سه شنبه, ۲۱ رجب ۱۴۴۶هـ| ۲۰۲۵/۰۱/۲۱م
ساعت: مدینه منوره
Menu
القائمة الرئيسية
القائمة الرئيسية

pr header

 

 

تاریخ هجری :15 رمضان 1445
تاریخ میلادی : دوشنبه، 25 مارس 2024م

شماره صدور:شمارۀ صدور: 04/1445 هـ ق

دفتر مطبوعاتی
قرغزستان

اعلامیه مطبوعاتی

حکام قرغیزستان با ارزش‌های اسلامی می‌جنگند

(ترجمه)

حکام قرغیزستان در حال انجام مبارزه علیه ارزش‌های اسلامی به خصوص حجاب  هستند، زیرا تعدادی از اقدامات آن‌ها نشان دهندۀ این امر است. مثلاً در خطبه‌های نماز جمعه آمده است که "نقاب و لباس سیاه زن مسلمان، مردم را از دین دور می‌سازد". در 21 مارچ، نشستی تحت عنوان "مقررات لباس شرعی زنان" در بین زنان در کاراسو در منطقه اوش برگزار شد. سخن‌رانان جلسه تأکید نمودند که صورت زن عورت نیست و زنی که صورت خود را نپوشاند گنهکار نیست و زنی که لباس سیاه بپوشد و تمام بدن خود را بپوشاند باعث سردرگمی افراد جامعه می‌گردد. هم‌چنان تأکید شد که کسب تحصیل از نهادهای رسمی مذهبی ضروری بوده و اما تحصیل نادرست منجر به پیوستن به سازمان‌های افراطی می‌گردد.

چنین جلساتی در سایر نهادهای مذهبی و مکاتب منطقه اوش نیز برگزار گردید. آن‌ها تأیید نمودند که شورای علمای مسلمان در قرغیزستان بیانیه‌ای در مورد لزوم رعایت آداب و رسوم و سنت‌های موجود در طرح لباس پوشیدن زنان صادر نموده است. در کل، در این جلسات احکام شرعی  مربوط به جلوگیری از اسراف، جلوگیری از افراط‌گرایی و تروریزم، افزایش آگاهی در مورد واکسیناسیون و مقررات پوشش شرعی زنان مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

قبل از این، صدیر جباروف، رئیس جمهور، مفتی تازه منتخب عبدالعزیز ذاکروف را احضار نموده و نسبت به برخی از پدیده‌هایی که با ارزش‌های سنتی اسلام در نشر دین ناسازگار است ابراز نگرانی کرد. در این جلسه به طور عمده موضوعات ذکر شده در جلسات فوق مورد بحث و بررسی قرار گرفت. قبل از آن، شاراپاتکان ماجیتووا، عضو شورای جوگورکو کنش (پارلمان قرغیزستان)، پیش نویس قانونِ را برای ممنوعیت نقاب و ریش بلند در قرغیزستان پیشنهاد کرد. وی به عنوان مثال به این واقعیت اشاره کرد که پارلمان ازبکستان استفاده از نقاب را ممنوع کرده است و به لزوم اقدامات مشابه در قرغیزستان اشاره کرد. سپس، کامچیبک تاشیف، رئیس کمیته دولتی امنیت ملی، گفت که نقاب و ریش بلند باید در قرغیزستان ممنوع گردد.

مشخص است که این کمپاین در حال اجرا در جنوب کشورما قرار است در تمامی مناطق ادامه یابد. در نهایت، روند مبارزه با ارزش های اسلامی به بهانۀ افراط گرایی و تروریزم با منافع حکومت فعلی برای برقراری دیکتاتوری در کشور همخوانی دارد. علاوه بر این، جنگ با اسلام از الزامات سیاست بین المللی است. بنابراین جنگ با اسلام در کشورهای همسایه گسترده است و این دولت‌ها در این زمینه با یک‌دیگر رقابت می‌نمایند. به عنوان مثال، حکام ترکمنستان، تاجکستان، ازبکستان و قزاقستان به بهانۀ ریش و نقاب به مبارز با اسلام ادامه می‌دهند.

البته مبارزۀ حکام آسیای مرکزی با اسلام ناگهانی آغاز نشده است. این کشمکش همیشه پس از حذف مخالفان و استقرار یک رژیم دیکتاتوری آغاز گردیده است. در 5 سپتامبر سال گذشته، پیش نویس قانونِ برای اعمال مجازات های اداری برای کسانی که نقاب می‌پوشند به مجلس سفلی ازبکستان ارائه گردید. همچنان وحشی‌گری امام علی رحمان ظالم تاجکستان و بردی محمداف ظالم ترکمنستان (پدر و پسر) بالای مسلمانان روز به روز در حال افزایش است.

در قزاقستان نیز روند جنگ علیه اسلام به موازات قرغیزستان جریان دارد. به عنوان مثال، در کنفرانس ملی که در 15 مارچ در آتیرائو برگزار شد، قاسم جومارت توکایف، رئیس جمهور قزاقستان، از زنان سیاه پوش انتقاد نموده و اشاره کرد که چنین ظاهری بخشی از سنت قزاقستان نیست. همچنان، پیش‌نویس قوانینی که ریش را ممنوع می‌کند و شاگردان دختر را از حجاب (روسری) و نقاب در مکاتب در قزاقستان منع می‌کند، هنوز پیشنهادی است.

در واقع، ممنوعیت نقاب و ریش با ارزش‌های دموکراتیک که امروز حکام آن را ستایش می‌کنند، در تضاد است. به عبارت دقیق تر، آزادی مذهب و آزادی شخصی در دموکراسی، تضمین کنندۀ اعتقاد فرد به هر دینی و استفاده از هر ویژگی است. این "ارزش ها" قانون اساسی دولت سکولر می‌باشد. با این حال، غرب که مهد دموکراسی می‌باشد، در حال حاضر شروع به کنار گذاشتن اصول و ارزش های خود در صحنۀ بین‌المللی نموده است. خلاصه این آزادی‌ها فقط علیه اسلام و مسلمانان استفاده می‌شود. مثلاً در جایی که آزادی مذهبی برای پرستش شیطان یا انجام سایر رذایل اعطا می‌شود، غیر مسلمانان نیز مجازند هر لباسی که می خواهند بپوشند و حتی برهنه به سرک‌ها بیرون شوند. اما وقتی صحبت از ارزش‌های اسلامی به میان می‌آید، موضوع به گونه‌ای دیگر بررسی می‌گردد. این امر در ممنوعیت پوشیدن حجاب (روسری) در مکاتب در سال 2004 در فرانسه، اخراج کارمندان زن مسلمان از مؤسسات دولتی و ممنوعیت استفاده از نقاب در اماکن عمومی در سال 2010 به وضوح قابل مشاهده است.

در سال 2021، سوئیس نیز قانون ضد نقاب را از طریق ریفرندم/همه پرسی تصویب کرد. بر اساس این قانون، پوشیدن نقاب در اماکن عمومی برای زنان مسلمان ممنوع می‌باشد. به همین ترتیب، مردان نمی‌توانند زنان را مجبور به پوشیدن حجاب نمایند.  به این ترتیب کشورهای سرمایه‌داری آزادی‌هایی را که تقدیس می‌کنند یکی یکی زیر پا می‌گذارند. چنین کنار گذاشتن عقاید و ارزش های آن‌ها به مثابۀ رسیدن ایدیولوژی آن‌ها به لبه پرتگاه سقوط است. یعنی حمله به ارزش‌های اسلامی نشان می‌دهد که نظام سرمایه‌داری در حال تجربه یک بحران فکری است.

کشورهای آسیای مرکزی قوانین دیکتاتوری چین را به ویژه در جنگ علیه ارزش‌های اسلامی الگو می‌گیرند. گذشته از همه، چین در اجرای پروژه‌های بزرگ مربوط به آینده نباید با اعتراض‌های جمعیت مسلمان محلی مواجه گردد. طور مثال، دولت چین مردان را از گذاشتن ریش‌های بلند  و پوشیدن حجاب زنان در مکان‌های عمومی در منطقه خودمختار اویغور سین کیانگ منع کرده است. قبل از تصویب این قانون، دولت چین در ابتدا جوامع مسلمان را با زور سرکوب نمود. سپس به بهانۀ مبارزه با تروریست‌ها شروع به مبارزه با مسلمانان کرد. مسلمانان در ابتدا نسبت به پروژه‌های چینی‌های مشرک بی‌تفاوت بودند. آن‌ها معلومات منتشر شده توسط رسانه‌های چینی را باور کردند و غافل باقی ماندند و معتقد بودند که "بعد از از بین بردن تروریست‌ها، ملحدان چینی ما را تنها خواهند گذاشت"! اما قضیه چنین نبود. امروز دولت ملحد چین منطقه سین کیانگ را به بهانۀ تروریزم، افراط گرایی و تجزیه طلبی به زندان باز برای مسلمانان تبدیل کرده است. رسول‌الله صلی‌الله علیه‌وسلم وضعیت کنونی را چنین توضیح داده است:

يُوْشِكُ أَنْ تَدَّاعَى عَلَيْكُمُ الْأُمَمُ مِنْ كُلِّ أُفُقٍ كَمَا تَدَّاعَى الْأَكَلَةُ عَلَى قَصْعَتِهَا» قَالَ: قُلْنَا يَا رَسُوْلَ اللهِ أَمِنْ قِلَّةٍ بِنَا يَوْمَئِذٍ؟ قالَ: «أَنْتُمْ يَوْمَئِذٍ كَثِيْرٌ، وَلَكِنْ تَكُوْنُوْنَ كَغُثَاءِ السَّيْلِ، يُنْتَزَعُ الْمَهَابَةُ مِنْ قُلُوْبِ عَدُوِّكُمْ وَيُجْعَلُ فِيْ قُلُوْبِكُمُ الْوَهْنُ» قُلْنَا وَمَا الْوَهْنُ؟ قَالَ: «حُبُّ الدُّنْيَا وَكَرَاهِيَّةُ الْمَوْتِ» [ابو داوود]

) مردم به زودی یکدیگر را فرا می‌خوانند تا به شما حمله کنند، همان‌طورکه مردم هنگام غذا خوردن از دیگران دعوت می‌کنند تا غذای خود را با هم تقسیم نمایند. شخصی پرسید: آیا این به خاطر تعداد کم ما در آن زمان است؟ فرمود: نه، شما در آن زمان بسیار خواهید بود، بلکه مانند کف دریا خواهید بود و خداوند ترس شما را از دل‌های دشمن تان گرفته و در قلب‌های شما وهن جای خواهد گرفت. شخصی پرسید: وهن چیست؟ رسول‌الله صلی الله علیه وسلم فرمود: حب دنیا و بیزاری از مرگ.(

در نتیجه، كفار فقط با گروه‌های اسلامی و يا هر ديدگاه اسلامی نمی‌جنگند، بلكه با اسلام و مسلمانان می‌جنگند. طبیعتاً امت جز با بازگشت به اسلام خویش و اعلام دوبارۀ خلافت برمنهج نبوت از این وضعیت رهایی نخواهند یافت. همان طور، در مورد وقایع جاری با مظاهر ضداسلامی، مسلمانان مؤظف هستند به هر حمله‌ای پاسخ دهند و در این راه قربانی دهند.

دفتر مطبوعاتی حزب‌التحریر قرغیزستان

15 رمضان 1445 هـ ق

دوشنبه 25 مارچ 2024م

مترجم: عبدالرحمن "قاطع"

ابراز نظر نمایید

سرزمین های اسلامی

سرزمین های اسلامی

کشورهای غربی

سائر لینک ها

بخش های از صفحه