تاریخ هجری :2 شعبان 1441
تاریخ میلادی : پنج شنبه، 26 مارس 2020م
دفتر مطبوعاتی
ولايه پاكستان
دیگر ازهر مرجع صحیحیکه مسلمانان باید بخاطر دینشان به آن اعتماد کنند، نیست؛ زیرا در وفاداری از فرعونهای مصر بر عدم حکم آنچه الله سبحانهوتعالی نازل کرده، خاموشی اختیار نمود!
(ترجمه)
دانشگاه ازهر به درخواست رییس جمهور پاکستان، داکتر عارف علوی، فتوایی را صادر نمود که اجازه میدهد "نماز جمعه" بهمنظور اتخاذ اقدامات وقایوی برای جلوگیری از انتشار ویروس کرونا در پاکستان، تعطیل شود. به روز چهارشنبه مورخ 25 مارس 2020م، رییس جمهور در یک تویتی چنین گفت: «من شکرگذار شورای عالی و مفتی اعظم شیخ الازهر برای پاسخدهی به درخواست شخصیام هستم که در خصوص جماعت نمازهای فرض و نماز جمعه در مساجد در جریان این حمله وبایی کرونا، زمنیه راهنمایی ما شده است. »
دانشگاه ازهر فتوایی را صادر نمود که جواز الغاء(تعطیل یا لغو) نماز جمعه و جماعت را داد و دلیل فتوایش را ازین امر گرفت که: «هر مسلمانی با آنکه بداند دهنش بوی سیر و پیاز میدهد، در مسجد داخل شدنش کراهت دارد!» حال آنکه الله سبحانه وتعالی میفرماید:
﴿وَمَنْ أَظْلَمُ مِمَّنْ مَنَعَ مَسَاجِدَ اللَّهِ أَنْ يُذْكَرَ فِيهَا اسْمُهُ وَسَعَى فِي خَرَابِهَا أُولَئِكَ مَا كَانَ لَهُمْ أَنْ يَدْخُلُوهَا إِلَّا خَائِفِينَ لَهُمْ فِي الدُّنْيَا خِزْيٌ وَلَهُمْ فِي الْآخِرَةِ عَذَابٌ عَظِيمٌ﴾
(بقره: 114)
ترجمه: (از جمله دشمنی ايشان نسبت به يکديگر و نسبت به مسلمانان اين است كه بعضی از قبيلهها معابد قبيلههای ديگر را خراب نمودند و مسلمانان را از ورود به مسجدالحرام باز داشتند) چه كسی ستمگرتر(ظالمتر) از كسانی است كه نگذارند در مساجد و اماكن عبادت الله(سبحانهوتعالی)، نام الله(سبحانهوتعالی) برده شود و در ويرانی آنها بكوشند؟ شايسته اينان نبود كه چنين (گناه بزرگی را مرتكب شوند و اين كارها را) كنند؛ بلكه میبايست (حرمت معابد را نگهدارند و) جز خاشعانه وارد آنها نشوند؛ بهره آنان در دنيا زبونی و رسوائی و در آخرت عذاب بزرگی است.!
بناءً کدام یک از این دو قول(رای) صحیح است؟! رای دانشگاه ازهر و استدلال باطلش برای منع(حرمت) رفتن به مسجد؛ جاییکه بوی دهن نمازگزار کراهت دارد یا کلام الله سبحانه وتعالی که بدون هیچ ابهامی واضح است؟ آیا جامع ازهر و هر آن کسیکه در جستوجوی اخذ فتوا بود، فکر میکردند که امت از داشتن علماء محروم شدهاند، حال آنکه اکثرشان در پاکستان هستند! فلهذا آیا گرفتن فتوا از موسسهایکه به فرعونهای این عصر "السیسی" وفادار اند، جواز دارد؟! ما چگونه توقع حفاظت دین مان را از موسسهی(مرجع) کرده میتوانیم که هر آنکسیکه میخواست دین را با همکاری حکمرانان ضربه بزند، حمایت مینمود و مرجعیکه در سرزمین الکنانه بر عدم اجرای حکم آنچه الله سبحانه وتعالی نازل کرده خاموشی اختیار نمود و مرجعیکه همیشه فتواهای صادر نموده است که بهشکل صریح در مغاریت با کتاب الله سبحانه وتعالی و سنت رسول الله صلی الله علیه وسلم قرار داشت. بهطور مثال فتوایش در خصوص جواز امضای معاهدهی "کمپ دیوید" همراه دولت یهود و به رسمیت شناختن "حق" یهودیان در سرزمین مبارک فلسطین و همچنین فتواهای دیگرش مانند جواز اخذ سود(ربا) و جواز تطبیق نظامهای غیر اسلامی فعلی... در نهایت صدها فتوای دیگر؟! چگونه این فهم قابل قبول است که از نتیجه قیاس به وجود آمده باشد؛ در حالیکه قیاس در عبادات جواز ندارد؟! یا آیا جامع ازهر و رییس جمهور پاکستان فکر میکنند که این فهم نادرست توسط عوام پاکستان و علمایش قابل هضم خواهد بود؟! یقیناً بزرگترین استهزا در واقع حقارت خردمندان عقل است.
ای مسلمانان در پاکستان!
رییس جمهور پاکستان میخواهد ناکامی و غفلت رژیم را در پالیسی مراقبت از امور صحت مردم توسط بستن دروازههای مساجد، پرده بیندازد. رژیم قبل از همهگیری وبای ویروس کرونا نیز در خصوص تأمین خدمات صحی مردم ناکام مانده بود. آیا ندیده اید که حکومت حتی در حالتهای معمولی توانایی تأمین تداوی و معالجه را نداشت؛پس چگونه درین صورتحال وبایی شما توقع ارائه خدمات صحی باکیفیت را ازین رژیم دارید؟! تحمیل منع رفت و آمد و بستن مساجد در واقع گریز از مسوولیت است؛ بناءً تا اینکه مردم از یک جنبه دیگر از فساد و ناکامی رژیم در خصوص تأمین صحت آگاهی حاصل نکنند. اگر حکومت پاکستان از وعید آنچه در کتاب الله سبحانه وتعالی در مورد حرمت بستن مساجد اندکی هم آگاهی میداشت، حتماً در خصوص همین معضل از احتیاط و فکر عمیق استفاده میکرد و اگر نیازی میبود، این رژیم اقداماتی را اتخاذ میکرد تا نمازگزاران را از مبتلا شدن به این بیماری محافظت کند. بهطور مثال: در میان صفوف پیشرو و عقب و راست و چپ نمازگزارن فاصله ایجاد میکرد، خطبه نماز جمعه را کوتاه مینمود، ماسکهای با کیفیت را توزیع مینمود و در نهایت حفاظت و دور نگهداشتن کهنسالان و بیماران از مسجد به یک مدت کوتاه و غیره راهکارهای دیگر و لازمی را میگرفت... اگر واقعاً از الله سبحانه وتعالی خوف میداشتند، چنین میکردند!
مساجد (خانههای الله سبحانه وتعالی) اند و هر آنکسیکه خواهان تحفظ از امراض و شفایابی است، بگذارید که تنها از الله سبحانه و تعالی طلب کند؛ زیرا تنها الله شافی(شفا دهنده) عام و تام است. یگانه خواستگاه در جریان درد و رنج(ابتلا و امتحان) در واقع توسل جستن به خانههای الله سبحانه وتعالی یعنی به مساجد میباشد. مسجد جایست که ما در آن از الله سبحانه وتعالی طلب دعا میکنیم که او ذات شفا دهنده و دورکنندهی هر مصیبت است. تا جاییکه تعلق به بستن مساجد میگیرد، حتی اگر یک روز هم بسته شود، گناهیست که بر گناهان گذشته افزوده میشود که الله سبحانه وتعالی در قبال چنین عمل سختیها و عذاب دردناکی را نازل میکند. پس بدین علت، ما به الله سبحانه وتعالی تقرب میجوییم و به پیشگاه او سبحانه وتعالی توبه مینماییم. فلهذا، بهترین عملیکه ما را به الله سبحانه وتعالی قریب میسازد، در واقع دعوت و فعالیت در راستای تأسیس مجدد خلافت راشده ثانی بر منهج نبوت میباشد و آنگاهست که بر آنچه الله سبحانه وتعالی نازل کرده حکم خواهد شد؛ بناءً الله سبحانه وتعالی از ما راضی خواهد شد و ما را از این بلاها و مصایب در امان خواهد ساخت. الله سبحانه وتعالی میفرماید:
﴿ظَهَرَ الْفَسَادُ فِي الْبَرِّ وَالْبَحْرِ بِمَا كَسَبَتْ أَيْدِي النَّاسِ لِيُذِيقَهُمْ بَعْضَ الَّذِي عَمِلُوا لَعَلَّهُمْ يَرْجِعُونَ﴾
(روم: 41)
ترجمه: (هميشه چنين بوده است كه) تباهی و خرابی در دريا و خشکی به خاطر كارهائی پديدار گشته است كه مردمان انجام میداده اند. بدين وسيله الله(سبحانهوتعالی) سزای برخی از كارهائی را كه انسانها انجام میدهند، بديشان میچشاند تا اين كه آنان (بيدار شوند و از دست يازيدن به معاصی) برگردند.
دفتر مطبوعاتی حزب التحریر-ولایه پاکستان
مترجم: داکتر زکریا
#Covid19
#Korona
#كرونا