شنبه, ۱۷ شوال ۱۴۴۵هـ| ۲۰۲۴/۰۴/۲۷م
ساعت: مدینه منوره
Menu
القائمة الرئيسية
القائمة الرئيسية

  •   مطابق  
موفقیت¬های زنان یا گمراه‌سازی و تجارت با آنان؟
بسم الله الرحمن الرحيم

موفقیت¬های زنان یا گمراه‌سازی و تجارت با آنان؟

(ترجمه)

پنج موفقیت زنان سعودی در سال ۲۰۱۷م که جذاب‌ترین سرمقاله­های بسیاری از روزنامه­ها و وب‌سایت­ها قرار گرفت، تا هواداران خود را از لطف پادشاهان عربستان سعودی در حق زنان آن کشور خبر دهند:

اولین موفقیت، گرفتن مجوز رانندگی: ملک­سلمان بن ­عبدالعزیز در­ ماه­ سپتمبر۲۰۱۷م حکم سلطنتیی را صادر نمود که بر اساس آن زنان می‌توانند گواهی‌نامه­ی رانندگی داشته باشند.

دومین موفقیت، پایان ولایه(قیمومیت شرعی): ملک­سلمان در قرار تاریخی ماه ­می ۲۰۱۷م خویش چنین فرمان داده بود: «نیاز است اجراآت ویژه­ی زنان باز­نگری شده و ­ادارات مربوطه در تعامل با زنانی‌که می­خواهند در آن­جاها استخدام شوند، در خدمات مقدماتی ارائه شده برای آنان باید تمام شرایطی‌که موافقت ولی(قییم شرعی) را برای استخدام آنان الزامی ساخته، با روشن ساختن اساس قانونی آن، برداشته شده و این اجراآت از تاریخ صدور فرمان مذکور باید در خلال سه ماه تکمیل گردد.»

سومین موفقیت، شرکت زنان در­بازی­ها و ­میدان­های ورزشی: ترکی­آل­الشیخ رئیس اداره­ی کل ورزش در ریاض در ماه اکتوبر اعلام کرد: «کار آماده‌سازی سه استدیوم ورزشی در ریاض و جده شروع شده و ­برای ورود خانواده­ها با ­توجه با ملاحظات ویژه­ی خود، الی آغاز ۲۰۱۸م آماده خواهد شد.»

چهارمین موفقیت، انتصاب زنان در پست­های ارشد رهبری: در­ماه مارچ ۲۰۱۷م مجلس شورای سعودی به اشتغال زنان در وزارت دفاع ملی برای انجام خدمات حمایتی و به دادن مسکن برای نظامیان بازنشسته توافق کرد. این توافق شامل یک پیشنهاد بود که توسط کمیته­ی امنیت شوراء، ارائه شده بود. مبنی بر اظهارات مقامات عربستان سعودی، در ماه سپتمبر ۲۰۱۷م، برای اولین بار یک زن در یکی از پست­های ارشد دولتی منصوب شد. فهد بن­ محمد­الجبیر مسئول مناطق شرقی و ایمان بنت عبدالله الغمادی را به حیث معاون شهردار ولایت الخبر انتصاب و ریاست تکنالوژی معلوماتی و خدمات مربوط به بخش زنان را به عهده­ی وی گذاشت. ایمان اولین زن سعودی بود که این منصب را در کار شهرداری اشغال نمود.

پنجمین موفقیت، جلوگیری از سوء­استفاده‌ی زنان: داکتر­ عواد بن ­صالح­العواد وزیر اطلاعات و ­فرهنگ، در ماه دسمبر۲۰۱۷م دستورالعملی را صادر نمود که بر ­اساس آن پخش هرگونه سریال یا برنامه‌ای که شامل سوء­استفاده صریح یا ضمنی از زنان این کشور یا هر طیف دیگری باشد، ممنوع است. این وزارت در نشریه­ای که در صفحه­ی توییترش منتشر کرد، بر این تأکید داشت: «هرکانالی­که به ارتکاب اعمال مخالف این دستور­العمل دست بزند، نظام تخلفات آن­را بی­جواب نخواهد گذاشت.»

اما موفقیت‌هایی‌که ادعاء می‌شود، در واقعیت جز گمراه‌سازی و دور­ساختن زنان سعودی از احکام دین‌شان چیزی دیگری نیست. آن­ها می­خواهند تا ­زنان­ گمان کنند­ که این تغییرات دست‌آورد­های می­باشد که سیکولریزم برای‌شان اهداء کرده است؛ سیکولریزمی‌که برای زنان جز ظلم و ستمگری و وحشت و تجاوز چیزی به ارمغان نیاورده است؛ چون باطل نتیجه‌اش نیز باطل می­باشد. زنان در طول ۱۴ صدسال تحت حاکمیت اسلام، از گران­ترین حقوق و از با­عزت‌ترین جایگاه خود به عنوان دختر، مادر، خواهر و همسر برخوردار بودند و زندگی عزت‌مندی در حمایت مردانی‌که در زندگی، دوستی و شفقت را برای‌شان اعطاء می‌کردند، قرار داشتند.

از دیر زمان­ است که تیر­های زهرآلود غرب، زنان مسلمان را هدف قرار داده است؛ چون غرب به خوبی می­داند ­که زنان پرورش دهنده­ی نسل­ها بوده و آن‌ها ستون فقرات خانواده­ها می­باشند. دشمنان در تلاش اند ­که این ستون در مورد احکام دین خود به شک افتیده، انصاف و عدالت اسلام را نادیده بگیرند. اکنون نوبت زنان سعودی فرا رسیده تا در مقابل اسلام تمرد کنند و ­از روی دروغ، بهتان و­ مغالطه برای‌شان دیکته شود­ که آن­ها قهرمانانی اند­ که در برابر ظلم و­ بی‌عدالتی قیام می‌کنند، و ­نیز این موفقیت‌های پنجگانه­ای که رسانه­ها در بیان آن‌ها نیز گلو پاره می‌کنند، اشاره بر این دارد­ که این موفقیت­ها در بدل پشت‌سر نهادن عقب‌ماندگی بدست آمده اند. این اشاره­ی خبیث و ­نا­جوان‌مردانه­ای که برای متهم ساختن احکام اسلام است، در حالی‌که اسلام از چنین واقعیتی بی‌زار می‌باشد.

سازمان دیده­بان حقوق‌بشر در ماه­ جولای سال گذشته در گزارشی‌که تحت­ عنوان "قانون ولایه(قیمومیت) مرد در سعودی؛ زنان مثل کسانی اند که در صندوق زندگی می­کنند" را منتشر کرد و در آن محدودیت­هایی را که گویا بر زنان سعودی تحمیل می‌شدند، محکوم نمود. این سازمان اشاره بر­ آن داشت که ریاض در طول بیش از ده‌سال برای رفع محدودیت­های تحمیل شده بر زنان، به یک سری از تغییرات ناچیزی روی آورده است که آن از جمله لغو قانونی است که زنان را برای استخدام شدن مجبور به کسب مجوز از ولی می‌نمود. (منبع: خبرگزاری روسیه­ی امروز)

 آن‌چه زنان در ­عربستان­ سعودی در ­زندگی‌شان برخی از محرومیت­ها را تجربه کرده اند، اسلام از آن‌ها بی‌زار است. این زندگی را حکام و علمای که بدون کدام فقاهت شرعی فتوا­های عجیب و غریب می­دادند، برای زنان به ارمغان آورده بودند. حکام و ­علمای درباری سعودی بودند ­که بر زنان ظلم نمودند؛ نه دین آن­ها. چگونه ممکن است دین آفریدگار آنان، ایشان­را از چیز­هایی محروم سازد که نافرمانی خالق‌شان را در پی داشته باشد؟! پس آن‌چه­ که دردناک است، این است­ که زنان به حالت زیان­باری بر این افتخار ­دارند ­که امتیازات به دست آمده از دست­آورد سیکولریزم بوده و به‌طرف اسلام به دیده­ی انتقادانه و گلایانه می‌نگرند، حال‌آن‌که الله سبحانه و­تعالی بهترین احکام را برای زنان بخشیده تا از عزیزترین و گرامی‌ترین زندگی برخوردار باشند.

 اما اعمال شرم‌آور و تأسف‌‌باری‌ را که امروزه پادشاهان سعودی و علمای درباری آن تحت عنوان توان‌مندسازی زنان انجام می‌دهند، شرم‌شان تا­ هزاران سال قابل جبران نیست. آیا با این دست‌آورد­ها، زنان حقوق و شرافت خود را به دست آورده و به آرامش، امنیت و شادی دست می‌یابند؟! آیا به­چنین موفقیت­ها وضعیت اقتصادی زنان تغییر کرده و بر فقر و فشار زندگی خود فایق می­آیند؟!

با وجود فقدان معلومات، بنابر گزارش‌های غیررسمی و به نقل از شبکۀ الجزیره زیر عنوان، "عربستان سعودی و پارادوکس فقر در کشور طلای سیاه" برخی اقدامات دولتی از جمله اختصاص بودجه‌ی عمومی کشور سعودی در سال ۲۰۱۴م به مبلغ ۲۹ ملیارد ریال سعودی معادل ۷.۷ ملیارد دالر به پروژه‌ی مقابله با فقر، هنوز هم در وضعیت زندگی مردم کدام تغییراتی اساسی رونما نگردیده و پدیده‌ی فقر و بیکاری هنوز پابرجاست. در حالی‌که سازمان عمومی ثبت احوال نفوس تأکید بر این داشت که آمار بیکاری در عربستان سعودی در سه ماه اخیر سال ۲۰۱۷م، به ۱۲.۸ درصد تورم پیدا کرده است.

آیا با این موفقیت‌ها، دیگر در سعودی ما شاهد هیچ قضیه‌­ی طلاق نخواهیم بود؟! حال­آن‌که آمار روزانه­ی طلاق در سعودی به ۱۲۷ طلاق، به حد اوسط ۵ طلاق در ساعت می‌رسد. و یا دیگر مجردی­های دائمی دختران سعودی به پایان خواهد رسید؟! حال­آن‌که شمار دخترانی‌که به دلیل مساعد نبودن زمینه­ی ازدواج، به درازمدت در خانه­ی پدران خویش به­سر می­برند، تعدادشان به ۲۲۷.۸۶۰ رسیده است و اکثر این دختران بیش از ۳۲ سال سن دارند. (منبع: سازمان عمومی ثبت احوال نفوس)

آیا این همان چیزی است که زنان سعودی آرزویش را دارند؛ رانندگی موتر­ها، حضور در مسابقات فوتبال و کسب مقام‌های دولتی؟! آیا این خواسته­­های زنان مسلمان در عربستان سعودی و سایر سرزمین­های اسلامی می­باشد؟! زنان مسلمان به این شعارهای پر زرق‌و‌برق فریب نخواهند خورد؛ چرا که آن­ها به نادرستی این شعار­ها پی­برده و به خوبی می­دانند که در پشت این شعارها هیچ خیری نهفته نیست، بلکه تنها چیزی‌که از حقوق و حیثیت آنان پاسداری می­کند و در نتیجه خیرشان را تضمین می‌نماید، حاکمیت شریعت پرودگارشان می‌باشد و بس. رسول الله صلی الله علیه وسلم می­فرمایند:

«خَيْرُكُمْ خَيْرُكُمْ لِأَهْلِهِ، وَأَنَا خَيْرُكُمْ لِأَهْلِي، مَا أَكْرَمَ النِّسَاءَ إِلاَّ كَرِيمٌ، وَلَا أَهَانَهُنَّ إِلاَّ لَئِيمٌ»

(رواه ترمزی)

ترجمه: بهترین شما کسی میباشد که در رفتاربا خانوادهاش بهترین است. من در رفتارم با خانواده بهترین شما هستم. زنان را کسی احترام میورزد که خود محترم است، زنان را کسی اهانت روا می­دارد که خود پست و ذلیل است.

 بنا­بر ­اين، زن مسلمان باید سقف خواسته‌هایش را بر این بناء کند که جز حاکمیت شریعت پروردگارش، چیزی دیگری توقع نداشته باشد.

نویسنده: زینت الصامت

ابراز نظر نمایید

back to top

سرزمین های اسلامی

سرزمین های اسلامی

کشورهای غربی

سائر لینک ها

بخش های از صفحه