پنجشنبه, ۱۹ جمادی الاول ۱۴۴۶هـ| ۲۰۲۴/۱۱/۲۱م
ساعت: مدینه منوره
Menu
القائمة الرئيسية
القائمة الرئيسية

pr header

 

 

تاریخ هجری :2 ذولقعده 1440
تاریخ میلادی : جمعه، 05 جولای 2019م

شماره صدور:۱۴۴۰/ ۰۸

دفتر مطبوعاتی
قرغزستان

اعلامیه مطبوعاتی

موضوع تحت عنوان "افراطی‌گرایی در آسیای‌میانه" هم‌چنین در بیشکک مورد بحث قرار گرفت

(‏ترجمه)

به تاریخ ۳-۴ جولای ۲۰۱۹م، شهر بیشکک پایتخت قرغیزستان میزبان سیمیناری در رابطه به "موضوع  افراط‌گرایی در آسیای‌میانه" بود. در ماه فوریه سال جاری، "نقش مطبوعات در ترویج و پیشبرد سیاست‌های عامه در حوزه مذهبی" هم‌چنین در بیشکک مورد بحث قرار گرفت. در ماه مارس، یک جلسه‌ی در بیشکک با ابتکار کمیتۀ مذهبی قرغیزستان به هدف "برقراری یک همگرایی یا تقارب بین گرایش‌های مذهبی(اسلام، عیسوی وغیره)" برگزار شد. در ماه آوریل، یک نشست عمومی بر پروژه "گفت‌و‌گو‌های رهبران سیاسی در رابطه به مبارزه علیه تروریزم در آسیای‌میانه" تنظیم شد. در ۱۴ ژوئن، اجلاس "سازمان همکاری‌ شانگهای(SCO)" هم‌چنین در بیشکک برگزار شد. در نشست مذکور،  شی‌جین‌پینگ رییس جمهور چین گفت: «ما باهم علیه ۳ قدرت شیطانی: ۱. تجزیه‌طلبی، ۲. تروریزم و ۳. افراطی‌گرایی مبارزه می‌کنیم.» و سورنبای جینبکف، رییس جمهور قرغیزستان از تلاش‌های شی‌جین پینگ حمایت نموده و گفت: «قرغیزستان همراه چین در یک صف در مبارزه علیه تجزیه‌طلبی، تروریزم و افراطی‌گرایی ایستاده می‌شود.»

ولی در این روزها، جلسات در رابطه به "موضوع افراطی‌گرایی در آسیای میانه" هم‌چنان در بیشکک برگزار می‌شود. سمینار یاد شده مصادف به همان روزی بود که الماس‌بیگ آتامبایف در تظاهرات شعار می‌داد: "سورنبای جینبکف کرسی قدرت را رها کن".  فلهذا افراطی‌گرایی به زبان آن‌ها عبارت از "کوشش فردی یا جمعی برای حصول قدرت با زور و قوت" است.

به تاریخ ۳ جولای، یک تظاهرات/راهپیمایی وسیع تحت شعار "رییس جمهور از قدرت دست بردار" برگزار شد. تظاهرات مذکور توسط الماس‌بیگ آتامبایف، رییس جمهور اسبق کشور تامین مالی شد؛ کسی‌که چندی قبل اعلان به عدم بر رسمیت شناختن دولت جدید قرغیزی را کرد و نیز از تحقیق/جلب محکمه امتناع ورزید؛ حال‌آن‌که پرونده کیفری علیه او باز شده است. ‏آتامبایف در سخنرانی‌اش روی مسئله تظاهراتی‌که "نخبگان سیاسی فعلی باید از قدرت دست‌بردار شوند و به غیر از خودشان دیگران از اطرافیان‌شان در صحنه قدرت بیایند"، تاکید نمود.

در واقع، افراط‌گرایی کلمه‌ و یا اصطلاحی‌ست که تنها علیه مسلمانان و اسلام استفاده می‌شود. ‏آموربیک تککا بایف، باوجودی‌که در روسیه بود؛ ولی عسکر آقایف را از صحنه قدرت عزل نموده و کرسی‌اش را گرفت و بعداً چنین اظهار نمود: «ما قدرت را به طریقه غلط "توسط افراط‌گرایی" حاصل کردیم.» ‏هرچند سیاست‌های بین‌الملی آن‌ها را من‌حیث یک دولت به رسمیت شناختند. آن‌ها همان‌گونه که نیاکان‌شان توسط کسانی‌که بعد از آن‌ها جدیداً به همان طریقه غلط در قدرت آمدند، از صحنه سیاسی و قدرت عزل شدند و این روند ادامه دارد.

اصطلاح "افراط‌گرایی" تنها بر مسلمانان توصیف شده است و بخاطر تعداد کثیر سمینارها و کانفرانس‌هایی‌که روی موضوع "افراط‌گرایی" دایر شد، دولت قرغیزی با این عمل‌اش چنان وانمود کرد که گویا توسط گروه‌های اسلامی مورد اشغال قرار گرفته است. ‏سیاسیون بین‌الملی و یا مقامات قرغیزی خواهان ایجاد چنین دید(از افراط‌گرایی) در اذهان جامعه‌های جهان یعنی مردم جهان هستند. در هر صورت، کلمه "افراط‌گرایی" تنها برای اسلام و مظاهر اسلامی استفاده می‌شود. فلهذا آنانی‌که با اسلام هیچ سروکاری ندارند و اسلام از گزند آنان محفوظ است؛ ولی اگر همین اشخاص تصمیم بر نیش زدن بر مفاهیم اسلام بگیرند، در این صورت اصطلاح "افراط‌گرایی" بر آنان استفاده نمی‌شود، گویا این امر مستلزم بقای دموکرتیک و حقوق آن‌ها شمرده می‌شود، البته به زور و تندروی. 

 ‏بنابرین، به این نتیجه مطلوب می‌رسیم که هر نظام جهانی حکومت‌داری یک ساختاری دارد که در کشمکش با دیگر نظام‌ها است. مثلاً اصطلاح "افراط‌گرایی و تروریزم" یک مکانیزم دموکراسی است که بر بنیاد نظام سرمایه‌داری استوار بوده تا علیه نظام اسلام مبارزه کند. ادعا‌هایی‌که این اصطلاحات به هدف حفظ منافع بشریت و برضد بعضی جرایم خونین می‌باشد، در واقع یک دروغ بزرگ است. ‏در عوض این اصطلاحات تنها برای اهداف مزایای مادی و یا برای جلوگیری از بازگشت اسلام من‌حیث یک نظام حکومتی در سرتاسر جهان است.

بنابرین، برای مسلمانان جایز نیست که چنین اصلاحات را استفاده و یکدیگر را به آن خطاب کنند. ‏ما باید از انتشار چنین اصلاحات در جامعه خود جلوگیری نموده و هرگز کوشش نکنیم که در زنده‌گی روزمره مان از چنین اصلاحات بکار گیریم، بدانید که مقام و منزلت مسلمانان من‌حیث یک دعوت‌گر برای اسلام و مسلمانان است! برادران و خواهران گرامی! بیاید برای اسلام و مسلمانان در هر جنبه سیاسی فعالیت کنید تا اسلام دوباره قدرت سیاسی‌اش را حاصل نموده و اسلام در کره زمین تطبیق شود.

عبدالرزاق مومن

عضو دفتر مطبوعاتی حزب التحریر-قرغزستان

مترجم: زکریا وهاج

ابراز نظر نمایید

سرزمین های اسلامی

سرزمین های اسلامی

کشورهای غربی

سائر لینک ها

بخش های از صفحه