جمعه, ۲۴ رجب ۱۴۴۶هـ| ۲۰۲۵/۰۱/۲۴م
ساعت: مدینه منوره
Menu
القائمة الرئيسية
القائمة الرئيسية

pr header

 

 

تاریخ هجری قمری :17 جمادی الثانی 1441

تاریخ میلادی : سه شنبه، 11 فوریه 2020م

شماره صدور: ح.ت.افغ ۰۷/۱۴۴۱

دفتر مطبوعاتی
ولایه افغانستان


اعلامیه مطبوعاتی

توقع صداقت از امریکا در مذاکرات صلح همانند توقع سردی از آتش است

گروه طالبان در نوشته‌ی که منعکس کننده دیدگاه رسمی آن‌ها است بیان داشته‌اند که این گروه تمام مسئولیت‌های خود را در جریان مذاکرات صلح انجام داده، ولی امریکا با «خواست‌های تازه، ملاحظات و بهانه‌ها» گفت‌وگوها را به درازا می‌کشاند. قبل از این نیز سخنگوی این گروه در واکنش به گفته‌های وزیر خارجه امریکا گفته بود: «آقای پومپئو برف بام خود را بر بام ما نیندازد.»

دفتر مطبوعاتی حزب‌التحریر ـ ولایه افغانستان ذکر نکات ذیل را در پیوند به درازا کشیدن پروسه‌ی صلح، مهم و ضروری می‌پندارد:

یکم: امریکا تلاش دارد تا امضای موافقت‌نامه‌ صلح را به بهانه‌های مختلف به یک فرصت مناسب به تعویق بیاندازد تا تیم ترامپ از امضای آن منحیث یک بمب تبلیغاتی در فضای کمپاینی انتخابات امریکا استفاده نماید. طوری‌که ترامپ از کشتن ابوبکر البغدادی، قاسم سلیمانی و معامله‌ قرن برای جلب حمایت افکارعامه در انتخابات پیش‌رُو استفاده تبلیغاتی نمود.

دوم: امریکا و گروه طالبان دارای دو دیدگاه متفاوت نسبت به موافقت‌نامه صلح می‌باشند. مسلمان‌ها عهد و پای‌بندی به عهد را یک ارزش بسیار مهم اسلامی دانسته و به همین ملحوظ جانب طالبان در فکر موافقت‌نامه‌ی واقعی و مصالحه می‌باشند. اما امریکا توافق و عهد را چانس و فریب تلقی نموده و سیاست امریکا به‌خصوص در زمان مذاکرات با دولت‌ها و گروه‌ها براساس فریب، تزویر و عهدشکنی استوار می‌باشد. در چنین سیاستی صداقت و پای‌بندی به عهد معنایی ندارد. بی‌جهت نیست که امریکا عهدشکن‌ترین دولت جهان لقب گرفته است. با در نظرداشت موقف‌های اخیر امریکا و چگونگی پیش‌برد گفت‌وگوهای صلح چنین بر می‌آید که امریکا خواهان صلح واقعی در افغانستان نبوده، بلکه علیه حرکت طالبان توطئه و دسیسه می‌کند.

سوم: مذاکرات صلح منحیث تاکتیک سیاسی کوتاه‌مدت می‌باشد که امریکا توسط آن می‌خواهد برای خود وقت خریداری کند تا شکست‌اش را در افغانستان پنهان نماید. امریکا این را خوب می‌داند که صبر و استقامت طالبان در میدان جنگ به ضررش تمام می‌شود. روی همین ملحوظ امریکا گروه طالبان را در میدان سیاست، دیپلوماسی و مذاکرات کشانده که خود بر آن مسلط و فایق است و به میل خودش گاهی مذاکرات را "مرده" اعلام می‌کند و گاهی به میز مذاکره برگشته و شرط آتش‌بس را می‌گذارد.

چهارم: طالبان به جای اعتماد به امریکا و پیشبرد گفت‌وگوهای صلح فوراً مذاکرات را متوقف نموده و از آن خارج شوند و در عوض، تداوم مبارزه و صبر آنان در میدان عملی علیه اشغال امریکا پیروزی آن‌ها را تضمین خواهند کرد؛ و این یگانه میدانی‌ست که امریکا نمی‌تواند بر آن‌ها فایق آید. زیرا شواهد زیادی از شکستِ سیاسی، اقتصادی و نظامی امریکا در جهان و منطقه به ویژه در افغانستان دیده می‌شود. پس طالبان نباید فریب دیپلوماسی امریکا را در پروسه کاذب صلح بخورند، بلکه به مبارزه خود علیه اشغال ادامه دهند.

دفتر مطبوعاتی حزب‌التحریر - ولایه افغانستان

ابراز نظر نمایید

سرزمین های اسلامی

سرزمین های اسلامی

کشورهای غربی

سائر لینک ها

بخش های از صفحه