جمعه, ۱۶ شوال ۱۴۴۵هـ| ۲۰۲۴/۰۴/۲۶م
ساعت: مدینه منوره
Menu
القائمة الرئيسية
القائمة الرئيسية

  •   مطابق  
پروردگارا؛ من روزه دارم! در بساط خانه‎های مان چیست؟
بسم الله الرحمن الرحيم

پروردگارا؛ من روزه دارم! در بساط خانه‎های مان چیست؟

(ترجمه)

برادران بزرگوارم! چه چیزی در بساط خانه‌های مان وجود دارد؟ آیا چیزی از محبت، همدلی و شفقت وجود دارد؟ آیا امنیت، تفاهم، آرامش و همدیگرپذیری در آن‌ها دیده می‌شود؟ باید بدانیم که واقعاً در فضای خانه‌های ما چه چیزهایی از این قبیل وجود دارد؟ برادران عزیز! ما کسانی هستیم که الله سبحانه وتعالی ما را این‌گونه مورد خطاب قرار داده و می‌فرماید: ‏

﴿يَٰيَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا قُوا أَنفُسَكُمْ وَأَهْلِيكُمْ نَارًا وَقُودُهَا النَّاسُ وَالْحِجَارَةُ عَلَيْهَا مَلَائِكَةٌ غِلَاظٌ شِدَادٌ ...﴾ [تحریم: ۶]

ترجمه: ‏ای مؤمنان! خود و خانوادۀ خویش را از آتش دوزخی برکنار دارید که افروزینۀ آن انسان‌ها و سنگ‌هاست؛ فرشتگانی بر آن گمارده شده‌اند که خشن و سختگیر و زورمند و توانا هستند؛ از الله(سبحانه وتعالی) در آنچه بدی‌شان دستور داده است، نافرمانی نمی‌کنند و همان چیزی را انجام می‌دهند که بدان مأمور شده‌اند.‏

الله سبحانه وتعالی به ما دستور می‌دهد تا از خانه‌های خود مکانی برای توصیه به حق و توصیه به صبر بسازیم. الله سبحانه وتعالی ما را دستور می‌دهد تا این خانه‌ها را توسط ذکر، شکر و حلقات علم‌آموزی زنده نگهداریم. فرزندان مان را با محبت پیامبرشانﷺ، محبت اصحاب اوﷺ و تلاوت قرآن کریم تربیه نماییم.

آری، اصحاب رضوان الله علیهم اطفال و نوجوانان را این‌گونه تربیه می‌نمودند؛ برای‌شان غزوات پیامبر را تعلیم می‌دادند تا به جهاد و مبارزه تمایل پیدا کنند؛ جریانات و حوادث بزرگ تاریخ را برای‌شان بیان می‌کردند و این‌که چگونه این امت تربیت شده و آمادۀ حمل دعوت گردیدند و بر پایه‌های "لا اله الا الله محمد رسول الله" اساس گذاشته شد؛ برای‌شان چگونگی حمل دعوت، امر به معروف و نهی از منکر و پایبندی به احکام "لا اله الا الله محمد رسول الله" را تعلیم می‌دادند و نیز برای‌شان چگونگی پاسبانی از خانواده‌های‌شان را بر اساس آموزه‌های آیات فوق تعلیم می‌دادند و نیز برای‌شان چگونگی حفاظت و پاسبانی از خانواده را بر اساس این هدایت روشن، احکام شریعت و اوامر و نواهی آن، می‌آموزاندند. اوامر و نواهیِ که از جانب الله سبحانه وتعالی بوده، موجب آرامش، سعادت و راحت درونی می‌گردد.

زمانی‌که غرایز و حاجات عضوی موافق با فطرت انسان اشباع گردیده و باعث رضایت الله سبحانه وتعالی گردد، آن زمان است که آرامش و سعادت واقعی تأمین شده و به همین سبب حفاظت خانواده از حیوانات درنده و زشت‌خویی مانند رسانه‌ها لازمی می‌باشد. برخی از این رسانه‌ها، تصویر اشتباهی را در مورد زندگی، تصورات و فلسفۀ هستی، انسان و کائنات و برای اطفال و نوجوانان ارائه می‌کنند. به همین خاطر به عنوان پدر سوم -بعد از پدر و معلم- و شریک در تربیۀ اطفال و نسل‌ها به‌شمار رفته و از همان طفولیت در ساختار سلوک انسانی اطفال نقش ایفا می‌کنند و آن‌ها را با مفاهیم خطرناک و سرطانی، افکار منحرف و دیدگاه‌های وارونه تغذیه می‌نمایند.

لذا برای والدین و تمامی اعضای خانواده لازم است تا در رشد، تجهیز و تربیۀ فرزندان‌شان بر اساس طریقۀ نبوت، تغذیه با سیرت فاتحین، صحابه و بزرگ‌مردانی‌که دنیا را رهبری کرده و ملت‌ها از آن‌ها فرمان بردند، هم‌چو حضرت محمد صلی الله علیه و آله وسلم، حضرت ابوبکر و حضرت عمر رضی الله عنهم، نقش خود را ادا نمایند. آن‌ها اجداد ما بودند؛ پس امثال آنان را تربیه کنید؛ زیرا آن‌ها اصل و اساس ما هستند؛ پس تربیه نیز باید بر اساس سیرت آن‌ها صورت گیرد. باید با رسانه‌های مفسد مبارزه صورت گیرد؛ رسانه‌هایی‌که عقل‌ها را تخریب نموده و روان‌ها را طوری خدشه‌دار می‌سازند که باعث به‌وجود آمدن شخصیت‌های مضطرب، متزلزل و ضعیفی‌ می‌شوند که هیچ‌گونه هدف در زندگی به‌جز از لذت‌ها، شهوات، دیدگاه‌های محدود در مورد دنیا، فساد در زمین و انحطاط ندارند.

به همین دلایل باید با این انبار سلاح‌های وحشی و کشنده‌ای‌که روابط عاطفی داخل خانواده را تهدید می‌کند، مقابله صورت گیرد؛ زیرا اصل در خانواده اینست که در آن ترحم و شفقت حاکم باشد؛ رحمتی‌که رسول الله صلی الله علیه و آله وسلم آن را به ارمغان آورده است؛ زیرا او رحمتی برای تمام جهانیان است و این رحمت به وسیلۀ تطبیق همه جانبۀ احکام اسلام، اوامر و نواهی آن فراگیر می‌شود و این یگانه راه برای رسیدن به رضایت الله سبحانه وتعالی است.

نویسنده: استاد عصام اتیم-سودان

برای دفتر مطبوعاتی مرکزی حزب التحریر

ابراز نظر نمایید

back to top

سرزمین های اسلامی

سرزمین های اسلامی

کشورهای غربی

سائر لینک ها

بخش های از صفحه