چهارشنبه, ۲۱ شوال ۱۴۴۵هـ| ۲۰۲۴/۰۵/۰۱م
ساعت: مدینه منوره
Menu
القائمة الرئيسية
القائمة الرئيسية

pr header

 

 

تاریخ هجری :13 جمادی الاول 1444
تاریخ میلادی : چهارشنبه، 07 دسامبر 2022م

شماره صدور:شمارۀ صدور: 1444 AH / 021

دفتر مطبوعاتی
بخش زنان

اعلامیه مطبوعاتی

اطفال/کودکان افغانستان؛ در میان قتل و گرسنگی دست‌وپا می‌زنند

در 30 نوامبر سال  روان، طی انفجاری در یک مدرسه دینی در شهر ایبک مرکز آستان/ ولایت سمنگان در شمال افغانستان، دست‌کم 17 تن کشته و 26 تن دیگر زخم برداشتند. بیشتر قربانیان این انفجار را کودکان بین سنین 15-9 سال تشکیل می‌دهند. طی پانزده ماه گذشته، مدارس(دینی)  در ولایات/ آستان‌های بلخ_مزارشریف و کندز شاهد حملات زیادی بوده اند. هم‌چنان در ماه سپتامبر سال روان، طی انفجاری که دانش‌آموزان طبقۀ اناث را در یک مرکز آموزشی در کابل هدف قرار داد، حدود 50 تن به شمول دختران و زنان کشته و تعداد زیادی هم مجروح شدند. اطفال/کودکان افغانستان در وضعیتی ناگواری از قحطی و گرسنگی به دلیل بحران‌های شدید اقتصادی ناشی از تحریم‌های اعمال شده توسط قدرت‌های استعمارگر غربی پس از سلطۀ طالبان بر این کشور در ماه اوت/ آگوست گذشته قرار دارند. هم‌کاری‌ها به افغانستانِ وابسته به کمک‌های اقتصادی توسط نهادهای مالی بین‌المللی قطع و به حالت تعلیق درآمده و 10 میلیاد دلار از دارائی‌های این کشور توسط دولت فرومایه آمریکا مسدود گردیده است که چالش‌های فراوان مالی را برای مردم این سرزمین ایجاد کرده است. بر اساس گزارش سازمان حمایت اطفال (Save the Children) حدودی 10 میلیون کودک در افغانستان روزانه در معرض گرسنگی قرار داشته و تقریباً 50 درصد از جمعیت ( 19.7 میلیون کودک و بزرگ‌سال) برای زنده‌ماندن به کمک فوری نیاز دارند. شفاخانه‌ها/ بیمارستان‌ها(ی) دولتی مملو از کودکانی اند که از سوء تغذیه شدید رنج می‌برند.

اطفال و جوانان افغانستان به دلیل ناآرام شدن کشورشان در اثر چندین دهه مداخلات و جنگ‌های استعماری که سرزمین‌شان را در آستانه نابودی و آن‌ها را پیوسته در ترس و وحشت قرار داده، چیزی جز درگیری و ناامنی بلد نیستند. این کودکان یا با قتل‌ و کشتارهای بی‌موردی مواجه می‌شوند که طی آن در راستای فراگیری دین خود جان‌های‌شان را از دست می‌دهند و یا هم با وضعیتی از گرسنگی و شکم‌های خالی مواجه می‌شوند که نمی‌دانند وعده غذایی بعدی شان چه زمانی فراهم خواهد شد. وضعیت )جاری( در افغانستان را می‌توان نمونه‌ای بارزی از پیامدهای وابستگی به اقتصاد قدرت‌های اجنبی عنوان کرد. الله سبحانه و تعالی می‌فرماید:

﴿مَثَلُ الَّذِينَ اتَّخَذُوا مِنْ دُونِ اللَّهِ أَوْلِيَاءَ كَمَثَلِ الْعَنكَبُوتِ اتَّخَذَتْ بَيْتًا وَإِنَّ أَوْهَنَ الْبُيُوتِ لَبَيْتُ الْعَنْكَبُوتِ لَوْ كَانُوا يَعْلَمُونَ﴾

[عنکبوت:41]

ترجمه: مثل کسانی که بجای الله اولیا ( و دوستانی برای خود) برگزیدند، هم‌چون مثل عنکبوت است، که خانه ای (برای خود) برگزیده است، و  بی‌گمان سست‌ترین خانه‌ها خانه‌ی عنکبوت است، اگر می‌دانستند.

هم‌چنان پیروی از مفکورۀ دولت-ملت که منجر به انزوا، ضعف و آسیب‌پذیری گردیده، نشان می‌دهد که این مفکوره از استفادۀ منابع و ثروت سرزمین‌های اسلامی به مسلمانانی که به دلیل عمل‌کردهای خودخواهانه دولت‌های که تنهای بخاطر منافع سیاسی و  اقتصادی خود مرتکب می‌شوند، نیاز مبرم دارند، جلوگیری می‌کند. باتوجه به این، می‌بینیم که قطر بخاطر جام جهانی مسخره بیش از 200 میلیارد دلار هزیننه می‌کند؛ در حالی که اطفال در افغانستان و اقصی نقاط جهان به دلیل گرسنگی جان می‌دهند. انزوای برخواسته از پذیرش مفکورۀ دولت_ملت هم‌چنان زمینه را برای مداخلات قدرت‌های استعماری در سیاست دولت‌ها از طریق  ایجاد فقر و گرسنگی و کاشت تخم ویرانی و بی‌نظمی مساعد می‌سازد. مگر چند سال دیگر پدران و مادران افغانستانی، فلسطینی، یمنی و کشمیری و جاهای دیگر فرزندان خود را که در خشونت‌های بی‌مورد، درگیری‌ها و اشغال سلاخی شده اند، دفن کنند؟ چقدر دیگر باید اجساد فرزندان شان را که در پیش‌روی چشمان شان تلف می‌شوند و یا بنا بر دلایل قابل‌پیش‌گیری می‌میرند، تماشا کنند؟ دین ما برای ما تعلیم داده است که قدرت، پیش‌رفت و امنیت از نتیجه وحدت حاصل می‌شود و چنین وحدتی قطعاً که بدون از بین بردن مرزهای ملی مصنوعی تحمیل شده توسط غرب که سرزمین‌های اسلامی ما را پارچه پارچه کرده و ما را از وحدت‌یافتن در تحت رهبری یک رهبر، یک دولت و یک نظام واقعی اسلامی _ خلافت برمنهج نبوت_ که اسلام را به شکل همه‌جانبه در زمین تطبیق می‌نماید، تحقق نخواهد یافت. این همان دولتی‌ست که تاریکی را از زندگی فرزندان این امت کنار خواهد زد. الله سبحانه و تعالی می‌فرماید: 

﴿وَعَدَ اللَّهُ الَّذِينَ آمَنُوا مِنكُمْ وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ لَيَسْتَخْلِفَنَّهُم فِي الْأَرْضِ كَمَا اسْتَخْلَفَ الَّذِينَ مِن قَبْلِهِمْ وَلَيُمَكِّنَنَّ لَهُمْ دِينَهُمُ الَّذِي ارْتَضَى لَهُمْ وَلَيُبَدِّلَنَّهُم مِّن بَعْدِ خَوْفِهِمْ أَمْنًا يَعْبُدُونَنِي لَا يُشْرِكُونَ بِي شَيْئًا وَمَن كَفَرَ بَعْدَ ذَلِكَ فَأُوْلَئِكَ هُمُ الْفَاسِقُونَ﴾

[نور:55]

ترجمه: الله (سبحانه و تعالی) به کسانی از شما که ایمان آوردند و اعمال شایسته انجام دادند؛ وعده  داده است که قطعاً آنان را در زمین جانشین (و حکم‌ران) خواهد کرد، همان‌گونه که کسانی را که پیش از آن‌ها بودند جانشین (و حکم‌ران) ساخت، و دین شان را که برای آن‌ها پسندیده است برای آن‌ها استوار (و پابرجا) سازد، و یقیناً خوف و ترس‌شان را به آرامش و امنیت مبدل می‌کند، تنها مرا پرستش می‌کنند و چیزی را با من انباز قرار نمی‌دهند، و کسانی که بعد از این کافر شوند، پس آنان از جمله فاسقانند.

داکتر نسرین نواز

رئیس بخش زنان در دفتر مرکزی مطبوعاتی حزب‌التحریر

مترجم: حذیفه مستمر

 

ابراز نظر نمایید

سرزمین های اسلامی

سرزمین های اسلامی

کشورهای غربی

سائر لینک ها

بخش های از صفحه