تاریخ هجری قمری :16 ذولقعده 1441
تاریخ میلادی : سه شنبه، 07 جولای 2020م
دفتر مطبوعاتی
ولایه افغانستان
توهین به احکام و ارزشهای اسلامی ادامه دارد؛ آیا کسی هست که به دفاع بپردازد؟
انستتیوت مطالعات استراتژیک افغانستان پژوهشی را تحت عنوان «آموزش و سیاست: ریشهیابی رادیکالیسم دینی در نصاب معارف افغانستان» به نشر رسانده که در آن به صورت صریح علیه ارزشها، معتقدات و احکام اسلامی تاخت و تاز نموده و در آن تأکید شده است که تدریس مسائل اسلامی منجر به «رادیکالیسم» و «افراطیت» میگردد.
این نهاد تنها به نشر پژوهش بسنده ننموده، بلکه بسیار گستاخانه راه حل میدهد تا کتابهای معارف افغانستان عاری از مسائل اسلامی گردد. در حالی که همچو پژوهشها و نظریات، خود برای خشونت زمینهسازی میکنند؛ هدفی که دونرها و تمویل کنندگان غربی این نهادها در پی آن هستند. این انستتیوت جهت اینکه بتواند از بار انتقادات مردم شانه خالی کند تمام مسوولیت این گونه پژوهشها و نوشتهها را به دوش نویسنده و پژوهشگر میاندازد. در حالیکه این انستتیوت طی پژوهشها و نظرسنجیهای مسلسل خویش اسلام را همواره مورد حمله ایدیولوژیک و جانبدارانه خود قرار داده و ارزشهای اسلامی را مترادف با «رادیکالیسم»، «بنیادگرایی» و «تندروی» تعریف نموده است.
هرچند در جریان بیست سال گذشته چندین بار نصاب درسی معارف افغانستان مورد بازنگری قرار گرفته و بخش اعظمی از ارزشهای اسلامی از آن حذف گردیده و با مفاهیم دموکراسی عوض شده است. اما سیکولرها دشمنی شان با اسلام چنان عمیق است که حتی مسائل فردی اسلامی را نیز در نصاب معارف تحمل نتوانسته و آن را با «رادیکالیسم» ربط داده و خواهان حذف تمام اسلام از نصاب درسی هستند. چنانچه در این پژوهش به الله سبحانه و تعالی، پیامبرگرامی اسلام صلی الله علیه وسلم، عقاید اسلامی، هدف زندگی از دیدگاه اسلام، جهاد، مجاهد، زکات و سایر ارزشها و معتقدات اسلامی توهین صورت گرفته است. در اینجا به بخشی کوچکی از این توهیننامه اشاره صورت میگیرد:
-
در پژوهش بسیار بیباکانه انتقاد شده است که چرا تمام کتابهای زبان و ادبیات – دری و پشتو – با حمد و نعت یعنی توصیف و ثنای الله سبحانه و تعالی و پیامبرش صلی الله علیه وسلم آغاز میشود. (ص38)
-
در بخشی از پژوهش بسیار گستاخانه گفته شده که نباید به شاگردان مکتب گفته شود که "تنها دین درست و قابل انتخاب اسلام است" این مسئله میتواند باعث رادیکالیسم دینی بیانجامد. (ص66)
-
در پژوهش بسیار جسورانه گفته شده که نباید بر بتها و خدایان دیگران حمله صورت گیرد. همچنان تصریح شده که به شکلی که خدا در کتب معارف افغانستان ذکر شده منجر به حذف سایر خدایان گردیده و تنها خدای مسلمانان باقی میماند؛ و این مورد منجر به رادیکالیسم دینی در میان شاگردان میشود. (ص57-58)
-
در پژوهش بسیار بیباکانه آمده است که گنجاندن تصویر بیتالمقدس، نخستین قبلهی مسلمانان در نصاب درسی باعث رادیکالیسم دینی میگردد. (ص79-81)
-
در پژوهش بسیار فضولانه از این موضوع انتقاد شده که چرا در کتب درسی چنین آمده که یکی از گروههایی مستحق زکات مجاهدین اند. (ص44-45) حالانکه این موضوع حکم قطعی و آیت صریح قرآنکریم است که در آن مجاهدین یکی از هشت گروهی گفته شده که زکات به آنها پرداخته شود.
-
در پژوهش بسیار بیادبانه چنین تصویر از مجاهد ارائه گردیده است: «مجاهد با نگاه جزمگرایانهی خویش به دنبال نابودی هر آدم غیرخودی بر میخیزد» ( ص 44-45) در حالیکه این مورد توهین به بزرگترین ارزش اسلامی، تاریخ اسلام و به بخش اعظمی از مردم افغانستان است که در جهاد علیه شوروی و امریکا سهیم بودهاند.
-
در پژوهش بسیار یاوه سرایانه گفته شده که تدریس این متن «نخستین هدف زندگی، عبادت و پرستش خدای یگانه است» و اینکه راه سعادت فقط راه مستقیم [صراط مستقیم] است، منجر به جزمنگری و رادیکالیسم شاگردان میشود. (ص53-54)
در واقع، در نظم دموکراسی و حاکمیت سیکولرها هر کس و هر نهاد جرأت پیدا میکند تا تحت عنوان پژوهش و آزادی بیان، ارزشها و اعتقادات اسلامی را زیر سوال ببرد. در مقابل هیچ ارگان و نهادی نیست که جلوی همچو بیحیایی، توهین و تازیدنها را گرفته و علیه آن بیاستد. در حالیکه اگر چند سال قبل چنین توهیننامهی پخش و نشر میگردید با عکسالعملهای شدیدی مواجه میشد؛ اما امروز در عدم موجودیت حاکمیت اسلام به مقدسات توهین صورت گرفته و فضا را طوری عیار ساختهاند که اگر کسانی هم علیه آنها صدا بلند کنند تحت نامها و برچسبهای گوناگونی سرکوب، ترور و خفه کرده میشوند
دفتر مطبوعاتی حزبالتحریر-ولایه افغانستان