جمعه, ۲۰ جمادی الاول ۱۴۴۶هـ| ۲۰۲۴/۱۱/۲۲م
ساعت: مدینه منوره
Menu
القائمة الرئيسية
القائمة الرئيسية

  •   مطابق  
آیا مجازات دنیوی سبب عفو مجازات اخروی می‏گردد؟
بسم الله الرحمن الرحيم

آیا مجازات دنیوی سبب عفو مجازات اخروی می‏گردد؟

(ترجمه)

پرسش:

السلام علیکم و رحمت الله و برکاته!

اگر در نظام اسلامی(خلافت) شخصی مرتکب گناه شود و کاری مخالف حکم الله سبحانه وتعالی را انجام دهد، خلیفه بالای او مجازات شرعی(حد، قصاص و تعزیر) را جاری خواهد کرد؛ چون به‏سبب تطبیق شریعت بالای او گناهنش زدوده خواهد شد؟ با توجه به‏این‏که ما امروز با قوانین غم افزای سیکولرستی دست و گریبان بوده و در دار غیر اسلامی زندگی می‏کنیم، اگر شخصی مرتکب قتل، سرقت... شود و مطابق قوانین غیر اسلامی حاکم در جهان مجازات شود؛ مثل: قاتل، کشته شود، سارق، زندانی شود وغیره آیا این‏گونه مجازات، گناه شخص را از بین می‏برد یا نه؟ الله سبحانه وتعالی ما، شما و همه مسلمین را عفو کند.

پاسخ:

و علیکم السلام و رحمت الله و برکاته!

این سخن درست است که مجازات شرعی باید توسط دولت اسلامی(خلافت) تطبیق شود، دولتی که حاکمیتش از آنِ الله سبحانه وتعالی بوده و احکام او تعالی در آن جاری باشد نه دولت که توسط قانون بشری رهبری گردد. چنان‏که پیامبرصلی الله علیه وسلم شرح آن دولت را چنین گفته: مسلم در مسند خویش از عباده بن صامت روایت می‏کند که فرمود: زمانی ما همه جمع بودیم پیامبرصلی الله علیه وسلم فرمود:  

تُبَايِعُونِي عَلَى أَنْ لَا تُشْرِكُوا بِاللهِ شَيْئًا، وَلَا تَزْنُوا، وَلَا تَسْرِقُوا، وَلَا تَقْتُلُوا النَّفْسَ الَّتِي حَرَّمَ اللهُ إِلَّا بِالْحَقِّ، فَمَنْ وَفَى مِنْكُمْ فَأَجْرُهُ عَلَى اللهِ، وَمَنْ أَصَابَ شَيْئًا مِنْ ذَلِكَ فَعُوقِبَ بِهِ فَهُوَ كَفَّارَةٌ لَهُ، وَمَنْ أَصَابَ شَيْئًا مِنْ ذَلِكَ فَسَتَرَهُ اللهُ عَلَيْهِ، فَأَمْرُهُ إِلَى اللهِ، إِنْ شَاءَ عَفَا عَنْهُ، وَإِنْ شَاءَ عَذَّبَهُ

(رواه مسلم)

بامن بیعت کنید در این‏که هیچ چیزی را در عبادت با الله سبحانه وتعالی شریک نگردانید، سرقت نکنید و هیچ نفسی را جز به‏حق نکشید. هرکه در میان شما به‏بیعت خویش متعهد ماند، الله سبحانه وتعالی اجرش را برای وی خواهد داد، هرکه یکی ازین معاصی را مرتکب شود و مجازات شرعی در این دنیا بالایش تطبیق گردد، آن مجازات برای آن گناه کفاره خواهد بود، هرکه یکی از این گناه‏ها را مرتکب شود و الله سبحانه وتعالی وی را افشاء نکند، به الله سبحانه وتعالی واگذار می‏گردد اگر الله سبحانه وتعالی خواست او را مجازات می‏کند و یا او را عفو خواهد کرد.

بناً حدیث فوق نشان می‏دهد که اگر کسی در این دنیا گناهی را مرتکب شد با مجازات شدنش در این دنیا سبب عفو او در روز رستاخیز گردیده و دیگر مجازاتی برای وی نخواهد بود. اما باید گفت زمانی این مجازات برای معصیت مرتکب شده کفاره می‏گردد که از طرف دولت اسلامی(خلافت) حکم شود. دولتی که حاکمیت خود را به‏اساس «بیعت» نوعی تعهد برای برگزیدن خلیفه جهت تطبیق احکام شرعی به‏دست آورده‏باشد. بدین ملحوظ پیامبرصلی الله علیه وسلم حدیث را با این کلمه آغاز می‏نمایند: 

تُبَايِعُونِي... فَمَنْ وَفَى مِنْكُمْ فَأَجْرُهُ عَلَى اللهِ، وَمَنْ أَصَابَ شَيْئًا مِنْ ذَلِكَ فَعُوقِبَ بِهِ فَهُوَ كَفَّارَةٌ لَهُ

بامن بیعت کنید... و هرکه در میان شما بالای بیعت خویش متعهد ماند، الله سبحانه وتعالی اجرش را برای وی خواهد داد، «هرکه یکی ازین معاصی را مرتکب شود و مجازات شرعی دراین دنیا بالایش تطبیق گردد، آن مجازات، برای آن گناه کفاره خواهد بود.»

از این‏رو مجازات یا پرداخت کفاره گناه با بیعت به شخص که احکام اسلام را تطبیق می‏کند(خلیفه) ارتباط دارد. بناً مجازات که با کفاره گناه همراه باشد و از جانب دولتِ که بما انزالله حکم کند، فرمان داده شود، مجازات همان گناه شمرده می‏شود و در روزآخرت عذابی برای گناهگار نخواهد بود.

بردار شما عطا بن خلیل ابورشته

Last modified onپنج شنبه, 26 ژانویه 2017

ابراز نظر نمایید

back to top

سرزمین های اسلامی

سرزمین های اسلامی

کشورهای غربی

سائر لینک ها

بخش های از صفحه