جمعه, ۰۸ ذیقعده ۱۴۴۵هـ| ۲۰۲۴/۰۵/۱۷م
ساعت: مدینه منوره
Menu
القائمة الرئيسية
القائمة الرئيسية

pr header

 

 

تاریخ هجری :26 شعبان 1438
تاریخ میلادی : سه شنبه، 23 می 2017م

شماره صدور: ۱۷۰۳۷

دفتر مطبوعاتی
ولايه پاكستان

اعلامیه مطبوعاتی

خلافت وحدت را به بار می آورد؛ امت ما، رمضان ما و عید ما واحد است!

(ترجمه)

در روزهای اخیر شعبان به مناسبت فرارسیدن ماه مبارک رمضان، قلب های مسلمانان آماده ی پذیرایی بسیاری از خوشی ها شدند. ماه رمضان دارای نیکی های زیاد، بخشش و آزادی از آتش جهنم است. بعد از مغرب به تاریخ ۲۹ شعبان ۱۴۳۸هـ.ق که مصادف بود با ۲۶ می ۲۰۱۷م، مسلمانان در سراسر جهان مخلصانه تلاش کردند تا هلال رمضان را دیده و بدانند که آیا روز شنبه اول روزه ی شان است و یا هم روز یکشنبه خواهد بود؟ در حقیقت، دیدن هلال نو در عبادت ما نسبت به الله سبحانه وتعالی اهمیت خاصی دارد، چرا که رویت هلال آغاز روزه ی فرضی، دریافت شب قدر در ده روز اخیر و ختم روزه را در رویت اش در ماه شوال مشخص می کند. در حقیقت دین مقدس ما روشی را برای مان انتخاب کرده تا نشان دهد که مسلمانان یک رمضان و یک عید دارند و اسلام واقعاً روش یک زنده گی کامل است که ابهامات را واضح ساخته و رهنمایی قابل فهم را ارایه می کند.

به منظور این که عبادت خود را حفظ کرده باشیم، امروزه باید رویت هلال نو معیار ما باشد که در عهد خلفا، کسانی که اسلام را مخلصانه تطبیق می کردند، چنین چیزی معیار بود. علاوه بر این، ما باید تنها به روش اسلام پابند بوده از حکام موجوده کسانی که در فکر اسلام نیستند و مسلمانان را به بیشتر از پنجاه دولت کوچک تقسیم کرده و هر سال در عید و رمضان تقسیم می کنند، به قسمی که این مسایل بسیار ناچیز باشند، بیزاری بجوییم.

با تعقیب روش پیامبر صلی الله علیه وسلم، الله سبحانه وتعالی در عصر خلفای راشدین، مسلمانان در یک روز واحد روزه می گرفتند و افطار می کردند، در حالی که آن وقت خلافت ما سه قاره را دربر می گرفت و رساندن پیام هم در آن عصر توسط راکبان انجام می شد. رسول الله صلی الله علیه وسلم فرموده اند:

«صوموا لرؤيته وأفطروا لرؤيته، فإن غُبِّيَ عليكم فأكملوا عدّة شعبان ثلاثين.»

(رواه بخاری)

ترجمه: به رویت ماه روزه بگیرید و به رویت آن افطار کنید و اگر برای تان تیره ماند(دیدن هلال نو تان مبهم ماند) سپس ۳۰ روز را برای شعبان تکمیل کنید.

در این جا رسول الله صلی الله علیه وسلم برای ما به صورت جمعی امر کرده تا با رویت هلال، ماه رمضان را  در هر کجایی که هستیم روزه بگیریم و این می رساند که سرزمین مسلمانان واحد است. الفاظ این حدیث به صورت جمعی آمده چرا که ضمیر جمع "صوموا...وأفطروا" یعنی روزه بگیرید و افطار کنید، می باشد. اصل کلی را می رساند؛ یعنی تمام مسلمانان باهم به صورت جمعی انجام دهند.

دیدن هلال نو مسلمانان یک سرزمین به مسلمانان سرزمین های دیگر مرتبط است، چرا که مسلمانان واحد اند و سرزمین شان واحد است. این واقعه از گروهی از انصار نقل شده است:

«غُمَّ عَلَيْنَا هِلَالُ شَوَّالٍ، فَأَصْبَحْنَا صِيَامًا، فَجَاءَ رَكْبٌ مِنْ آخِرِ النَّهَارِ، فَشَهِدُوا عِنْدَ رَسُولِ اللَّهِ صلى الله عليه وسلم، أَنَّهُمْ رَأَوْا الْهِلَالَ بِالْأَمْسِ، فَأَمَرَ رَسُولُ اللَّهِ صلى الله عليه وسلم أَنْ يُفْطِرُوا مِنْ يَوْمِهِمْ، وَأَنْ نْ يَخْرُجُوا لِعِيدِهِمْ مِنَ الْغَدِ.»

(رواه احمد)

ترجمه: حلال نو شوال برای ما مبهم بود، بناً ما صبح روزه دار برخاستیم. بعداً راکبان در آخر روز آمدند و در نزد رسول الله صلی الله علیه وسلم شهادت دادند که آن ها هلال نو را دیروز دیدند، سپس رسول الله صلی الله علیه وسلم برای آن ها امر کرد تا روزه شان را افطار کنند.

بنابر این، رسول الله صلی الله علیه وسلم شهادت آن مسلمان ها را که از جای دیگری به مدینه آمده بودند، تصدیق کرد و بر افطار روزه فرضی امر کرد.

ای مسلمانان پاکستان! ما با تایید رویت هلال نو در هر سرزمینی، از آن جایی که مطابق اصول و حدود شریعت بوده باشد، روزه می گیرم و افطار می کنیم. در حقیقت این مفکوره ی اکثریت علمای مسلمانان و مذاهب اسلامی از همان زمان رسول الله صلی الله علیه وسلم تا امروز بوده است. حالا ما از طرف حکامی اداره می شویم، وفاداریِ شان به استعمارگرانی بوده که سرزمین های مان را تقسیم کرده و چیزی دیگری را بغیر از اسلام بالای ما تحمیل می کنند.

بلی! ما باید همه در دیدن هلال نو تلاش کنیم، به قسمی که برادران و خواهران ما در حزب التحریر همه ساله از شرق تا اندونیزیا و از غرب تا مراکش این کار را می کنند؛ مگر با این وجود ما باید به یاد داشته باشیم که وحدت عید و رمضان ما تا زمانی واقعیت نخواهد یافت که سرزمین های اسلامی توسط تأسیس خلافت راشده به منهج نبوت واحد نشوند. بدین وسیله ما باید دعا و تلاش نماییم؛ چرا که روزهای پر مزیت در شرف گذشتن است.

دفتر مطبوعاتی حزب التحریر-ولایه پاکستان

ابراز نظر نمایید

سرزمین های اسلامی

سرزمین های اسلامی

کشورهای غربی

سائر لینک ها

بخش های از صفحه