- مطابق
اهداف سفرهای مسئولین عالی رتبۀ نظامی امریکا به رژیم یهود
پرسش:
سایت انترنتی "صدی البلد" مصر به تاریخ 9 مارچ 2023م با انتشار خبری گفت: «وزارت خارجۀ امریکا، "پنتاکن" امروز پنجشنبه اعلام نمود که لوید اوستن، وزیر خارجۀ امریکا با بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل در خصوص افزایش همکاریهای دوجانبه برای جلوگیری از تجاوز ایران به توافق رسیدند.» محل دیدار دو طرف، به دلیل موج اعتراضهای اخیر، از مقر وزارت دفاع به میدانهوایی تل ابیب تغییر داده شد. «"پنتاگن"، وزارت دفاع امریکا اعلام نمود که دیدارهای اوستن از وزارت دفاع اسرائیل به محلی در نزدیکی میدان هوایی تل ابیب تغییر نمود. خاطر نشان باید نمود که دهها هزار تن روز شنبه برای نهمین هفتۀ متوالی با تجمع در جادههای شهرهای مختلف اسرائیل علیه تصمیم نخستوزیر تندرو راستگرای اسرائیل، "نتانیاهو" مبنی بر تعدیل نظام قضائی، دست به اعتراض زدند.» (منبع: رویترز 8 مارچ 2023م)
پاسخ:
برای روشن شدن پاسخ، به بررسی موارد زیر میپردازیم:
اول: بعید به نظر میرسد این سفرها به هدف منع نمودن دولت یهود از بیطرفی در جنگ روسیه علیه اوکراین و نگرفتن موقف خصمانهای به سان موقف امریکا علیه روسیه باشد؛ زیرا روسیه به دولت یهود اجازه میدهد به اهدافی در داخل خاک سوریه حملههای موشکی نماید؛ بدون اینکه با سیستم خاص دفاعی روسیه در داخل سوریه مواجه شود؛ مخصوصاً با توجه به اینکه حکومت رژیم یهود این روزها غرق کشمکشهای داخلی با مخالفان خود میباشد. بنابر این، ملحق شدن دولت یهود به دولتهای غربی برای کمک به اردوی اوکراین در اولویت آن قرار ندارد و در نتیجه، بعید به نظر میرسد هدف و سبب سفرهای اخیر مسئولین نظامی امریکا به رژیم یهود، موضوع اوکراین باشد.
همچنین بعید به نظر میرسید این سفرها به هدف آرام نمودن اوضاع فلسطین صورت گرفته باشد؛ هرچند قضیۀ فلسطین، حساسیتهای خود را داشته و در گذشته موضوع اساسی سفرهای مسئولین پیشین امریکایی را تشکیل میداد، به شمول "وزیر خارجه، رئیس استخبارات مرکزی و مسئول امنیت ملی"، اما این بار ممکن نیست قضیۀ فلسطین دلیل سفرهای مسئولین نظامی در سطح رئیس هیأت ارکان و وزیر دفاع امریکا باشد؛ اگرچه این قضیه حساسیتهای خود را دارد؛ اما واقعیت آن در حال حاضر حالت حربی ندارد تا امریکا وادار شود انرژی مسئولین بلندرتبۀ نظامی خود را صرف آن نماید.
دوم: به نظر میرسد این سفرها به اهداف دیگری صورت گرفته که از طریق عوامل زیر میتوان به آن پی برد:
1 نتانیاهو دوست نزدیک حزب جمهوریخواهان امریکا بود و در زمان امضای توافق هستهای با ایران در سال 2015م در برابر اوباما، رئیسجمهور دموکرات قرار گرفت و وی را بسیار اذیت نمود؛ به ویژه در هنگام سخنرانیاش در کانگرس امریکا علیه توافق هستهای. نتانیاهو در زمان حکومت ترامپ روابط فوق العاده گرم و صمیمی با امریکا و حکومت ترامپ داشت و امریکا با انتقال دادن سفارت خود به قدس و با به رسمیت شناختن منطقۀ جولان به عنوان خاک یهود و دادن طرح معاملۀ قرن در کرانۀ غربی، که هرگز کامل هم نشد، به نتانیاهو پاداش داده و او را غمخواری نمود.
2 پس از به قدرت رسیدن رئیسجمهور جدید دموکرات، "بایدن"، امریکا از ائتلاف حزبهای "لابید" و "بینت" حمایت نمود و در این کار موفق گردید و در نتیجه، نتانیاهو در انتخابات ماه مارچ 2021م شکست خورد و ائتلاف جدید متشکل از حزبهای "لابید" و "بنیت" حکومت را در رژیم یهود در دست گرفتند. اما این موفقیت عمر طولانی نداشت و نتانیاهو با احزاب تندرو راستگرا ائتلاف نمود و در انتخابات نومبر 2022م پیروز شد.
3 نتانیاهو با جدیت تصمیم گرفت تا حکومت را به گونۀ ائتلافی با احزاب راستگرای تندرو تشکیل دهد و به تمایلات ادارۀ بایدن مبنی بر تشکیل حکومتیکه طرفداران حکومت بایدن "لابید و خصوصاً غانتس" نیز در آن سهم داشته باشند، پشت نمود. به مجرد اینکه حکومت جدید موقفگیریهایش را اعلام نمود، انتقادهای تند و غیر معمول امریکا علیه آن سرازیر گردید، مانند لزوم پایبندی به تشکیل دو دولت، عدم همکاری با آن عده از وزیران حکومت جدید که به تندروان معروف اند و انتقاد از سیاستهای نتانیاهو در خصوص تغییر وضعیت قضائی رژیم یهود. هرچند اینها قضایایی است که معمولاً مربوط به مسائل داخلی رژیم یهود خوانده میشود، اما امریکا این بار علناً از آن انتقاد نموده و احزاب طرف دار خود را تشویق کرده با اقدامات نتانیاهو در جهت تسلط بر دستگاه قضائی مخالفت نمایند.
4 یهودیان مخالف حکومت نتانیاهو فرصت زیادی به وی ندادند؛ چنانچه خیلی زود اعتراضهای گستردهای به راه افتاد که در رژیم یهود بیسابقه بوده و کشمکشها بر سر حکومت به گونهای شدت گرفت که به درگیریهای خونین شباهت داشت. به این ترتیب، تصویر جدیدی از رژیم یهود به وجود آمد که قبلاً هرگز دیده نشده بود؛ تظاهراتی با حضور دهها هزارتن برضد حکومت و اقدامات آن در جهت قرار دادن سیستم قضائی در دست حکومت سپس محاصره نمودن خانههای مسئولین حکومتی توسط تظاهرکنندهگان، بستن جادهها و آتش زدن لاستیکهای موترها، پرتاب گاز اشکآور و بمبهای صوتی توسط پولیس رژیم یهود به طرف یهودیان. اوضاع روز به روز متشنجتر شد تا جاییکه شماری از افراد پولیس از دساتیر حکومت مبنی بر متفرق نمودن تظاهر کنندهگان با اعمال زور اطاعت نمیکردند و اختلاف میان حکومت و احزاب مخالف آن به شدت بالا گرفت و یهودیان به دو جبهۀ مخالف تقسیم شدند. در عین حال، سرمایهها نیز راه خود را به بیرون از رژیم یهود باز نمود، طوریکه 50 شرکت بزرگ از رژیم بیرون رفتند و سربازان دوره احتیاط اعلام نمودند که توان اطاعت از اوامر این حکومت را ندارند. تنشها میان طرفداران حکومت و طرفداران احزاب مخالف در تمام سطوح بالا گرفت و از موقفگیریهای ادارۀ حکومت بایدن در برابر این تحولات در رژیم یهود بوی حمایت و طرفداری از یهودیان مخالف نتانیاهو به مشام میرسید.
سوم: نتانیاهو در برابر این وضعیتیکه نزدیک به هرج و مرج بود، سعی کرد یهودیان را به گرد خود جمع نماید و برای این کار شروع به دامن زدن به آتش قضیۀ فلسطین نمود؛ طوریصکه در نخست زمینۀ هجوم بیشتر یهودیان به مسجدالأقصی را فراهم نمود و دست به کشتارهای جدیدی در منطقۀ جنین و نابلس زد. هدف نتانیاهو از این اقدامات این بود که به یهودیان نشان دهد که موقف وی در برابر فلسطینیان همچنان سفت و سخت است، به این امید که بتواند اوضاع متشنج داخلی را آرام نموده و زمینۀ تغییر دستگاه قضایی به نفع خود را فراهم آورد و به این ترتیب اتهامات فساد مربوط به خودش در محکمههای یهود را بر طرف نماید؛ اتهاماتیکه از مدتها قبل به سان شمشیر برانی بالای گردن وی قرار گرفته. اما نتانیاهو به این اهداف خود دست نیافت و تنشها با فلسطینیان به ضرر او تمام شد، طوریکه کشتار اردوگاه جنین به سرعت با کشتن هشت یهود در قدس پاسخ داده شد و کشتار نابلس با دو عملیات در حواره و اریحا پاسخ داده شد و به این ترتیب، نتانیاهو در وضعیت نگران کنندهتری نسبت به قبل قرار گرفت، به ویژه که مخالفانش در داخل رژیم یهود موقفهای تندتری در برابر وی گرفتند و انتقادها از وی مبنی بر ناکامیاش در تأمین امنیت شدت گرفت و اینکه سیاستهای وی، یهودیان را در معرض حملات بیشتر فلسطینیان قرار داده. این جا بود که نتیانیاهو باید در جستجوی راهحل دیگری میشد.
چهارم: بنابر این، نتانیاهو به سرعت به تعدیل نقشهاش به جهت ایران به این هدف روی آورد که صفوف یهودیان را در عقب خودش منسجم نموده و بقایش را در حکومت تضمین کند. این واقعیت دلایل مختلفی دارد که برجستهترین آن موارد زیر است:
1 در حالیکه مردم فلسطین به تک تک از حملات یهود پاسخ میدهند، حکومتها و دولتهای اطراف یهود و نزدیک به آن، همچنان ذلیلانه تابع بادارانشان استند و هیچگونه واکنش مؤثری نشان نمیدهند، مثلاً سوریه و نیز عراق به هیچ یک از حملات وحشیانۀ یهود واکنش نشان نمیدهند، بلکه حتی ایران که کارخانههای نظامی آن اخیراً در اصفهان توسط طیارههای بدون سرنشین هدف قرار گرفت و رژیم یهود را متهم نمود، واکنشاش این بود که دو هفته پس از آن حمله با یک طیارۀ بدون سرنشین به یک کشتی در بحر عرب حمله نمود که ملکیت یک فرد یهودی بود و هیچ تلفاتی هم در پی نداشت و تنها خسارتهای سطحی به خود کشتی وارد شد. ایران قبلاً نیز رژیم یهود را متهم نموده بود که پایگاههای هستهای ایران را تخریب نموده، چنانچه رئیسجمهور قبلی ایران در مورد آن گفت که خسارتی به مبلغ 10 ملیارد دالر را در پی داشته، اما ایران در پاسخ به آن دست به هیچ حملهای نزد و موارد دیگری از این دست. این بدان معناست که نتانیاهو با خودش محاسبه نموده که پاسخهای ایران به حملات یهود ناچیز است و بنابر این میتواند اهداف و برنامههای او را براورده نماید و این باور او را به تداوم تجاوز و حملات بیشتر ترغیب میکند.
2 در خصوص مسألۀ هستهای ایران باید گفت که ایران با انتقادهای شدید و مستمر جهانی مواجه میباشد و مذاکرات برای از سرگیری توافق هستهای با قدرتهای بزرگ موفق نبوده. همچنین رژیم یهود همواره اعلان میکند که ممکن نیست به ایران اجازه داده شود به سلاح هستهای دستیابد. اینها مواردی است که حملات یهود به زیرساختهای هستهای ایران را توجیه مینماید. در همین سیاق باید گفت که ایران توسط غرب متهم است که خطوط سرخ را زیر پا نموده و میزان غنیسازی یورانیوماش را افزایش داده. «ایران میتواند تنها در ظرف 12 روز مواد لازم برای ساخت سلاح بمب هستهای تولید نماید و میتواند در جریان یک ماه دیگر، چهار بمب هستهای دیگر بسازد. این ادعا را انستیتیوت ساینس و امنیت جهانی مطرح نموده و در گزارشی اشاره کرده به این که نظام حاکم در ایران توان این را دارد که در جریان سه ماه به اندازۀ ساخت هفت سلاح هستهای یورانیوم غنیسازی نماید. انستیتیوت مذکور این اظهارات را در گزارشی منتشر نمود که در آن معلومات به دست آمده از آژانس بینالمللی انرژی هستهای را تحلیل و بررسی مینمود.» (منبع: العربیة نت 5 مارچ 2023م)
پنجم: با دقت بیشتر متوجه میشویم که نتانیاهو روی موارد فوق تمرکز نموده و سعی نموده با قدرت تمام از آن علیه ایران استفاده نماید و به این ترتیب یهودیان را به اطراف خود و حکومتاش جمع نماید و به هرج و مرج داخلی که ممکن است حاکمیت وی را تضیف نماید، پایان دهد؛ هرج و مرجیکه اگر نتانیاهو تسلیم آن شود و دست به اقدام بزرگی برای مهار کردن آن نزند، افزایش یافته و حاکمیت وی را مختل خواهد نمود. از جانب دیگر؛ این اقدام قدرت و جبروتاش را برایش برگردانده و تنشهای داخلی را به نفع وی جهت خواهد داد. به نظر میرسد خبر این اهداف و نقشههای حکومت نتانیاهو به واشنگتن رسیده و امریکا برای منع نمودن حکومت نتانیاهو از برداشتن چنین گامی به سرعت وارد عمل شده، زیرا توجه امریکا در شرایط کنونی بر اساس منافع امریکا، بالای جنگ روسیه با اوکراین به علاوه موضوع چین متمرکز میباشد. پس امریکا نمیخواهد مشغول جنگی در منطقه میان ایران و دولت یهود شود. امریکا متوجه شده که نتانیاهو برای حل مشکل داخلیاش با جدیت به جنگ با ایران می اندیشد و این موضوع بایدن را نگران نموده، زیرا امریکا در اظهارات زیادی از زبان مسئولیناش بارها گفته که به حفظ امنیت دولت یهود متعهد میباشد، اما چنانکه اشاره شد؛ امریکا در حال حاضر سرگرم جنگهای دیگری است.
ششم: بنابر این، سفرهای اخیر مسئولین بلندرتبۀ نظامی امریکا به رژیم یهود به هدف منصرف نمودن نتانیاهو از راهاندازی چنین جنگی صورت گرفته تا بایدن وادار به دخالت در آن نشود، زیرا امریکا در حال حاضر نمیخواهد بجز چین و جنگ روسیه علیه اوکراین خود را مشغول کار دیگری نماید. چنانکه قبلاً گفته شد؛ این سفرها به هدف تحقق دو مورد از منافع امریکا صورت گرفته:
ألف: امریکا مدیر آژانس بینالمللی انرژی هستهای را تحریک نمود تا اظهارات هستهای را کاهش داده و قضیه را به نرمی با ایران به پیش ببرد، چنانچه مدیر این آژانس به ایران سفر نمود و با سران عالی رتبه ایران دیدار و گفتگو نمود و این سفر درست در زمانی صورت گرفت که مسئولین امریکایی نیز سرگرم دید و بازدید از منطقه بودند. وی در اظهاراتی از گشایش بزرگی خبر داده گفت: «ایران با راهاندازی مجدد کمرههای مراقبتی در چندین پایگاه هستهای و نیز افزایش روند تفتیشها موافقت نموده است.» (منبع: آر تی، 4 مارچ 2023م) سپس اظهارات قابل توجه مدیر آژانس مطرح گردید، آنجا که گفت: «گروسی در جریان بازدید از تهران گفت که هرنوع حملۀ نظامی به تأسیسات هستهای ممنوع میباشد.» نتانیاهو در پاسخ به وی گفت: «رفائیل گروسی اظهارات نامناسبی را مطرح نموده.» (منبع: الجزیره نت، 5 مارچ 2023م)
ب: حجم عظیم اعتراضهای داخلی علیه نتانیاهو: گذشته از اینکه امریکا نمیخواهد رژیم یهود در حال حاضر علیه ایران جنگی به راهاندازد، در عین حال میخواهد نتانیاهو به شدت درگیر کشمکشهای داخلی بماند و اعتراضها همچنان پرسر و صدا باقی بماند، به این امید که شاید این وضعیت حکومت نتانیاهو را وادار کند پیروان امریکا، یعنی طرفداران حزب دموکرات، مجدداً در رأس قدرت رژیم یهود قرار گیرند، به ویژه با توجه به اینکه امریکا در داخل رژیم و در میان کدرهای سیاسی و نظامی رژیم تأثیر زیادی دارد.
هفتم: با در نظرداشت آنچه تا کنون گفته شد، به نظر میرسد امریکا به احتمال زیاد موفق شود نتانیاهو را از راهاندازی جنگ هجومی علیه ایران بازدارد، مخصوصاً که رژیم یهود بزدلتر از آن است که بتواند بدون حمایت امریکا اقدام به چنین جنگی نماید.
﴿ضُرِبَتْ عَلَيْهِمُ الذِّلَّةُ أَيْنَ مَا ثُقِفُوا إِلَّا بِحَبْلٍ مِنَ اللَّهِ وَحَبْلٍ مِنَ النَّاسِ﴾ [آل عمران: ۱۱۲]
ترجمه: هرکجا یافته شوند، به خواری دچار شده اند، -مگر آنکه به پناه امان الله و زنهار مردم روند- و به خشمی از الله گرفتار آمده اند.
ریسمان الله پس از انبیایش از جانب آنان قطع گردیده و وابستگی شان کاملاً به ریسمان انسانهاست. این یک بعد قضیه و اما بعد دیگر اینکه اگر امید نتانیاهو از این هجوم به ایران قطع گردد، در هماهنگی با رهبرانش در حزب جمهوریخواهان امریکا قطعاً اقدام به تهاجم دیگری خواهد نمود تا از شدت تحرکات مخالفان خویش بکاهد و احتمالاً راه دیگری نخواهد یافت؛ بجز افزایش درگیریها در فلسطین و یاهم حمله به نوار غزه و یاهم لبنان؛ زیرا وی مصمم است در قدرت باقی بماند و تصور نمیشود اینک پس از تشکیل ائتلافی متشکل از احزاب راست و راست دینی یهودی، که بیشتر از او تشنۀ خون مسلمانان در هر کجای جهان میباشند، از قدرت کنارهگیری نماید. این واقعیت کم کم در حال ظاهر شدن است؛ چنانچه شبکۀ خبری "سما" به تاریخ 9 مارچ 2023م با نشر خبری گفت: «صبح امروز سه فلسطینی در شهرک جبع توسط نیروهای اشغالگر به شهادت رسیدند. نیروهای ویژۀ اسرائیلی وارد شهرک جبع در جنوب جنین شده و به موتر حامل چهار جوان فلسطینی آتش گشودند که منجر به شهادت سه تن از آنان گردید. سپس گروههای مقاومت با آنان درگیر شدند و پس از آن کمکهای نظامی به این شهرک رسید و سرانجام نیروهای اسرائیلی از شهرک بیرون رفتند.» همچنین فرانس 24 به تاریخ 10 مارچ 2023م با نشر خبری گفت: «القدس أ ف ب: روز جمعه یک مرد فلسطینی یک شهرکنشین اسرائیلی را در کرانۀ اشغالی غربی با گلوله کشت؛ این خبر را اردوی اسرائیل و وزارت صحت فلسطین اعلان نموده اند. این حادثه در روز جدیدی در تداوم یک سلسله از خشونتهایی رخ میدهد که منجر به کشته شدن چهار فلسطینی گردیده که یکی از آنان فرد مسلحی بود که در تل ابیب به اسرائیلیها حمله نمود و سه تن را مجروح نمود. یک مرد فلسطینی روز پنج شنبه در جادۀ دیزنغوف در وسط تل أبیب با گشودن آتش سه تن را مجروح نمود و پس از آن خودش با گلولههای پولیس به قتل رسید. منابع پزشکی اسرائیل گفته اند که وضعیت یکی از مجروحین امروز نگران کننده است. از جانب دیگر؛ پولیس اسرائیل گفته که دو تن را بازداشت کرده که یکی از شهر "الرملة" در جنوب تل أبیب و دیگری از شهر کسیفة در جنوب میباشند و این دو تن را به اتهام انتقال ترورستی بازداشت شده اند که عملیات دیزنغوف را انجام داده بود.»
واضح است که دولت یهود به کشتن و بازداشت "مسلمانان" میپردازد؛ بدون اینکه هیچگونه احساس خطری از حکام مسلمانان در اطراف خود داشته باشد!
هشتم: در اخیر باید گفت که این رژیم که در منطقۀ خبیث کالورم به سر میبرد، از جانب هیچ یک از حکام منطقه هیچ نوع نگرانی ندارد که اقدام به ریشهکن کردن و یا حتی سرکوب آن نمایند؛ بلکه آنان کسانی استند که در عادیسازی روابط خویش با یهودیان با یک دگر رقابت میکنند! به همین دلیل است که همواره به فکر گسترش خود و از بین بردن هرگونه خطری است که گمان میکند وجود آن را تهدید میکند. تنها خود رژیم یهود نیست که اقدام به سرکوب و نابودی، خطرهایی را متوجه یهود میکند؛ بلکه حکام خائن مذکور یا عملاً و یاهم با سکوت خود با آن همکاری مینمایند.
شکی نیست که این رژیم روی خاک اسلام برپا گردیده که همانا خاک مقدس فلسطین است و بنابر این روابط با آن باید روابط جنگی باشد و هرگونه روابط عادی و معمول داشتن با آن، جنایتی بزرگ تلقی میگردد:
﴿إِنَّمَا يَنْهَاكُمُ اللَّهُ عَنِ الَّذِينَ قَاتَلُوكُمْ فِي الدِّينِ وَأَخْرَجُوكُمْ مِنْ دِيَارِكُمْ وَظَاهَرُوا عَلَى إِخْرَاجِكُمْ أَنْ تَوَلَّوْهُمْ وَمَنْ يَتَوَلَّهُمْ فَأُولَئِكَ هُمُ الظَّالِمُونَ﴾ [ممتحنه: ۹]
ترجمه: الله تنها از دوستي كساني نهي كرده كه با شما سر جنگ دارند و تنها بر سر مسأله دين با شما جنگيدند و شما را از ديارتان بيرون كردند و در بيرون كردنتان پشت به پشت هم دادند. الله شما را از اينكه آنان را دوست بداريد، نهي فرموده و هركس دوستشان بدارد، پس آنها ستمكارند!
این است حکم شرعی که انجام دادن آن یک وجیبه میباشد و اگرچه حکام کنونی مسلمانان به هیچ وجه قصد تطبیق آن را ندارند و یاهم باداران استعمارگرشان به آنان اجازۀ تطبیق آن را نمیدهد؛ اما باید در نظر داشت که این امت، امت زندهای است و در برابر ظلم سکوت طولانی نمیکند. اگرچه این امت در حال حاضر آرام گرفته، اما باید دانست که این آرامش قبل از طوفان است و به زودی زندگی اسلامی خویش را از سر خواهد گرفت و خلافت راشده بر منهج نبوت را به یاری الله جل جلاله برپا خواهد نمود و خلیفۀ امت، آن را به اطراف خود جمع نموده و با رهبری نمودن اردوی اسلام، چهرۀ یهود را به خاک خواهد مالید و سپس وارد مسجد اقصی خواهد شد؛ درست همانگونه که مسلمانان برای بار نخست وارد آن شدند و آنگاست که غرور یهودیان فروخواهد ریخت!
﴿وَيَقُولُونَ مَتَى هُوَ قُلْ عَسَى أَنْ يَكُونَ قَرِيباً﴾ [اسراء: ۵۱]
ترجمه: میگویند: این کی خواهد بود؟ بگو: امید آنکه نزدیک باشد.
مترجم: عبدالله دانشجو