چهارشنبه, ۲۵ جمادی الاول ۱۴۴۶هـ| ۲۰۲۴/۱۱/۲۷م
ساعت: مدینه منوره
Menu
القائمة الرئيسية
القائمة الرئيسية

  •   مطابق  
مصر کنانه و دسائس متعدد برای پایان بخشیدن به فعالیت­های اسلامی!
بسم الله الرحمن الرحيم

مصر کنانه و دسائس متعدد برای پایان بخشیدن به فعالیت­های اسلامی!

(قسمت سوم)

در قسمت گذشته به تشخیص وضعیت داخلی مصر و به نقشه­های درازمدتی‌که استعمار به منظور جلوگیری از وقوع یک تحول اساسی در سرزمین مصر وضع کرده، رسیدیم تا در نتیجه امور از دست استعمار بیرون نشود و در عین حال، به خاطر ازدیاد فشارها در تمام عرصه­ها، از کودتای سرتاسری مردم نیز جلوگیری شود. قبل از بیان طرح­های استعمار علیه سرزمین کنانه، باید واقعیتی را که این روزها سرزمین کنانه در آن بسر می­برد، مورد بررسی قرار داد و از آن جویا شد. مهم­ترین مواردی‌که واقعیت آن را به تصویر می­کشاند و در سرعت حوادث آن و در سیاست­ها و پلان­هایی‌که غرب برایش طرح می­کند، نقش بسزایی دارد، عبارت اند از:

 توجه همگانی مردم مصر به اسلام: ماجرای میدان التحریر را قبلاً بیان کردیم و خود گواه زنده‌ای به توجه زیاد مردم آن نسبت به اسلام و مخصوصاً تطبیق آن است؛ جایی‌که یک میلیون تن و یا بیشتر از آن به شهادت رسیدند و به نام «جمعة تطبیق شریعت» در میدان التحریر نام نهاده شد. این امر نشان دهنده خیر بزرگی از سوی مردم کنانه است! مردم آن با وجود تمام ابزار گمراه­سازی، مانع و بدخواه اسلام مردمان خوب و طیب می­باشند و تاریخ معاصر مصر به لحاظ حرکت­های فراوانی‌که در آن عرض وجود نموده و شعار اسلام و پرچم آن را حمل کرده، گواه این امر است. توجه اکثریت رهبران ارتش مصر در سال­های گذشته، جنگ برای آزادسازی مسجدالاقصی و فلسطین بوده که این توجه ناشی از محبت شان نسبت به اسلام و تنفر نسبت به دشمن شان، یهود بود. این امر با وجود ظلم و ستم، قهر و غضب و قید و بند، هم‌چنان ادامه خواهد داشت و محبت اسلام در قلوب‌شان جای دارد و اگر در این باره، همه­پرسی انجام می­شد، مدعیان اسلام از عموم مردم گرفته تا غیرشان از 95درصد فراتر می­رفت.

 تنبیه سختی‌که انقلاب 2011م علیه رژیم و مردانش بر جا گذاشت؛ مخصوصاً سرکوب­های وحشیانه‌ای که در در میدان التحریر و جاهای دیگر صورت گرفت. همین‌گونه تلاش­های رژیم برای ایجاد فتنه در میان فرزندان مصریان؛ مخصوصاً موضوع بمب­گذاری‌ها علیه قبطیان و تلاش برای الحاق آن به مسلمانان و آنچه که در منطقه العریش و سیناء به دلیل عملیات نظامی علیه یهودیان و هم‌چنین وجود مخالفان شدیدی از سوی قبائل آنجا علیه رژیم در آن منطقه اتفاق افتاد. مردم مصر هنوز با درد و رنج­های حوادث و جنایاتی بسر می­برند که آن رژیم در میدان التحریر و دیگر شهرهای مصر مرتکب شد.

فقر شدید و بیکاری فزاینده در بین مردم مصر، به ویژه در دوران کرونا و اقدامات همراه و در جریان جنگ کنونی اوکراین و اقدامات همراه مربوط به واردات گندم و بالا رفتن اسعار و کمبود شدید غلات در داخل مصر...؛  در واقع موضوع فقر در داخل مصر حاکی از یک فاجعه واقعی و هم‌چنین هشداری از یک انفجار است؛ چرا که برخی از آمارها طبق گفته مقامات رسمی حاکی از آن است که نسبت فقر در سال جاری به 30 درصد رسیده است. هرچند به گفته برخی از کارشناسان اقتصادی، درصد واقعی در مقایسه با حداقل مقدار کافی برای رفع نیازهای فرد بیشتر از درصدی مذکور است. این درصد را خط فقر می­نامند که 857 لیره مصر است و حدود 44 دلار در ماه می­شود! درصدی ارائه شده از سوی مراکز رسمی آمار بیان­گر اینست که حدود 30 میلیون از مردم مصر زیر خط فقر زندگی می­کنند، با آن‌که درصد صحیح و واقعی زیادتر است؛ چرا که نسبت بیکاری طبق آمار رسمی بیشتر از 7 درصد است و این نسبت، به فقر علاوه می­شود و به حدود 37درصد می­رسد. اگرچه این آمارهای رسمی نادرست هستند؛ زیرا رژیم­های جهان عرب میزان فاجعه­هایی را که مردم‌اش با آن گرفتارند، فاش نمی­کند. در برخی مناطق مصر، نسبت فقر به 40 درصد و نسبت بیکاری به 50 درصد می­رسد. در بیانیه ولاء جاد الکریم، مدیر بخش مرکزیی "تلاش برای زندگی کریمانه" از وزارت انکشاف محلی 2020م آمده است که گفت: «تعداد روستاهایی‌که نسبت فقر در آن‌ها از 50 درصد بیشتر است، به 1000 روستا می­رسد.» و در تحقیقی از سوی بانک جهانی در سال 2020م چنین آمده است: «حدود 60 درصد از جمعیت مصر یا فقیر هستند و یا سخت نیازمند.»

در واقع، نسبت فقر در مصر در حال افزایش است، عکس آنچه که رسانه­های حکومتی ادعا می­کنند. دلیل آن اینست که هربار دولت از نهادهای بین­المللی  قرض می­گیرد. طبق شرایط صندوق بین­المللی پول و سایر نهادهای قرض­دهنده، پوشش برخی از کالاها را بیشتر می­کند، مالیات­ را افزایش می­دهد و قیمت­ها را بالا می­برد. بر اساس داده­های بانک مرکزی مصر، ارزش بدهی‌های خارجی تنها از سال جاری 2022م حدود 157.8 میلیارد دلار شده و ارزش اقساط حاصل از این بدهی­ها و خدمات آن به 20 میلیارد دلار می­رسد. مصر در پایان سال 2016م با صندوق بین­المللی پول قراردادی را منعقد کرده بود که بر اساس آن 12 میلیارد دلار برای مدت سه سال در ازای انجام اصلاحات اقتصادی دریافت کرد که این اصلاحات شامل آزادسازی نرخ ارز، لغو یارانه سوخت و اعمال مالیات بر ارزش افزوده بود. هم‌چنین در پی گسترش همه­گیری کوید-19 برای مقابله با اثرات اقتصادی آن، قرض دیگری به ارزش 8 میلیارد دلار دریافت کرد.

ازدیاد دایره ظلم و بی­عدالتی: رژیم مصر طی سال­های گذشته حملات وحشیانه­ای از قبیل سرکوب، تروریسم، زندان و اعدام انجام داده است. در دهه­های پنجاه و شصت قرن گذشته، زندان­های مصر شاهد عملیات­های وحشتناک سرکوب و اعدام­های دسته­جمعی بود که در رأس آن از اعدام دو عالم سیدقطب و عبدالقادر عوده رحمهم‌االله توسط عبدالناصر را می­توان یادآور شد. در دوران عبدالفتاح سیسی، رئیس جمهور کنونی از سال 2014م تاکنون بیش از 1000 مورد احکام اعدام ثبت شده که از این تعداد، 43 مورد آن تنها در چهار سال اجرا شده است و در این اواخر حکم اعدام برای 50تن دیگر تأیید شده است. (منبع: پایگاه خبری انترنتی الجزیره، 28/2/2019م) و سایت عربی21 به تاریخ 18/9/ 2021م از سوی سازمان­های حقوق بشر مصر گزارشی را ارائه کرد: «تعداد کشته شدگان در داخل زندان­های مصر به 1095تن رسیده است که بیشترین درصد آن‌ها را سیاست‌مدارانی تشکیل می­دهند که از زمان کودتای نظامی 2013م در زندان بسر می­بردند.» و سازمان "کمیته عدالت" حاکی از آنست که در سال 2021م تنها در 36 روز، 10 مورد مرگ ومیر اتفاق افتاد؛ یعنی در هر 3 روز یک مورد مرگ مشاهده شده است. سایت الجزیره به تاریخ 4/11/2011م گزارشی را منتشر ساخت که در آن چنین آمده بود: «گزارشی از سوی یک سازمان مستقل حقوق بشر مصر با اشاره به افزایش تعداد زندان­ها و زندانیان از زمان انقلاب 2011م شرایط سخت زندان­ها را آشکار ساخت. در گزارشی‌که از شبکه عربی اطلاعات حقوق بشر تحت عنوان "در انتظار تو" نشر شده است، چنین ذکر شده که: 78 زندان، از جمله 35 زندان پس از انقلاب کودتای ژانویه... در مورد شرایط سخت زندانیان و زندان­ها در مصر.» این گزارش بیان­گر آنست که تعداد زندان­های جدیدی‌که پس از کودتای ژانویه، حکم تأسیس آن صادر شده به 35 زندان می­رسد و با 43 زندان اصلی که قبل از کودتا وجود داشت، جمعاً 78 زندان می­شود. سازمان حقوق بشر، تعداد زندانیان، محبوسین و بازداشت شدگان در مصر را تا اوایل مارچ 2021م در حدود 120 هزار زندانی تخمین زده است که از جمله حدود 65هزار زندانی سیاسی و غیرسیاسی و حدود هزار زندانی هم تاکنون اسباب بازداشت‌شان معلوم نیست! هم‌چنین برآورد کرده است که تعداد زندانیان محکوم در مجموع حدود 82هزار و تعداد زندانیان موقت حدود 37 هزار است.

ادامه دارد...

برگرفته از شماره 142جریده الرایه

نویسنده: حمد طبیب

مترجم: محمد مزمل

 

ابراز نظر نمایید

back to top

سرزمین های اسلامی

سرزمین های اسلامی

کشورهای غربی

سائر لینک ها

بخش های از صفحه