تاریخ هجری :6 ربیع الاول 1446
تاریخ میلادی : دوشنبه، 09 سبتامبر 2024م
دفتر مطبوعاتی
ولایه کویت
مکلفیت اصلی، تمرکز بر پایان دادن به اشغال است، نه فقط توقف تجاوزاتش!
(ترجمه)
وزرای کشورهای اسلامی از اندونزی در شرق تا مراکش در غرب، همچنان در تلاشند تا فشارها برای توقف تجاوزات و نقضهای حقوق بشر توسط رژیم صهیونیستی در فلسطین، چه در کرانۀ باختری و چه در نوار غزه افزایش یابد. برای این منظور، نخستوزیران و وزرای خارجه بهطور دورهای گرد هم میآیند و تماسهایی میان رؤسای دولتها و وزراء برقرار میشود. برخی از این مقامات گاه خواستار محکوم و گاه محکومکننده هستند و حتی برخی به حد تهدید به قطع روابط تجاری، مانند آنچه که مقامات ترک بیان کردهاند، پیش رفتهاند. همچنین، برخی از آنها اجازۀ برگزاری تظاهرات عمومی برای توقف تجاوزات را میدهند، در حالیکه درخواستهای پایاندادن به اشغال را نادیده میگیرند؛ زیرا میدانند تحقق این خواستهها در چارچوب این ساختارهای سیاسی ضعیف و فاقد اراده، غیرممکن است.
وزیر خارجۀ سعودی، فیصل بن فرحان، با همتایان خود در ترکیه، مصر، اردن، بحرین و گامبیا در ارتباط است و دربارۀ وضعیت فلسطین، آتشبس در نوار غزه و حمایت از حقوق مردم فلسطین گفتوگو میکند. این تلاشها بخشی از کوشش کشورهای اسلامی برای بازپسگیری حقوق مشروع «دولت فلسطین» و مردم آن و تقویت همکاریهای عربی و اسلامی بهمنظور توقف فوری تمامی نقضهای جدی رژیم صهیونیستی است. ولیعهد سعودی، محمد بن سلمان، نیز دو تماس تلفنی با رئیسجمهور ترکیه و رئیسجمهور مصر برقرار کرده و ضرورت افزایش تلاشها برای توقف حملات و نقضها و تشدید بحران در غزه و کرانۀ باختری را بررسی کرده است.
پیش از این، تصمیمات کنفرانس سازمان همکاریهای اسلامی که بهطور استثنایی در تاریخ 18 اکتبر 2023م برگزار شد و توسط فیصل بن فرحان ریاست شد، به تأکید بر مرکزیت مسألۀ فلسطین و حمایت از حقوق مردم فلسطین، دعوت به ایجاد دولت فلسطین بر اساس «قانون بینالملل» و درخواست از سازمان ملل و شورای امنیت برای بهعهده گرفتن مسئولیتهای خود در خصوص توقف جنایات جنگی و نقضها، محدود بود.
در تاریخ 16 می 2024م، اجلاس سران عرب در بحرین با همان تصمیمات پیشین به پایان رسید که مهمترین آنها به شرح زیر است:
1. درخواست توقف فوری حملات (اسرائیلی) به غزه و خروج نیروهای اشغالگر (اسرائیلی) از تمامی مناطق نوار غزه.
2. پیشنهاد استقرار نیروهای حفاظت و صلح بینالمللی تحت نظارت سازمان ملل در سرزمینهای اشغالی فلسطین.
3. رد هرگونه تلاش برای جابجایی اجباری مردم فلسطین.
4. محکومیت گسترش عملیات (اسرائیلی) به شهر رفح جنوبی و کنترل بر گذرگاه رفح.
5. محکومیت حملات به کاروانهای کمک اردنی و درخواست تحقیق بینالمللی دربارۀ این تجاوزات.
6. دعوت از تمامی طرفها به خودداری و جلوگیری از بروز جنگ و افزایش تنش در منطقه.
7. درخواست از شورای امنیت بینالمللی برای بازنگری در تصمیم خود دربارۀ شناسایی کامل دولت فلسطین در جلسۀ 18 اپریل 2024م.
این تصمیمات و تلاشها نشان میدهد که هدف نهایی این کشورها، چه بهصورت جمعی و چه فردی، یافتن راهحل سیاسی است که امریکا بهعنوان راهحل نهایی مسألۀ فلسطین مطرح کرده و آن هم راهحل دو دولت است. علاوه بر این، درخواست آنها برای استقرار نیروهای بینالمللی در کرانۀ باختری، بهدور از هدف پایان دادن به اشغال یا آزادی فلسطین است!
در عوض، این کشورها در حالی که به این اقدامات دعوت میکنند و حملات را محکوم میکنند، همچنان روابط دیپلماتیک و تجاری خود را با اسرائیل حفظ کرده و حتی مرزها را برای حمایتهای بیسابقه به این رژیم در جنگ و تجاوزاتش باز کردهاند و بهطور مستقیم در جنایات جنگی که با حمایت امریکا و کشورهای غربی از طریق تسلیحات و نیروها انجام میشود، مشارکت دارند. این موضوعات در تحقیقهای خبری، مانند جادهی زمینی از امارات از طریق جزیرةالعرب و اردن به اسرائیل با حفاظتهای شدید و تأمین امنیت کامیونها، فاش شده است.
وضعیت مشابهی با ترکیه وجود دارد که صادرات آن از زمان بستهشدن گذرگاه بابالمندب و تنگ شدن عبور کشتیهای حامل کالا و سوخت به اسرائیل، افزایش یافته است. طبق گزارش سایت «میدلایستآی» بریتانیا، دادههای یک گروه از شرکتهای ترکیهای که به صادرات به اسرائیل از طریق گمرکات فلسطینی ادامه میدهند، نشان میدهد که صادرات ترکیه به فلسطین در هشت ماه نخست سال 2024 میلادی به میزان 423 درصد افزایش یافته است، یعنی از 77 میلیون دلار در مدت مشابه سال گذشته به 403 میلیون دلار در سال جاری. این گزارش اشاره دارد که ماه آگست به ویژه قابل توجه بود؛ زیرا صادرات ترکیه به فلسطین در این ماه به میزان 1156 درصد افزایش یافته و از 10 میلیون دلار در سال گذشته به 127 میلیون دلار افزایش یافته است.
نمونههای خیانت این حکام بسیار زیاد است و به وضوح نشان میدهد که امت اسلامی از این خیانتها بیزار است و میداند که بیانیههای آنها در خصوص محکومیت و استنکار، فریبکارانه است و آنچه که آنها به نام تلاشهای فشرده مینامند، دروغین است. اجلاسهای آنها در تمامی سطوح ناکام است و امت آگاه است که وجود آنها در قدرت تنها مسألهای زمانی است؛ زیرا بدون حمایت مردمی تنها باقی ماندهاند. اگرچه برخی از نیروهای نظامی و سیاسی ممکن است برای تغییر مورد نیاز و یاری به مستضعفان در فلسطین و دیگر نقاط نقش داشته باشند، این تغییر تنها در کنار ویرانی این رژیمهای ضعیف و مزدور که به دستورات امریکا یا بریتانیا عمل میکنند و از انتفاضه مردم و انقلاب علیه خود میترسند، ممکن است.
حزبالتحریر همچنان به تلاشهای خود برای بیدار کردن امت و هدایت آن به مسیر صحیح ادامه خواهد داد و از اهل قدرت میطلبد تا به امت اسلامی در بازپسگیری قدرت خود و انتخاب خلیفهای عادل که با کتاب الله و سنت پیامبرش صلی الله علیه وسلم حکومت کند، همکاری کنند تا این رژیمهای مزدور و ساختار بینالمللی توطئهگر را از بین ببرند و ظلم و تجاوز علیه مستضعفان در جهان را پایان بخشند.
﴿وَمَا لَكُمْ لَا تُقَاتِلُونَ فِي سَبِيلِ اللهِ وَالْمُسْتَضْعَفِينَ مِنَ الرِّجَالِ وَالنِّسَاءِ وَالْوِلْدَانِ الَّذِينَ يَقُولُونَ رَبَّنَا أَخْرِجْنَا مِنْ هَذِهِ الْقَرْيَةِ الظَّالِمِ أَهْلُهَا وَاجْعَل لَّنَا مِن لَّدُنكَ وَلِيّاً وَاجْعَل لَّنَا مِن لَّدُنكَ نَصِيراً﴾ [نساء: 75]
ترجمه: چرا بايد در راه الله و (نجات) مردان و زنان و كودكان درمانده و بيچارهاي نجنگيد كه (فرياد برميآورند و) ميگويند: پروردگارا! ما را از اين شهر و دياري كه ساكنان آن ستمكارند (و بر ما بيچارگان ستم روا ميدارند) خارج ساز، و از جانب خود سرپرست و حمايتگري براي ما پديد آور، و از سوي خود ياوري برايمان قرار بده (تا ما را ياري كند و از دست ظالمان برهاند).
دفتر مطبوعاتی مرکزی حزبالتحریر
6 ربیع الاول 1446هـ.ق.
دوشنبه، 9 سپتمبر 2024م.
مترجم: محمد مزمل