مسموم و اهداف توهم‌آمیز!

  • نشر شده در سیاسی

(ترجمه)

گفتگوها در خصوص جنگ غزه هنوز بر سر جایش است؛ گرچه بیانیه‌ها، نشست‌ها و کنفرانس‌ها در این خصوص در اماکن مختلف دائر گردیده و جریان دارد؛ گاهی در مصر، گاهی در قطر، گاهی در پاریس و گاهی در واشتگتن.

بایدن، رئیس‌جمهور امریکا در سخنرانی 7 مارچ 2024م در کنگرۀ امریکا در ساختمان کاپیتال گفت: «هنوز در این‌جا خلاهای وجود دارد، اما من رهبری"اسرائیل" را برای عمل نمودن به دست‌یابی به توافق توصیه نمودم و ایالات متحدۀ امریکا هر آنچه در توان دارد برای تحقق این هدف به خرج می‌دهد.»

اما بلینکن، وزیرخارجۀ امریکا بعد از این سخنرانی‌که بایدن در کنگرۀ امریکا ارایه کرد، گفت: «کار بر حماس متوقف می‌شود، حالا توپِ ‌بازی به دست حماس است.» هم‌چنان او گفت: «بدون شک واشنگتن همیش برای تطبیق توقف جنگ فشار وارد کرده است.» هم‌چنان وی افزود: «تنها مشکل حماس است، مشکل اینست که وقتی حماس تصمیم می‌گیرد که برنامه توقف جنگ تطبیق نشود همه از این موضوع استفاده می‌کنند.»

در بیانیه‌ای که از بخش استخبارات اسرائیل(موساد) به تاریخ 9 مارچ 2024م. صادر شد، چنین آمده است: «بدون شک تلاش‌های انجام شده برای دست‌یابی به توافق برای توقف جنگ در نوار غزه دوام داشته، اگرچه آرزوها برای دست‌یابی به آتش‌بس در جریان ماه مبارک رمضان ناکام شده است. وی هم‌چنان افزود: «حماس به موقف خود محکم بوده و برای بالا رفتن خشونت در منطقه در جریان ماه مبارک رمضان تلاش می‌کند.» هم‌چنان وی گفت: «بدون شک جنگ بدون از بین بردن و خاتمه دادن حماس به پایان نمی‌رسد.»

اما نتانیاهو، نخست وزیر رژیم یهود در عکس‌العمل به گفتگوهای اخیر قاهره گفت: «رژیم یهود هیچ پیش‌نهاد جدیدی را از حماس در قاهره برای رهائی اختطاف شده‌های ما دریافت نکرده و تأکید نموده که اسرائیل به خواسته‌های"توهمی" حماس تن نمی‌دهد. او هم‌چنان گفته که تنها تغییر در موقف‌گیری‌های حماس می‌تواند زمینه‌ای پیش‌رفت گفتگوها را مساعد نماید.»

روزنامۀ شرق الوسط به تاریخ 10 مارچ 2024م. از سامی ابوزهری، رهبر حرکت حماس نقل قول نموده و گفته است: تل آویو مام تلاش‌های میانجی‌گران را برای دریافت آتش‌بس در غزه در خلال گفتگوهای که در چهار روز ادامه پیدا کرده وقاهره میزبانی آن را به عهده داشته، به ناکامی مواجه ساخت؛ حسب آنچه که رویترز در روز پنج‌شنبه نشر نموده ابوزهری افزوده است: «اسرائیل خواسته‌های حماس را مبنی بر توقف پیش‌روی‌ها، اخراج نیروها، تعهد آزادسازی ورود کمک‌ها و بازگشت بیجاشده‌گان را رد می‌کند.»

پس باگذشت پنج ماه از آغاز این جنگ جنایت‌کارانه چی چیزی در مورد این گفتگوها اتفاق خواهد افتاد؟! با وجود این‌که در حدود چهار ماه از آغاز گفتگوهای اولی در ماه 11 سال  قبلی برای دست‌یابی به توافق آتش‌بس و رهائی زندانیان سپری شده است.

قبل از این‌که بعضی از این گفتگوها و اهداف سیاسی آن را یاد کنیم و قبل از این‌که محتوای این گفتگوها و اسباب ناکامی شانرا برای دست‌یابی به توافق بیان نمائیم، به قضیۀ متعلق به گفتگوهای مربوط به اسیران و به گفتۀ خودشان حالت بشری و مسائل مربوط به قضیۀ توقف جنگ و اخراج از غزه را بیان می‌کنیم:

- در این خصوص بعضی از اختلافات سیاسی و  کشمکش‌ها بین دو حزب در بین امریکا وجود دارد که بالای قدرت حاکم در حکومت امریکا و آوردن فشارها بالای رژیم یهود تأثیر نموده است؛ چنانچه این مسأله در قضیۀ کمک‌ها برای رژیم یهود بارز می‌باشد؛ کمک‌هایی‌که حزب جمهوری خواه آن را پیش نموده و حزب دموکرات وقتی آن را به موضوع کمک‌ها برای اوکراین و تایوان و مسأله مهاجرت مقایسه نموده بسیار به صورت حقیرانه رد کرد.

- حکومت رژیم یهود و در پشت آن بیشترین یهودیان برای پایان‌دادن حماس به شکل نظامی و تأمین شهرک‌های اطراف غزه اصرار نمودند؛ چیزی‌که به نام غلاف غزه یاد می‌شود، این مسأله‌ای است که تقریبا نظامی‌ها و سیاسیون رژیم یهود بر آن اجماع کردند.

- هم‌چنان حالت ضعف سیاسی در حکومت امریکا به سبب نزدیکی زمان کمپاین‌های انتخاباتی و به سبب مشکلات سختی که بایدن در زمان ریاستش به آن مواجه گردیده، نیز وجود دارد که از آن جمله قضیۀ جنگ در اوکراین و مشکلات اقتصادی و مشکل مهاجرت به سوی امریکا از طریق مرزها است.

- حکومت رژیم یهود عبارت از يك تركيب سیاسی و مخلوط است که بر تصامیم قطعی در مسائل بزرگ سیاسی که تعلق به راه‌حل ایجاد دو دولت و به رسمیت شناختن حماس در خودگردان فلسطین دارد ناتوان است، اما نقطۀ توافق شان به رد تنازل در برابر این قضیۀ حساس وجود دارد.

 و از جریان این دریافت‌ها و  نتایج فوق به این نتیجه می‌رسیم: آنچه امریکا آن را در خصوص قضیۀ راه‌حل ایجاد دو دولت و ادغام حماس با سازمان آزادی‌بخش فلسطینی مطرح می‌کند، به یک معضل بزرگ مواجه گردیده که مورد قبول یهود نیست؛ مخصوصاً بعد از حوادث 7 اکتبر 2023م. لذا سیاست امریکا بر مسائل مشخص تمرکز نموده که حکومت یهود آن را رد کرده و به خاطر همین مسائل تلاش به انجام فشارهای زیاد دیپلوماتیک دارد. این چیزی است که اظهارات کاخ سفید را در مورد حماس که آن را علت این مشکل خوانده تفسیر و توضیح نموده است، علاوه بر آن‌که در این گفتگوهای پیشنهادی کم‌ترین چیزی بوده که امریکا در خصوص خاتمۀ جنگ و رهائی زندانیان مطرح نموده است.

تمرکز ادارۀ امریکا به هدف حصول نتایج فعالیت‌های انتخاباتی بوده، نه به هدف پیدا کردن راه‌حل به این مشکل. هم‌چنان تمرکز ادارۀ امریکا به هدف بیرون‌رفت از فشارهای  داخلی و جهانی است که به دلیل وضعیت بشری به وجود آمده و چهرۀ امریکا را مخدوش ساخته است. به دلیل این‌که امریکا در برابر تصمیمی ایستاده شده که برای توقف جنگ در غزه گرفته شده است.

مسألۀ ناکامی گفتگوها به سبب اصرار یهود و به سبب فشارهای است که از طرف امریکا و مزدورانش از جمله مصر، قطر، ترکیه و غیره بالای حرکت حماس وارد شده و به عنوان یک مسأله توصیفی و شعاری تبدیل شده است.

مکر و نیرنگ‌های بین‌‌المللی برای از بین بردن وجود نظامی حماس به یک واقعیت تبدیل شده تا حماس به یک حزب سیاسی تبدیل شده و با سازمان آزادی‌بخش فلسطینی مدغم گردد تا امریکا بتواند از این طریق وارد موضوع راه‌حل ایجاد دولت شده و از این طریق با تمام دولت‌های منطقه ایجاد استقرار سیاسی و عادی داشته باشد و برنامه‌های کلانش را در گذرگاه‌های آبی و خشکه از سر آغاز نموده و راه را برای چین قطع نماید و از طرف دیگر اروپا را در زیر بار سیاسی‌اش قرار دهد.

قبل از این‌که ختم کنیم، یادآوری می‌کنیم که این گفتگوها بی‌ثمر بوده و هدف آن از بین بردن حماس به صورت نظامی است؛ اگرچه با نام کمک‌های بشری و نجات گیروگانان است. بر این هدف توافق بین المللی با امریکا و رژیم یهود و اجیران‌شان از حکام ما نیز هست؛ اما نقطۀ اختلاف با رژیم یهود که باعث این پیچیده‌گی شده، همانا موضوع راه‌حل ایجاد دو دولت و مدغم نمودن حماس سیاسی با سازمان آزادی‌بخش فلسطین است که در حقیقت مقدمه‌ای برای ایجاد استقرار سیاسی و عادی‌سازی روابط است. این چیزی است که پیشرفت را در این گفتگوها ناکام ساخته است.

در اخیر موارد زیر را به صورت تأکید بیان می‌کنیم:

1- چنین گفتگوهای ممکن نیست که به نتیجۀ مثبت برسد؛ جز این‌که ذلت و نیرنگ را از جانب حکام مسلمانان که آلۀ دست امریکا هستند و جز کید و مکر دولت‌های اروپائی چیزی دیگری نیست.

2- آنچه که بنام رفع فشارها بر مسلمانان غزه تعلق می‌گیرد، شرعاً جائز نیست که بهانه‌ای برای تنازلات قرار گیرد که باعث به رسمیت شناختن رژیم یهود و یا به رسمیت شناختن سازمان آزادی‌بخش فلسطینی و یا منجر به ایجاد دو دولت گردد؛ اگرچه باعث شهادت شهداء، خونریزی و معیوبین گردد.

3- امریکا برای دست‌یابی بعضی مسائل؛ از جمله ایجاد دو دولت و ادغام حماس در جناح سیاسی است و امریکا فشارهای سیاسی را برای تطبیق این برنامه دنبال می‌کند؛ مانند محکمۀ جنایات بین‌المللی و یا خوش‌بینی به نقش اروپا بر ضد جنایات یهود و یا بهره‌بردن از واکنش مردم داخل امریکا و داخل سازمان‌های امریکائی مثل کنگرۀ امریکا و بعض از سازمان‌های حقوقی امریکا. بناءً این گفتگوها به همین شکل ادامه یافته، بدون این‌که کدام نتیجۀ جز مصالح امریکائی‌ها و یهودیان و اجیران شان را از حکام ما در پی داشته باشد. هدف این فعالیت‌ها بازنمودن دروازۀ کمک‌های بشری مانند گذرگاه‌ها و یا تلاش برای از بین‌بردن این حالت و غیره نبوده، بلکه هدف آن چیزی است که امریکا می‌خواهد. هدف این گفتگوها این چیزها نه؛ بلکه هدف طرح مقدمات و بهانه‌های است که وسیلۀ داخل شدن به امور خطرناکی است که باعث نارضایتی الله سبحانه وتعالی و رسول آن و باعث ذلت مسلمانام می‌گردد.

از او سبحانه وتعالی می‌خواهیم که مکرشان را بر خودشان برگرداند و مسلمانان را از مکر و شر شان در امان نگهدارد! و از الله سبحانه وتعالی می‌طلبیم که این حالت که بر غزۀ هاشم سپری می‌شود مقدمه‌ای برای فرج و پیروزی بزرگ الهی  باشد که باعث سقوط کاخ‌های اجیران و باعث اقامۀ دولت اسلامی قدرتمند گردد که به وسیلۀ آن تمام مسلمانان عزت پیدا کنند!

﴿وَقَدْ مَكَرُواْ مَكْرَهُمْ وَعِندَ اللّهِ مَكْرُهُمْ وَإِن كَانَ مَكْرُهُمْ لِتَزُولَ مِنْهُ الْجِبَالُ)(فَلاَ تَحْسَبَنَّ اللّهَ مُخْلِفَ وَعْدِهِ رُسُلَهُ إِنَّ اللّهَ عَزِيزٌ ذُو انْتِقَامٍ﴾ [ابراهیم: 46 - 47]

ترجمه:و آن‌ها همه تدابیر توطئه‌گرانه خود را به کار بردند؛ درحالی‌که تدابیر آن‌ها نزد الله (سبحانه وتعالی برملا و آشکار است) هرچند از تدابیرشان کوه‌ها فروپاشیده شوند. پس هرگز مپندار که الله با رسولانش وعده خلافی کند، مسلماً الله شکست‌ناپذیر و منتقم است.

برگرفته از شمارۀ 487 جریده الرأیه

نویسنده: استاد حمدطبیب بیت المقدس

مترجم: مصطفی اسلام

ادامه مطلب...

حکم بما انزل الله و حاکمیت آن عبادت است!

  • نشر شده در سیاسی

(ترجمه)

الله سبحانه وتعالی در زمینه چنین می‌فرماید:

﴿مَا تَعبُدُونَ مِن دُونِهِۦ إِلَّآ أَسمَآءٗ سَمَّيتُمُوهَآ أَنتُم وَءَابَآؤُكُم مَّآ أَنزَلَ ٱللَّهُ بِهَا مِن سُلطَٰنٍۚ إِنِ ٱلحُكمُ إِلَّا لِلَّهِ أَمَرَ أَلَّا تَعبُدُوٓاْ إِلَّآ إِيَّاهُۚ ذَٰلِكَ ٱلدِّينُ ٱلقَيِّمُ وَلَٰكِنَّ أَكثَرَ ٱلنَّاسِ لَا يَعلَمُونَ [يوسف: 40]

ترجمه: شما به جای پروردگار، تنها نام‌های را می‌پرستید که خودتان و پدران‌تان نام‌گذاری کرده اید و الله هیچ دلیلی بر درسیتی آن‌ها نازل نکرده است. حکم تنها از آن الله است، فرمان داده که جز او را پرستش نکنید! این دین استوار است؛ ولی بیشتر مردم نمی‌دانند.

عمل پرداختن به صدور و اجرای احکام و حاکمیت از جمله عبادات است. از همین جهت است که الله سبحانه وتعالی می‌فرماید:  ﴿إِنِ ٱلحُكمُ إِلَّا لِلَّهِ...؛ حکم تنها از آن الله است... در این فرموده الله سبحانه وتعالی حکم را محصور بر خود نموده است. بنابر این، برای هیچ کس مجاز نیست که از غیر الله مطالبه حکم کند. در ادامه الله سبحانه وتعالی می‌فرماید: ﴿أَمَرَ أَلَّا تَعبُدُوٓاْ إِلَّآ إِيَّاهُ... فرمان داده که جز او را پرستش نکنید... این فرموده الله سبحانه وتعالی دلالت بر این دارد که (صدور و یا اجرای) حکم عبادت است. لذا واجب است که تنها برای الله سبحانه وتعالی مورد تصرف قرار گیرد. در جای دیگر الله سبحانه وتعالی چنین می‌فرماید:

 ﴿أَلَم تَرَ إِلَى ٱلَّذِينَ يَزعُمُونَ أَنَّهُم ءَامَنُواْ بِمَآ أُنزِلَ إِلَيكَ وَمَآ أُنزِلَ مِن قَبلِكَ يُرِيدُونَ أَن يَتَحَاكَمُوٓاْ إِلَى ٱلطَّٰغُوتِ وَقَد أُمِرُوٓاْ أَن يَكفُرُواْ بِهِۦۖ وَيُرِيدُ ٱلشَّيطَٰنُ أَن يُضِلَّهُم ضَلَٰلَا بَعِيدٗا [نساء:60]

ترجمه: مگر نمی‌بینید کسانی را که گمان می‌برند، به آن‌چه بر تو و پیش از تو نازل شده، ایمان آورده اند و می‌خواهند طاغوت را حاکم قرار دهند؟ حال آن‌که فرمان یافته اند، به طاغوت کافر شوند؟ شیطان می‌خواهد آنان را به گمراهی دور و درازی دچار کند.

مفهوم طاغوت عام می‌باشد؛ لذا هر معبودی‌که غیر از الله سبحانه وتعالی مورد پرستش قرار گرفته و یا به پرستش آن رضایت داده شود و هر متبوعی که به جای الله ازوی تبعیت شود و هرکسی‌که به جای اطاعت از الله و رسولش از وی اطاعت شود، آن طاغوت است؛ چون طاغوت از ریشۀ طغیان، به معنی از حدگذری، گرفته شده است. بنابر این، هرکسی‌‌که بر مبنای غیر آن‌چه که رسول الله صلی الله علیه وسلم از جانب الله سبحانه وتعالی آورده است، حکم کند، بی‌گمان که طاغوت را حاکم نموده و بر مبنای آن حکم نموده است.

 شیخ سعدی در تفسیر خویش کوتاه چنین می‌گوید: «مراجعه به کتاب و سنت یکی از شرایط ایمان می‌باشد و بر این مفهوم است که هرکس در حل منازعات خود به کتاب و سنت مراجعه نمی‌کند، او در واقع مؤمن نیست؛ بلکه مؤمن به طاغوت است. همان طور‌که در این آیه: ﴿أَلَم تَرَ إِلَى ٱلَّذِينَ يَزعُمُونَ... مگر نمی‌بینید کسانی را که گمان می‌برند... همان‌طورکه در این آیه آمده است، مقتضی ایمان گردن نهادن به شریعت الله سبحانه وتعالی و حاکم ساخت آن در تمام مسائل می‌باشد، پس هرکس که گمان می‌کند او مؤمن می‌باشد، در حالی‌که حکم طاغوت را بر حکم الله سبحانه و تعالی ترجیح داده است، او در این مسئله دروغ می‌گوید.»

در جای دیگر الله سبحانه وتعالی چنین می‌فرماید:

﴿ٱتَّخَذُوٓاْ أَحبَارَهُم وَرُهبَٰنَهُم أَربَابٗا مِّن دُونِ ٱللَّهِ وَٱلمَسِيحَ ٱبنَ مَريَمَ وَمَآ أُمِرُوٓاْ إِلَّا لِيَعبُدُوٓاْ إِلَٰهٗا وَٰحِدٗاۖ لَّآ إِلَٰهَ إِلَّا هُوَۚ سُبحَٰنَهُۥ عَمَّا يُشرِكُونَ [توبه:31]

ترجمه: آن‌ها دانشمندان، راهبان‌شان و مسیح پسر مریم را به جای الله پروردگار قرار دادند، حال آن‌که فرمان داشتند که تنها یگانه معبود بر حق را عبادت نمایند، که هیچ معبود برحقی جز او وجود ندارد، از آن‌چه به او شرک می‌ورزند پاک و منزه است.

به روایت امام أحمد وترمذی و محدثین دیگر، در حديث عدی بن حاتم، که حديث حسن و طويلی است، چنین آمده:

«وكان قد قدم على النبي صلى الله عليه وسلم وهو نصراني، فسمعه يقرأ هذه الآية، قال: «فقلت له: إنا لسنا نعبدهم، قال: أليس يحرمون ما أحل الله فتحرمونه، ويحلون ما حرم الله فتحلونه؟ قال: فقلت بلى، قال: فتلك عبادتهم»

ترجمه: نزد رسول الله صل الله علیه وسلم آمد و او نصرانی بود، شنید که رسول الله صلی الله علیه وسلم این آیه را تلاوت می‌نمودند، گفت که برایش گفتم، ما آنان را پرستش نمی‌کردیم، فرمود: آیا این طور نیست که آنان آن‌چه را الله حلال قرار داده است، حرام می‌خوانند و شما نیز آن را حرام می‌شمارید و آن‌چه را الله حرام ساخته است حلال می‌خوانند و شما نیز آن را حلال می‌شمارید؟ گفت: گفتم همین‌طور است، فرمود: همین پرستش شان است.

در جای دیگر الله سبحانه وتعالی چنین می‌فرماید:

﴿فَلَا وَرَبِّكَ لَا يُؤمِنُونَ حَتَّىٰ يُحَكِّمُوكَ فِيمَا شَجَرَ بَينَهُم ثُمَّ لَا يَجِدُواْ فِيٓ أَنفُسِهِم حَرَجٗا مِّمَّا قَضَيتَ وَيُسَلِّمُواْ تَسلِيمٗا [نساء: 65]

ترجمه: چنین نیست؛ سوگند به پروردگارت که آن‌ها ایمان ندارند تا این‌که تو را در اختلافات‌شان به داوری بخوانند و از داوری تو دلگیر نشوند و کاملاً تسلیم باشند.

ابن کثیر در تفسیر این آیه چنین می‌گوید: «الله سبحانه وتعالی به نفس کریم و مقدس خویش قسم یاد می‌کند که شخص مؤمن نیست تا این‌که رسول الله صلی الله علیه وسلم را در تمام مسائل حاکم قرار ندهد. هر آن‌چه رسول الله به آن حکم نمود، حقی است که در ظاهر و باطن و در نهان و آشکار باید در برابرش گردن نهاد.»

ابن قیم در مورد این آیه چنین می‌گوید: «الله سبحانه وتعالی به نفس مقدس خویش قسم یاد کرد و با نفی قبل آن تأکید بر عدم ایمان مردم کرده است تا این‌که رسولش را در تمام مشاجرات خود در اصول و فروع، در مورد احکام دنیا و آخرت، حاکم گردانند؛ البته صرف به این حاکم گردانیدن، ایمان شان تثبیت نمی‌گردد؛ مگر این‌که حرج و دلگیری را از خود درو ساخته و با تمام معنی در برابر حکم رسول الله صلی الله علیه وسلم سعی صدر داشته باشند و آن را به طور کامل بپذیرند؛ حتی به این هم ایمان شان ثابت نمی‌گردد؛ مگر این‌که در برابر حکم رسول الله صلی الله علیه وسلم با رضایت و تسلیمی و عدم منازعه، رد کردن، مخالفت و اعتراض، تعامل کند.»

﴿فَإِن تَنَٰزَعتُم فِي شَيءٖ فَرُدُّوهُ إِلَى ٱللَّهِ وَٱلرَّسُولِ إِن كُنتُم تُؤمِنُونَ بِٱللَّهِ وَٱليَومِ ٱلأٓخِرِۚ ذَٰلِكَ خَيرٞ وَأَحسَنُ تَأوِيلًا [نساء: 59]

ترجمه: هرگاه در چیزی اختلاف کردید، آن را به الله و پیامبرش ارجاع دهید، اگر به الله و روز قیامت ایمان دارید، این خیر است و عاقبت بهتری دارد.

همانا تحکیم شریعت الله سبحانه وتعالی و مراجعه در حل منازعات به سوی نصوص وحی شده از جانب الله سبحانه وتعالی (کتاب الله و سنت رسول الله) از شرایط ایمان می‌باشد و از همین جهت است که:

ابن قیم چنین می‌گوید: [جمله] « ﴿فَإِن تَنَٰزَعتُم فِي شَيءٖ نَکرَه بوده و در سیاق شرط واقع شده است، تمام امور مورد منازعه مومنیین را شامل می‌شود، شامل تمام مسائل دین، از جزئی‌ترین تا کلی‌ترین، مسائل آشکار و پنهان آن، چون اگر حکم مسایل در کتاب الله و سنت رسولش نمی‌بود و یا حکم مورد منازعه در آن بیان نمی‌گردید و یا این‌که کافی نمی‌بود، الله سبحانه وتعالی به مراجعه به الله و رسول فرمان نمی‌داد، چون از ممتنعات است که الله سبحانه وتعالی برای حل منازعه به مراجعه به سوی چیزی فرمان دهد که راه‌حل و فصل منازعه در آن نباشد، از جمله این مراجعه را از موجبات ایمان و لوازم آن قرار داده است که اگر این مراجعه نفی گردد، ایمان نفی می‌گردد؛ چون نفی ملزوم نفی لازم را در پی دارد؛ سپس الله سبحانه وتعالی خبر داده که این مراجعه در خیر مؤمنین بوده و بهترین پایان را برای شان دارد.» (منبع: اعلام الموقعین 1/49-50)

ابن کثیر چنین می‌گوید: «هرآن‌چه کتاب الله و سنت رسول الله با آن حکم کند و به صحت آن گواهی دهد، آن حق است و هر آنچه بعد از حق است گمراهی است. از همین جهت است که الله سبحانه وتعالی چنین می‌فرماید: ﴿إِن كُنتُم تُؤمِنُونَ بِٱللَّهِ وَٱليَومِ ٱلأٓخِرِ یعنی تمام خصومت‌ها و موضوعات مجهول را به کتاب الله و سنت رسولش باز گشتانده و در تمام مشاجرات بین خود کتاب الله و سنت رسولش را حاکم قرار دهید. به این مفهوم اگر کسی در منازعاتش کتاب الله و سنت رسول الله صلی الله علیه وسلم را حاکم قرار نداده و به سوی آن مراجعه نکند، او به الله و به روز آخرت ایمان ندارد.» (منبع: تفسیر ابن کثیر3/209)

﴿وَأَنِ ٱحكُم بَينَهُم بِمَآ أَنزَلَ ٱللَّهُ وَلَا تَتَّبِع أَهوَآءَهُم وَٱحذَرهُم أَن يَفتِنُوكَ عَن بَعضِ مَآ أَنزَلَ ٱللَّهُ إِلَيكَۖ فَإِن تَوَلَّواْ فَٱعلَم أَنَّمَا يُرِيدُ ٱللَّهُ أَن يُصِيبَهُم بِبَعضِ ذُنُوبِهِمۗ وَإِنَّ كَثِيرٗا مِّنَ ٱلنَّاسِ لَفَٰسِقُونَ [مائدة: 49]

ترجمه: و (فرمان دادیم که) در میان شان مطابق آن‌چه الله نازل نموده است، حکم نما و از خواسته‌های نفسانی آن‌ها پیروی نکن و نسبت به آن‌ها به هوش باش که مبادا تو را از پارۀی از آن‌چه الله نازل نموده است، منحرف کنند؛ پس اگر روی برگردانند، بدان‌که الله می‌خواهد آن‌ها را به سبب پاره‌ای از گناهان شان مجازات کند و به راستی که بسیار از مردم فاسق و بدکارند!

الله سبحانه وتعالی پیامبرش صلی الله علیه وسلم را به حکم کردن در بین اهل کتاب بر اساس آن‌چه را که الله نازل نموده است، فرمان داده و ایشان را از پیروی از خواسته‌های اهل کتاب نهی نموده است؛ چون در پیروی از خواسته‌های آن‌ها مخالفت با چیزی است که برای رسول الله صلی الله نازل گردیده و ایشان را از این‌که در فتنۀ آن‌ها قرار گرفته و در بین ایشان و بین برخی از آن‌چه الله نازل نموده حایل قرار گیرند، هشدار داده است و ایشان را آگاه ساخته که اگر آن‌ها از حکمی که الله به سوی تو نازل نموده، تولی کنند، برای اینست که الله می‌خواهد آن‌ها را به سبب گناهان‌شان، به مصیبت و بلاء مبتلاء سازد. پس از این دانسته می‌شود که تولی از حکم الله و حکم رسول الله صلی الله علیه وسلم و روی کردن به حکم هواء سبب مبتلاء شدن به برخی از مصیبت‌ها می‌شود.

برگرفته از شماره 450-451-452 مجله الوعی

صادره رجب – شعبان – رمضان 1445هـ الموافق شباط – آذار – نيسان 2024م

مترجم: محمد علی مطمئن

ادامه مطلب...

الْحَلاَلُ بَيِّنٌ وَالْحَرَامُ بَيِّنٌ

  • نشر شده در فقهی

(ترجمه)

جواب سوال

به جواب حسین حمایس

سوال:

السلام علیکم ورحمة الله وبرکاته!

امير و دوست ما! الله سبحانه وتعالی از شما راضی باشد و همان طوری‌که کتاب و اولیای خود را حفظ می‌کند، شما را نیز حفظ نماید!

در كتاب"دوسیة ازالة الاتربة عن الجذور" صفحۀ 58 فقرۀ اول حدیث: «الْحَلاَلُ بَيِّنٌ وَالْحَرَامُ بَيِّنٌ... وَمَنْ وَقَعَ فِي الشُّبُهَاتِ كَرَاعٍ» وارد شده است؛ به نظر می‌رسد که از این حدیث جملۀ "وقع فی الحرام" ساقط شده است. امیدوارم لطف نموده در این مورد جواب دهید! الله سبحانه وتعالی شما را حفظ نموده و شما بزرگوار را در پناه خود داشته باشد، با احترامات فراوان!

جواب:

وعلیکم السلام ورحمة الله وبرکاته!

الله سبحانه وتعالی از بابت این دعای نیک، صدق و کلام زیبایی‌که دارید، به شما برکت دهد و شما را از هر بدی و شر محفوظ بدارد!  

نسبت به حدیث شریف: «الْحَلاَلُ بَيِّنٌ وَالْحَرَامُ بَيِّنٌ...» آنچه ما در "الکراسة" ذکر نمودیم، حدیث بخاری است که به لفظ زیر آمده است: شنیدم که رسول الله صلی الله علیه وسلم فرمودند:

«الْحَلاَلُ بَيِّنٌ وَالْحَرَامُ بَيِّنٌ، وَبَيْنَهُمَا مُشَبَّهَاتٌ لاَ يَعْلَمُهَا كَثِيرٌ مِنْ النَّاسِ، فَمَنْ اتَّقَى الْمُشَبَّهَاتِ اسْتَبْرَأَ لِدِينِهِ وَعِرْضِهِ، وَمَنْ وَقَعَ فِي الشُّبُهَاتِ كَرَاعٍ يَرْعَى حَوْلَ الْحِمَى يُوشِكُ أَنْ يُوَاقِعَهُ، أَلاَ وَإِنَّ لِكُلِّ مَلِكٍ حِمىً، أَلاَ إِنَّ حِمَى اللَّهِ فِي أَرْضِهِ مَحَارِمُهُ أَلاَ وَإِنَّ فِي الْجَسَدِ مُضْغَةً إِذَا صَلَحَتْ صَلَحَ الْجَسَدُ كُلُّهُ وَإِذَا فَسَدَتْ فَسَدَ الْجَسَدُ كُلُّهُ أَلاَ وَهِيَ الْقَلْبُ» (رواه بخاری)

ترجمه: حلال آشکار است و حرام نیز آشکار است؛ اما در میان این دو امور مشتبه و پوشیده‌ای است که بسیار از مردم آن‌ها را نمی‌دانند. هرکس از این مشتبهات تقوی کرد، در حقیقت دین و آبرویش را پاک نگهداشته و کسی‌که در این مشتبهات وارد گردید، مانند چوپانی است که در اطراف حریمی واقع شده که هر لحظه امکان دارد که داخل آن شود، آگاه باشید که هر پادشاه حریمی دارد و حریم الله (سبحانه وتعالی) در زمینش محارم آن است؛ آگاه باشید که در جسد آدمی پارچۀ گوشتی است که هرگاه این پارچۀ گوشت اصلاح گردد، همۀ جسدش اصلاح می‌گردد و وقتی این پارچۀ گوشت فاسد گردد، همۀ جسدش فاسد می‌گردد، بدانید که این پارچۀ گوشت همانا قلب است.

اما در مورد ملاحظه شما در مورد سقوط کلمۀ "وَقَعَ فِی الحَرَام" است باید گفت که این کلمه در بخاری ذکر نیست؛ بلکه در روایت مسلم چنین ذکر شده است: صحيح مسلم (8/ 290) 2996 – حَدَّثَنَا مُحَمَّدُ بْنُ عَبْدِ اللَّهِ بْنِ نُمَيْرٍ الْهَمْدَانِيُّ حَدَّثَنَا أَبِي حَدَّثَنَا زَكَرِيَّاءُ عَنْ الشَّعْبِيِّ عَنْ النُّعْمَانِ بْنِ بَشِيرٍ قَالَ سَمِعْتُهُ يَقُولُ:

«سَمِعْتُ رَسُولَ اللَّهِ ﷺ يَقُولُ «وَأَهْوَى النُّعْمَانُ بِإِصْبَعَيْهِ إِلَى أُذُنَيْهِ إِنَّ الْحَلَالَ بَيِّنٌ وَإِنَّ الْحَرَامَ بَيِّنٌ وَبَيْنَهُمَا مُشْتَبِهَاتٌ لَا يَعْلَمُهُنَّ كَثِيرٌ مِنْ النَّاسِ فَمَنْ اتَّقَى الشُّبُهَاتِ اسْتَبْرَأَ لِدِينِهِ وَعِرْضِهِ وَمَنْ وَقَعَ فِي الشُّبُهَاتِ وَقَعَ فِي الْحَرَامِ كَالرَّاعِي يَرْعَى حَوْلَ الْحِمَى يُوشِكُ أَنْ يَرْتَعَ فِيهِ أَلَا وَإِنَّ لِكُلِّ مَلِكٍ حِمًى أَلَا وَإِنَّ حِمَى اللَّهِ مَحَارِمُهُ أَلَا وَإِنَّ فِي الْجَسَدِ مُضْغَةً إِذَا صَلَحَتْ صَلَحَ الْجَسَدُ كُلُّهُ وَإِذَا فَسَدَتْ فَسَدَ الْجَسَدُ كُلُّهُ أَلَا وَهِيَ الْقَلْبُ»

ترجمه: شنیدم که رسول الله صلی الله علیه وسلم می‌فرمودند: در حالی‌که نعمان دو انگشت خود را به طرف گوش‌هایش بالا کرد، گفت بدون شک حلال آشکار است و حرام نیز آشکار است؛ اما در میان این دو امور مشتبه و پوشیده‌ای است که بسیاری از مردم آن را نمی‌دانند. هرکس از این اشیاء مشتبه و پوشیده پرهیز نمود، در حقیقت دین و آبرویش را حفظ نموده و هرکس در این اشیاء مشتبه و پوشیده داخل گردد، انگار که در حرام واقع شده است، مانند چوپانی‌که گوسفندانش را در اطراف حریم می‌چراند و نزدیک است که در این حریم واقع گردد؛ آگاه باشید که برای هر پادشاه حریمی است و حریم الله سبحانه وتعالی محارم آن است. آگاه باشید که در جسد انسان پارچۀ گوشتی است، وقتی این پارچۀ گوشت اصلاح شد، همۀ جسدش اصلاح می‌شود و هرگاه این پارچۀ گوشت فاسد شد، همۀ جسدش فاسد می‌شود. بدانیدکه این پارچۀ گوشت همانا قلب است.

چنانچه شما می‌بینید، بخاری این جمله را در روایت خود ذکر نکرده است؛ اما هردو روایت صحیح است. در فتح الباری از روایت بخاری چنین آمده است:

فتح الباري لابن حجر (1/ 82) 50 - حَدَّثَنَا أَبُو نُعَيْمٍ حَدَّثَنَا زَكَرِيَّاءُ عَنْ عَامِرٍ قَالَ سَمِعْتُ النُّعْمَانَ بْنَ بَشِيرٍ يَقُولُ:

«سَمِعْتُ رَسُولَ اللَّهِ ﷺ يَقُولُ الْحَلَالُ بَيِّنٌ وَالْحَرَامُ بَيِّنٌ وَبَيْنَهُمَا مُشَبَّهَاتٌ لَا يَعْلَمُهَا كَثِيرٌ مِنْ النَّاسِ فَمَنْ اتَّقَقَى الْمُشَبَّهَاتِ اسْتَبْرَأَ لِدِينِهِ وَعِرْضِهِ وَمَنْ وَقَعَ فِي الشُّبُهَاتِ كَرَاعٍ يَرْعَى حَوْلَ الْحِمَى يُوشِكُ أَنْ يُوَاقِعَهُ أَلَا وَإِنَّ لِكُلِّ مَلِكٍ حِمًى أَلَا إِنَّ حِمَى اللَّهِ فِي أَرْضِهِ مَحَارِمُهُ أَلَا وَإِنَّ فِي الْجَسَدِ مُضْغَةً إِذَا صَلَحَتْ صَلَحَ الْجَسَدُ كُلُّهُ وَإِذَا فَسَدَتْ فَسَدَ الْجَسَدُ كُلُّهُ أَلَا وَهِيَ الْقَلْبُ» (أخرجه البخاری)

ترجمه:شنیدم که رسول الله صلی الله علیه وسلم می‌فرمودند: بدون شک حلال آشکار است و حرام نیز آشکار است، اما در میان این دو، امور مشتبه و پوشیده‌ای است که بسیاری از مردم آن را نمی‌دانند. هرکس از این امور مشتبه و پوشیده پرهیز نمود، در حقیقت دین و آبرویش را حفظ نموده و هرکس در این امور مشتبه و پوشیده داخل گردید، انگار در حرام واقع شده است؛ مانند چوپانی‌که گوسفندانش را در اطراف حریمی می‌چراند و نزدیک است که در این حریم واقع گردد. آگاه باشید که برای هر پادشاه حریمی است و حریم الله (سبحانه وتعالی) در زمنیش محارم آن است. آگاه باشید که در جسد انسان پارچۀ گوشتی است، وقتی این پارچۀ گوشت اصلاح شد، همۀ جسدش اصلاح می‌شود و هرگاه این پارچۀ گوشت فاسد شد، همۀ جسدش فاسد می‌شود. بدانید که این پارچۀ گوشت همانا قلب است.

کلمۀ "کراع یرعی" به همین شکل در تمام نسخه‌های بخاری جواب شرط محذوف است. اگر"مَن" شرطیه ظاهر باشد؛ اما در روایت دارمی که از ابونعیم شیخ بخاری نقل شده است، به ثبوت"مَن" ذکر شده و گفته است: «وَمَنْ وَقَعَ فِي الشُّبُهَات وَقَعَ فِي الْحَرَام، كَالرَّاعِي يَرْعَى» هم‌چنان ممکن است اِعراب"مَن" در سیاق بخاری موصول باشد که در آن حذف نباشد که در این صورت تقدیر چنین می‌شود: «وَاَلَّذِي وَقَعَ فِي الشُّبُهَات مِثْل رَاعٍ يَرْعَى» اما حالت اول بهتر است به خاطر ثبوت محذوف که در صحیح مسلم و غیر آن از طریق زکریا روایت شده است که آن را تخریج نموده و از جملۀ‌شان مولف نیز است. بنابر این، "كَرَاعٍ يَرْعَى" جملۀ مستأنفه‌ای است که بر سبیل تمثیل  به خاطری آگاهی دادن شاهد، به شکل غائب وارد شده است... نکته... ابن عون در اخیر این حدیث گفته است: این مثال را نمی‌دانم که از قول رسول الله صلی الله علیه وسلم است و یا از قول شعبی، و شاید دلیل و حکمت حذف جملۀ"وَقَعَ فِي الْحَرَام" در روایت بخاری باشد تا ماقبل مثال مرتبط به آن باشد و دعوی ادراج سالم بماند و از چیزی‌که عدم ادراج را تقویت می بخشد، روایت ماضی ابن حبان است. هم‌چنان ثبوت مثال مرفوعاً از ابن عباس و عماربن یاسر روایت شده است.»

امیدوارم که به همین مقدار کافی باشد. الله سبحانه وتعالی از همه داناتر و حکیم‌‌تر است.

برادرتان عطاء ابن خلیل ابوالرشته

9 رمضان1445هـ.ق.

موافق به 19مارچ2024م.

مترجم: مصطفی اسلام

ادامه مطلب...
Subscribe to this RSS feed

سرزمین های اسلامی

سرزمین های اسلامی

کشورهای غربی

سائر لینک ها

بخش های از صفحه