تاریخ هجری :22 جمادی الثانی 1440
تاریخ میلادی : چهارشنبه، 27 فوریه 2019م
دفتر مطبوعاتی
ولایه سودان
عدالت یگانه معیار بقای دولتهاست؛ نه قوانین اضطراری
(ترجمه)
رئیس جمهور البشیر، بر اساس وضعیت اضطرارییکه به روز جمعه 22 فبروری 2019 م اعلام کرد، به صدور فرمانهای اضطراری شروع و تاکنون پنج فرمان را صادر کردهاست. آیا این فرمانها و فرمانهای متعاقبشان راهحل بحرانهای موجود در کشور است؟ یا تلاشی برای بسته کردن دهان مردم و ممانعتشان از محاسبۀ رژیم از بابت اعمالاش میباشد؛ اعمالیکه سودان را در سطوح مختلف جامعه به فلاکت کشاندهاست؟!
اگر درنگی بر این فرمانها شود، دیده میشود که آنها فقط درمانها و دستورالعملهای امنیتی اند که به منظور حفظ چوکیهای ضعیف حکومتی و اطرافیانشان صادر میشود که به معالجۀ بحرانهای زندهگی دشوار مردم راهحلی ندارد. با توجه به این امر، به توضیح برخی از آنها میپردازیم:
۱. رها کردن نیروهای رژیم برای ترور و دستگیر نمودن مردم و تصرف اموال و سرمایههایشان، نه بر مبنی شواهد قطعی؛ بلکه بر اساس سوءظن، گمان و قانون جنگل است؛ قسمیکه با قانون اسلام که دستگیر کردن افراد را مبنی بر سوءظن جواز نمیدهد، در تضاد قرار دارد. از حضرت عایشه رضی الله تعالی عنها روایت است که رسول الله صلی الله علیه و سلم فرمودند:
«ادْرَءُوا الْحُدُودَ عَنِ الْمُسْلِمِينَ مَا اسْتَطَعْتُمْ؛ فَإإِنْ كَانَ لَهُ مَخْرَجٌ، فَخَلُّوا سَبِيلَهُ، فَإِنَّ الإِمَامَ أَنْ يُخْطِئَ فِي الْعَفْوِ، خَيْرٌ مِنْ أَنْ يُخْطِئَ فِي الْعُقُوبَةِ»
ترجمه: از مجازات قانونی مسلمانان تا جای توان بپرهیزید؛ اگر راهی برای رهاییاش یافتید، راه را برایش باز کنید. همانا برای یک قاضی، اشتباه در عفو کردن مسلمانان بهتر از اشتباه در مجازات کردنشان است.
۲. جلوگیری از اجتماعات و گردهماییها، همانند ممانعت از برگزاری سیمینارها و رویدادها و فعالیتهای گوناگون؛ مگر به اجازۀ دولت که هرگز اجازه نمیدهد؛ در حقیقت، این کارها روشی برای بسته کردن دهان مردم و مانع کردنشان از محاسبۀ رژیم در برابر جرایماش میباشد. ابن مسعود رضی الله تعالی عنه روایت میکند که رسول الله صلی الله علیه و سلم فرمودند:
«...كَلاَّ وَاللهِ لَتَأمُرُنَّ بالمَعْرُوفِ، وَلَتَنْهَوُنَّ عَنِ المُنْكَرِ، وَلَتَأخُذُنَّ عَلَى يَدِ الظَّالِمِ، وَلَتَأطِرُنَّهُ عَلَى الحَقِّ أطْراً، وَلَتَقْصُرُنَّه عَلَى الحَقِّ قَصْراً، أَوْ لَيَضْرِبَنَّ اللهُ بقُلُوبِ بَعْضِكُمْ عَلَى بَعْضٍ، ثُمَّ ليَلْعَننكُمْ كَمَا لَعَنَهُمْ»
(ابوداود و ترمذی)
ترجمه: خیر، سوگند به ا الله(سبحانه و تعالی) شما میتوانید به نیکی سفارش کنید، از بدی نهی کنید، دست ظالم را بگیرید، او را ترغیب کنید که عادلانه عمل کند و به سمت حقیقت سوق دهید یا الله(سبحانه وتعالی) قلبهای برخی از شما را با قلبهای برخی دیگر درگیر میکند و شما را همانند آنان لعنت میکند.
۳. در واقع تفاوتی بین قوانین گرفتهشده از قانون اساسی که معلق شدهاند و قوانین اضطراری وجود ندارد، چون آنها کاملاً بر مبنی تمایلات انسانها(ساخت بشر) اند؛ درحالیکه ما اصولاً مسلمان هستیم؛ قانون اساسی و همۀ قوانین باید بر اساس عقیدۀمان باشد. این قوانین به اضطرار یا چیز دیگری نیاز ندارد، چون از طرف پروردگار جهانیان، که نفع و ضرر مردم را میداند، صادر شدهاست:
﴿أَلَا يَعْلَمُ مَنْ خَلَقَ وَهُوَ اللَّطِيفُ الْخَبِيرُ﴾
[ملک: ۱۴]
ترجمه: آیا آن کسیکه موجودات را آفریدهاست، از حال آنها آگاه نیست؟! درحالیکه او(از اسرار دقیق) باخبر و آگاه است.
ما در حزبالتحریر-ولایه سودان تأیید میکنیم که این رژیم گمراه هنوز مبهوت اشتباهاتاش است، نصیحت و ناصح را نمیپسندد و به صداقت پاسخ نمیدهد. آنها نمیدانند یا نمیخواهند بدانند که این رژیمها با ارتشهای امنیتی و قوانین اضطراری نه، بلکه با عدالت حفظ میشود:
﴿وَمَا أَرْسَلْنَاكَ إِلا رَحْمَةً لِلْعَالَمِينَ﴾
[أنبیاء: ۱۰۷]
ترجمه: ما تو را جز برای رحمت جهانیان نفرستادیم.
فلهذا فرزندان صادق این امت باید دستان حکام این کشورها را بگیرند و با آنانیکه برای بازگشت خلافت به طریقۀ رسول الله صلی الله علیه و سلم کار میکنند، فعالیت کنند. این شایستهترین راه برای حل مشکلات این کشور و مشکلات این جهان زودگذر است.
﴿يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اسْتَجِيبُوا لِلَّهِ وَلِلرَّسُولِ إِذَا دَعَاكُمْ لِمَا يُحْيِيكُمْ﴾
[أنفال: ۲۴]
ترجمه: ای کسانیکه ایمان آوردهاید! دعوت الله(سبحانه وتعالی) و پیامبر(صلی الله علیه وسلم) را اجابت کنید، هنگامیکه شما را به سوی چیزی میخواند که شما را حیات میبخشد.
ابراهیم عثمان (ابو خلیل)
سخنگوی رسمی حزبالتحریر-ولایه سودان