شنبه, ۲۱ جمادی الاول ۱۴۴۶هـ| ۲۰۲۴/۱۱/۲۳م
ساعت: مدینه منوره
Menu
القائمة الرئيسية
القائمة الرئيسية

  •   مطابق  
پاسخ برای کسانی که خود را در رسیدن به حکومت و تأسیس دولت اسلامی ملتزم به طریقه رسول الله صلی الله علیه وسلم نمی دانند.
بسم الله الرحمن الرحيم

پاسخ برای کسانی که خود را در رسیدن به حکومت و تأسیس دولت اسلامی ملتزم به طریقه رسول الله صلی الله علیه وسلم نمی دانند.

پرسش: السلام علیکم ورحمة الله وبرکاته شیخ گرامی!

امیدوارم پاسخ کافی و قناعت بخش در مورد کسانی که چنین استدلال می کنند:«ما در رسیدن به ساختار و حاکمیت دولت اسلامی، پابند به طریقه رسول الله صلی الله علیه وسلم نیستیم»، دهید!

پاسخ: وعلیکم السلام و رحمة الله وبرکاته!

ان شاء الله که پاسخ مختصر و کافی ارایه خواهیم کرد:

برای کسی که استدلال  می کند "ما در رسیدن به حاکمیت و ساختار دولت اسلامی، پابند به طریقه رسول الله صلی الله علیه وسلم نیستیم." بگو! اگر بخواهی وضو بگیری از کدام دلایل برای شناخت وضو گرفتن استفاده می کنی؟ آیا از دلایل وضو استفاده نمی کنی؟ به همین ترتیب اگر از حج بحث شود، وی برای ادای فریضه ای حج، از دلایل حج استفاده می کند یا از دلایل وضو ... ؟

هم چنان از وی پرسیده شود: اگر بخواهی احکام روزه را بشناسی، آیا از دلایل روزه استفاده نمی کنی؟ یا از دلایل جهاد برای شناخت روزه استفاده می کنی؟! وی پاسخ خواهد داد که از دلایل روزه استفاده می کنم تا احکام روزه را بشناسم.

به همین گونه از وی پرسیده شود: اگر بخواهی به احکام نماز معرفت حاصل کنی، آیا از احکام نماز استفاده نمی کنی؟ یا از احکام روزه استدلال می کنی؟! پاسخ چنین خواهد بود که از دلایل نماز استدلال می کند. به همین شکل، پیرامون هر مسئله ای که اگر بخواهد حکم آن را بداند، برای شناخت آن از دلایل شرعی استفاده می کند.

پس از وی شناخت طریقه ای اقامه دولت را می پرسم، آیا از دلایل شرعی وارد شده از رسول الله صلی الله علیه وسلم در کیفیت اقامه دولت، استدلال نمی کند؟! وی در مورد از دلایل جهاد، نماز و زکات بحث و استدلال نمی کند؛ بلکه از دلایل اقامه دولت استدلال خواهد کرد که رسول الله صلی الله علیه وسلم یک بار آن را به  طریقه طلب النصره در مرحله ای تفاعل تاسیس کرده است. در صورتی که طریقه تاسیس دولت طلب النصره است. پس پرسش اینجاست که آیا طلب النصره فرض است، یامندوب، یا مباح و غیره؟ طلب النصره فرض است و ما پابند و ملتزم به این طریقه در تاسیس دولت هستیم و برای شناخت این موضوع، نکات ذیل را اشاره می کنیم:

طلب النصره فرض بوده و دلیل به آن چنین است که رسول الله صلی الله علیه وسلم این طریقه را با وجود تحمل مشقت های زیاد تغییر نداد. چنانچه رسول الله صلی الله علیه وسلم از ثقیف نصرت خواست و آنان به شکل بدی به وی صلی الله علیه وسلم پاسخ داد تاجایی که رد پای وی را گرفته و تعقیب کردند.

رسول الله صلی الله علیه وسلم از قبائلی مختلفی؛ نظیر: بنی شیبان، بنی عامر ... طلب النصره خواست به حدی که بیشتر از ده ها مرتبه این عمل را انجام داد و آنها پاسخش ندادند. با آنهم رسول الله صلی الله علیه وسلم به هیچ وجه طریقه خود را به کدام طریقه ای دیگری با وجود تحمل همه مشقات و رنج ها تغییر نداد. از لحاظ اصول، تکرار طلب با مشقت، قرینه بر فرضیت این طلب است. به این معنی که طلب النصره فرض بوده و یگانه طریقه ای است که رسول الله صلی الله علیه وسلم در ساختن دولت از آن استفاده کرده است.

از طرف دیگر، پیامبر صلی الله علیه وسلم این طریقه را تا آن جا ادامه داد که الله سبحانه وتعالی با عزت بخشیدن به انصار در عقبه دوم بیعت نمودند که پس از آن، پیامبر صلی الله علیه وسلم به مدینه هجرت کرده و دولت را تاسیس نمودند.

این سخن خلاصه، پندی است برای صاحب‏ دلان و آنانی که با حضور خاطر گوش فرا دهند؛ اما ستیزه گران که دلیل شان باطل و بی اساس است، در استدلال گرفتن و ضو از دلایل وضو برای وضو گرفتن اقرار دارند. هم چنین به بحث استفاده از دلایل روزه برای روزه گرفتن اقرار داردند و نیز  بر استفاده از دلایل نماز برای نماز خواندن اقرار دارند. به همین ترتیب، نه از دلایلی استفاده می کنند که به غیر از آن عمل ارتباط داشته باشد. بناءً کسی که عاقل باشد به واجب بودن بحث استدلال در تاسیس دولت زمانی که به چنین عمل مبادرت می ورزد قناعت می کند. چون کدام دلیل دیگری موجود نیست که به فعل و قول رسول الله صلی الله علیه و سلم دلالت کند؛ مگر به طلب النصره که رسول الله صلی الله علیه وسلم در اواخر مرحله‏ای تفاعل آن را برای تاسیس دولت بگار گرفته است و این طریقه فرض است. این پاسخ مختصر، بسنده و کافی به وجوب طریقه ای است که ما آن را برای تاسیس دولت بر گزیده ایم.

در فرجام برایت سلام می فرستم و از الله سبحانه وتعالی مسئلت دارم که دروازه های خیر را  به دستانت باز کند.

برادر تان عطاء ابن خلیل ابورشته

Last modified onیکشنبه, 12 فوریه 2017

ابراز نظر نمایید

back to top

سرزمین های اسلامی

سرزمین های اسلامی

کشورهای غربی

سائر لینک ها

بخش های از صفحه