تاریخ هجری :5 جمادی الثانی 1439
تاریخ میلادی : چهارشنبه، 21 فوریه 2018م
دفتر مطبوعاتی
ولايه پاكستان
تنشها میان قضات و نمایندگان منتخب پاکستان
قانون الهی بهترین قانون نسبت به قوانین بشری است؛ بدینسان، باید زیربنای قانون اساسی ما را شکل دهد
(ترجمه)
کشمکشها میان قضات و نمایندگان منتخب پاکستان پیوسته ادامه دارد و از سوی دیگر چنانچه که مردم هیچ تأثیری را در ذلت و بدبختیِ که در زندگی روزانۀ آنها رونما گردیده است، نمیبینند، منافعشان را در حال نابودی قرار داده است. میان ثاقب نثار رئیس قوۀ قضائیۀ پاکستان بتاریخ ۲۰ فبروری ۲۰۱۸م گفت: «دیروز دوباره پرسیدم که چگونه قوۀ قضائیه میتواند با یک روند قانونی مخالفت نماید؛ در حالیکه مجلس نمایندگان کاملاً عالی بوده و مبتنی بر قانون اساسی میباشد.» با این حال، نخست وزیر این کشور گفت: «نمایندگان منتخب توسط ۲۰۷ میلیون نفر به عنوان دزد، راهزن و مافیا متهم میشوند. گاهی اوقات تهدیدهای صورت میگیرد که ما(قضات) باید قوانینی را که شما "نمایندگان مجلس" تصویب کردهاید، ملغی نماییم.»
با این حال، با ادامۀ این تنشها فساد هنوز به حال خود حکمفرماست، به امور مسلمین اصلاً توجهی صورت نمیگیرد و نسبت به حقوق و مسئولیتهایی که اسلام بدانها فرمان داده است، بیاحترامی صورت میگیرد. افزون بر این، این جنگی است که مبارزه برای پیروزی با آن هیچ ارزشی ندارد؛ زیرا، قوانینی که توسط این دو قوه(قوۀ قضائیه و مجلس نمایندگان) به تصویب میرسد، بر اساس امیال و خواستههایشان میباشد و اصلاً با اسلام سازگاری ندارند. فلهذا، حتی با پیروزی قوۀ قضائیه و یا هم مجلس نمایندگان هیچ پیروزیی متوجه مسلمانان و دینشان نخواهد بود.
با حاکمیت دموکراسی، مسلمانان همواره طعم تلخ بدبختی و ذلت را خواهند چشید؛ زیرا، در نظامهای دموکراتیک قوانین بر اساس هوا و هوس مردان و زنان ساخته میشود؛ در حالیکه، الله سبحانه وتعالی در این مورد هشدار داده است:
﴿وَأَنِ ٱحْكُم بَيْنَهُمْ بِمَآ أَنزَلَ ٱللَّهُ وَلاَ تَتَّبِعْ أَهْوَآءَهُمْ وَٱحْذرْهُمْ أَن يَفْتِنُوكَ عَن بَعْضِ مَآ أَنزَلَ ٱللَّهُ إِلَيْكَ﴾
] مائده: ۴۹ [
ترجمه: و حکم کن در میان آنها(اهل کتاب) به آنچه که الله(سبحانه وتعالی) فرو فرستاده است و از هوا و هوس آنان پیروی مکن و از آنها بر حذر باش، مبادا تو را از برخی احکامیکه الله(سبحانه وتعالی) نازل کرده، منحرف سازند.
در نظام اسلامی یعنی خلافت بر منهج نبوت، تمام اختلافات چی مربوط به قضاء باشد یا حکام و یا هم مجلس شوراء، تصامیم بر اساس قرآن و سنت اتخاذ میگردد، نه بر اساس هوا و هوس افراد. الله سبحانه وتعالی میفرماید:
﴿يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا أَطِيعُوا اللَّهَ وَأَطِيعُوا الرَّسُولَ وَأُولِي الْأَمْرِ مِنكُمْ ۖ فَإِن تَنَازَعْتُمْ فِي شَيْءٍ فَرُدُّوهُ إِلَى اللَّهِ وَالرَّسُولِ إِن كُنتُمْ تُؤْمِنُونَ بِاللَّهِ وَالْيَوْمِ الْآخِرِ ۚ ذَٰلِكَ خَيْرٌ وَأَحْسَنُ تَأْوِيلًا﴾
[نساء: ٥٩]
ترجمه: ای کسانیکه ایمان آوردهاید! از الله(سبحانه وتعالی) اطاعت کنید! و از پیامبر(ﷺ) و اولو الأمر[= اوصیای پیامبر] اطاعت کنید! و هرگاه در چیزی نزاع داشتید، آن را به الله(سبحانه وتعالی) و پیامبر(ﷺ) بازگردانید(و از آنها داوری بطلبید) اگر به الله(سبحانه و تعالی) و روز رستاخیز ایمان دارید! این(کار) برای شما بهتر، و عاقبت و پایانش نیکوتر است.
اساساً قوانین الهی شالودۀ قانون اساسی را شکل میدهد، از این جهت که هر کدام از قوانین آن مشتق از قرآن و سنت میباشد. الله سبحانه وتعالی میفرماید:
﴿إِنِ الْحُكْمُ إِلَّا لِلَّهِ ۚ أَمَرَ أَلَّا تَعْبُدُوا إِلَّا إِيَّاهُ ۚ ذَٰلِكَ الدِّينُ الْقَيِّمُ وَلَٰكِنَّ أَكْثَرَ النَّاسِ لَا يَعْلَمُونَ﴾
[یوسف: ٤٠]
ترجمه: همانا حکم و قانونگذاری تنها از آن الله(سبحانه وتعالی) است؛ فرمان داده که غیر از او را نپرستید! این است آیین پابرجا؛ ولی بیشتر مردم نمیدانند!
دفتر مطبوعاتی حزب التحریر-ولایه پاکستان