شنبه, ۲۱ جمادی الاول ۱۴۴۶هـ| ۲۰۲۴/۱۱/۲۳م
ساعت: مدینه منوره
Menu
القائمة الرئيسية
القائمة الرئيسية

pr header

 

 

تاریخ هجری :29 ذولقعده 1443
تاریخ میلادی : سه شنبه، 28 جون 2022م

شماره صدور:۷۳/۱۴۴۳

دفتر مطبوعاتی
ولايه پاكستان

اعلامیه مطبوعاتی

اتخاذ طلا و نقره به حیث واحد پولی دولت خلافت یک حکم شرعی است که قیمت‌ها را ثبات بخشیده و تهدید تورم گسترده را پایان خواهد داد

بحث مثبتی در ارتباط به حاکمیت اسلام برای اتخاذ طلا و نقره به حیث واحد پولی دولت خلافت بالا گرفته‌است. درحالی‌که این یگانه راه‌حلی برای تورم فزاینده‌ای است که امروزه مسلمانان پاکستان به آن روبرو هستند. بحث روی طلا و نقره از سوی حامیان نظام اقتصاد اسلامی پیشنهاد شده‌است تا آن‌هایی‌ را که از سرمایه‌داری، کمونیزم و واحد پولیِ بدون پشتوانه حمایت می‌کنند، دربر گیرد. می‌خواهیم نکات ذیل را برای رفع بعضی از سوءتفاهم‌ها در ارتباط به نظام خلافت -که دو نوع پول رایج دارد-‌ تصریح کنیم.

۱. نظام سرمایه‌داری و واحد پولِ بدون پشتوانه‌اش جهان را در معرض خطر پستی‌ها و بلندی‌ها قرار داده‌است. رکود بزرگ سال‌های ۱۹۲۹ الی ۱۹۳۹م به‌دلیل استندرد طلا نبود. تولید بیش از حد کالاها به‌خاطر ناکامی بازار در اختصاص‌دهی مؤثر منابع، تعرفۀهای بین‌المللی، معاملات سَفته در بازار سهام،‌ بانکداری ذخیرۀ کسری، باور غلط امریکا به مداخله کم دولت در بازار و تمام اصول سرمایه‌داری همه دست به دست هم داده و باعث این رکود بزرگ شده‌بود. معیار طلا به حیث پشتوانه نبود که باعث طولانی شدن این رکود شد؛ بلکه دلیل‌اش مالیات سنگین و سکتور بانکداری و مالی بی‌ثبات بود.

۲. تورم به سبب ارز رایج از ویژه‌گی‌های دایمی نظام‌های سرمایه‌داری و اشتراکی می‌باشد. پول کاغذی رایج برخلاف ارز اسلامی، یعنی طلا و نقره همواره توان خریدش را از دست می‌دهد، چون دولت‌ها برای پرداخت قرضه‌های سرسام‌آور مجبور می‌شوند پول بیشتر چاپ کنند. امریکا ۶۷سال قبل در سال ۱۹۳۴م هنگامی‌که دالر را به جای طلا پشتوانه پول قرار داد، شاخص قیمت مصرف‌کننده (CPI) ۶۲۵ درصد افزایش یافت. درحالی‌که شاخص قیمت مصرف‌کننده ۶۷ سال قبل در ۱۹۳۴ فقط ۱۰ درصد افزایش یافته‌بود. آن‌چه با دالر امریکایی مشاهده می‌شود‌، با رُبل روسی و یوان چینی نیز قبل و بعد از فروپاشی کمونیزم دیده می‌شود.

۳. هرچند ارز رایج توانش را از دست داده و منجر به افزایش سرسام‌آور تورم شده‌است، اما طلا و نقره ارزش ذاتی خود را حفظ کرده‌است. قیمت طلا در بین سال‌های ۱۷۷۱ و ۱۹۷۱، ۲۰ تا ۳۵ دالر فی اونس ثابت بود. از وقتی‌که نکسون در ۱۹۷۱ دالر را از طلا کاملاً مجزا کرد، قیمت طلا تقریباً به مرز ۱۸۰۰ دالر فی انس در نوامبر ۲۰۲۱ رسید. قیمت نقره هم‌چنان افزایش یافته‌است، درحالی‌که ارز رایج پایین آمده‌است.

۴. این ادعا که ارز رایج کامل‌ترین ابزار برای تنظیم توان خرید است، کاملاً پوچ می‌باشد. در حقیقت ارز رایج به ذات خود نخستین عامل بی‌ثباتی قیمت‌هاست. بناءً توصیه این مرض به عنوان معالجه خودش خطای جبران‌ناپذیری است که باید از آن اجتناب شود. 

۵. یقیناً در جهان اسلام به اندازۀ کافی طلا و نقره وجود دارد تا از اقتصاد واقعی، زراعت و صنعت حمایت کند. بر‌علاوه ارز اسلامی فقط بالای طلا استوار نیست، این ارز دربرگیرندۀ دو نوع واحد پولی است که نقره را نیز شامل می‌شود. زمانی‌که طلا کم‌یافت باشد، نقره می‌تواند کمبودی طلا را پر کند. با وصف این‌که نرخ تبادله بین نقره و طلا توسط عرضه‌ آن به مارکت تعیین می‌گردد. طلا نقش لنگر را بازی می‌کند؛ درحالی‌که عرضۀ نقره می‌تواند افزایش یابد تا افزایش تولید اجناس و خدمات را هم‌سان سازد، بدین وسیله قیمت‌ها ثابت می‌ماند.

۶. اسلام این اقتصاد پرازیتی که انسان را از لحاظ توسعۀ مالی زیر فشار عظیم قرار می‌دهد، مردود می‌پندارد. ربا، قرضه‌های سودی، بانک‌داری ذخیرۀ کسری، بازار سرمایه، به شمول بازار سهام و بازار مشتقات حرام است. همه این‌ها به‌طور مجموعی اقتصاد واقعی را از لحاظ حجم پول کوچک جلوه می‌دهد. باری دیگر تأکید می‌کنیم که جهان اسلام به طلا و نقره به اندازۀ‌ کافی دسترسی دارد تا اقتصاد واقعی را به مانند تولیدات زراعتی، صنعت و تجارت داخلی و بین‌المللی تمویل کند.

۷. حفظ ذخایر طلا و نقره در برابر نیازهای وارداتی برای دولت خلافت عملی است. طلا و نقره‌ای که در بانک‌ها و ذخایر سرزمین‌های اسلامی جمع‌آوری شده‌است، برای دولت خلافت کفایت می‌کند تا ارزِ دارای دو نوع پول رایج را احیا کند. برعلاوه، ثروت‌های زیادی توسط خانواده‌‌های مسلمان در جهان اسلام به شکل شخصی نگهداری می‌شود. سرزمین‌های اسلامی تمام مواد خام مورد ضرورت امت را دارد. این کمک می‌کند تا سرزمین‌های اسلامی اصلاً به دیگر سرزمین‌ها ضرورت پیدا نکند و یا هم ضرورت ناچیز داشته باشد. بناءً برای دولت خلافت به جای وارد کردن اجناس خارجی، کالاهای داخلی کفایت خواهد کرد، و این ویژه‌گیِ دولت خلافت، فرار طلا و نقره به خارج را کاهش خواهد داد و این اسعار را در داخل نگه خواهد داشت.

۸. در ارتباط به افزایش ذخایر طلا و نقره، سرزمین‌های اسلامی کالا‌های مهمی از قبیل نفت، گاز و منرال‌ها را داراست که تمام ملت‌ها به آن نیاز دارند. بنابرین، دولت خلافت می‌تواند این قبیل کالاها را در مقابل طلا یا دیگر کالاهای ضروری و یا پولی که برای وارد کردن اجناس و خدمات نیاز دارد،‌ به فروش برساند. هم‌چنین دولت خلافت از صادرات چنین کالا‌های مهم جلوگیری خواهد کرد؛ مگر این‌که طلا و نقره کافی پرداخته شود. بناءً مطمئن می‌شویم که ذخایر طلا و نقرۀ دولت خلافت افزایش خواهد یافت.

۹. بعد از این‌که تمام اقدامات برای تقویت ارز طلا و نقره روی دست گرفته شد، هرنوع تورم کم باقی‌مانده در اقتصاد می‌تواند توسط دولت خلافت از طریق سرمایه‌گذاری محرک در صنعت سرمایۀ عمقی مدیریت شود. هم‌چنین با لغو سکتور بانکی و مالی، بازارهای سرمایه و تولیدات گوناگون مالی که در این بازارها تبادله می‌شود و تمام سرمایۀ سکتور شخصی برای سرمایه‌گذاری در اقتصاد واقعی جهت داده خواهد شد که منتج به افزایش تولید می‌شود. کاهش تورم و ثبات دست‌مزدها، کرایه‌ها و قراردادها با وجود افزایش تورم، یک چالش است. ارزش ذاتی ارز دارای دو پول رایج توقعات تجاری را به توان خرید ارز منتقل می‌کند. بناءً دست‌مزدها، کرایه و قراردادها در مواردی مؤقت انقباضی که در اثر کاهش عرضۀ طلا و نقره ایجاد می‌شود، مورد بحث است.

۱۰. خلافت تسلط امریکا بر سرزمین‌های اسلامی را پایان خواهد داد، همان تسلطی‌که دولت کمونیست قبل از فروپاشی‌اش ناکام شده‌بود. احیای نظام اقتصادی طلا و نقره ثبات را اعاده خواهد کرد و تسلط مالی یک دولت بر سایر دولت‌ها را پایان خواهد داد. در حقیقت یکی از عوامل این موج تورم، افزایش نرخ سود توسط ذخایر فدرال ایالات متحده است. این اقدام دالر را در مقابل سایر اسعار در سرتاسر جهان تقویت کرده‌ و بحران ارز را در سرتاسر جهان به بار آورده‌است. دولت خلافت با تبنی طلا و نقره منحیث واحد پولی در تجارت داخلی و خارجی وابستگی مخرب دالر را پایان خواهد داد.

ای مسلمانان پاکستان! بحث جدی دربارۀ پیش‌برد امور‌مان در پرتو احکام اسلامی، خود ثبوتی بر ظهور قریب‌الوقوع دولت خلافت بر منهج نبوت است. برای احیای حاکمیت احکام الهی سعی و تلاش کنید تا سعادت دنیا و آخرت نصیب‌تان شود! الله سبحانه و تعالی می‌فرماید:

﴿أَلَا يَعْلَمُ مَنْ خَلَقَ وَهُوَ اللَّطِيفُ الْخَبِيرُ﴾ [ملک :۱۴]

ترجمه: آیا آن کسی‌که موجودات را آفریده از حال آن‌ها آگاه نیست؟! درحالی‌که او (از اسرار دقیق) باخبر و آگاه است!

#طلا_و نقره_نه_دالر

#GoldSilver_NotDollar

دفتر مطبوعاتی حزب‌التحریر – ولایه پاکستان

مترجم: دانیال نور

ابراز نظر نمایید

سرزمین های اسلامی

سرزمین های اسلامی

کشورهای غربی

سائر لینک ها

بخش های از صفحه