جمعه, ۱۸ صَفر ۱۴۴۶هـ| ۲۰۲۴/۰۸/۲۳م
ساعت: مدینه منوره
Menu
القائمة الرئيسية
القائمة الرئيسية

  •   مطابق  
اشتراک ورزیدن در اتحادیه ها و انجمن ها برای دریافت وظیفه
بسم الله الرحمن الرحيم

اشتراک ورزیدن در اتحادیه ها و انجمن ها برای دریافت وظیفه

(ترجمه)

پرسش:

السلام علیکم ورحمة الله و برکاته!

شیخ بزرگوار، بر شما و همراهان تان رحمات الهی باد. از الله متعال خواهان توفیق مزید برای شما هستم؛ اما بعد: پرسشی دارم و بنابر ضرورتی که دارم لطف نموده سریع تر پاسخ دهید. من متخصص آزمایش های طبی(لابراتوار طبی) هستم، برای این که صاحب وظیفه شوم، بعضی از قوانین و امور است که باید به آن پابند باشم؛ بعضی از آن قابل قبول و بعضی های آن مردود است. من قلباً احساس می کنم که اشتراک در اتحادیه حرام است، منظورم از بعضی قوانین و اموری که پابندی به آن برای عضو شدن در "اتحادیه داکتران متخصص فلسطین" لازمی است، می باشد.

پرسش من در خصوص نظام امور اجتماعی موجود در اتحادیه است، طوری که در اتحادیه هرگاه عضوی از اعضای اتحادیه وفات کند، اتحادیه اقدام به جمع آوری پول می کند و اندازه ی حد اقل آن ده دینار برای پرداخت به خانواده و عضو متوفی است. اتحادیه متخلفین را مجبور به پرداخت پول می کند و اگر پول پرداخت نکند عضویت همان شخص را در اتحادیه که هر ساله تجدید می شود، تجدید نمی کند. باید گفت که آن ها اعضای اتحادیه را بر این که فتوی بر جواز این عمل و حرام نبودن آن دریافت نموده اند، آگاهی داده است. لطفاً سریع تر پاسخ ارایه نمایید. تشکر!

پاسخ:

وعليكم السلام ورحمة الله وبركاته!

پاسخ به این پرسش، از طرف حزب در اوایل دهه هفتاد مبنی بر عدم جواز اشتراک نمودن در اتحادیه ها صادر شده بود؛ اما این که قوانین دولت طوری باشد که برای موظفین اجازه ی کار را ندهد؛ مگر این که باید در اتحادیه شان اشتراک ورزند. در این صورت اشتراک ورزیدن در اتحادیه به سان جواز کار است؛ مانند این که تاجر برای انتقال اموالش جواز تجارت را می گیرد و گرفتن جواز در صورتی که در قوانین دولت لازم باشد جایز است.

بنابر این، اشتراک ورزیدن در اتحادیه در این حالت؛ یعنی برای گرفتن "جواز" به انجام وظیفه جایز است که اشتراک ورزیدن در اتحادیه منحصر بر خانه پوری فورم عضویت و بدون مشارکت در جلسات و انتخابات باشد. با این هم تفاعل در میان اتحادیه با پیوستن مستقیم، تاثیر گذار، تشکیل روابط  و با تماس بودن با اعضا و مجالس آن لازم است؛ و لوکه از جمله شباب در اتحادیه هم مشارکت نداشته باشد و این نه تنها شامل بخش ارتباطات عامه می شود؛ بلکه وظیفه بزرگی است که برای شباب انجام آن با سعی و کوشش لازمی است و باید گفت: پرداخت اختیاری این مبلغ مباح است و مشکل در لازمی بودن پرداخت پول بنابر قوانین اتحادیه است و در صورتی که ادامه دادن به وظیفه ات مشروط به اشتراک ورزیدن در اتحادیه و شامل پرداخت پول باشد، وگرنه عضویت ات در اتحادیه تجدید نشود و وظیفه انجام داده نتوانی؛ اگر چنین باشد، پرداخت همان پول برایت جایز است؛ چون از جمله ملزومات جواز کار است.

برادر تان عطاء بن خليل أبورشته

Last modified onشنبه, 06 می 2017

ابراز نظر نمایید

back to top

سرزمین های اسلامی

سرزمین های اسلامی

کشورهای غربی

سائر لینک ها

بخش های از صفحه