شنبه, ۲۱ جمادی الاول ۱۴۴۶هـ| ۲۰۲۴/۱۱/۲۳م
ساعت: مدینه منوره
Menu
القائمة الرئيسية
القائمة الرئيسية

  •   مطابق  
از تاریکی‌ها به‌سوی روشنایی مبحث اسا سیِ بخش زنان دفتر مطبوعاتی مرکزی حزب‌التحریر در این رمضان
بسم الله الرحمن الرحيم

از تاریکی‌ها به‌سوی روشنایی مبحث اسا سیِ بخش زنان دفتر مطبوعاتی مرکزی حزب‌التحریر در این رمضان

(ترجمه)

ماه رمضان، نشانه‌ای از آغاز وحی "قرآن" است که از طرف خالق کائنات، الله سبحانه وتعالی، نازل شده است تا انسان را از اعماق تاریکی و ظلم ناشی از عرف و فرهنگ، قوانین و عقاید ساخته‌ای بشر، به‌سوی عدالت و روشنایی نظام الله سبحانه وتعالی هدایت کند. خالق کون و مکان، عالم همه‌ای هستی، "الله سبحانه وتعالی" می‌فرماید:

﴿الٓر ڪِتَـٰبٌ أَنزَلنَـٰهُ إِلَيكَ لِتُخرِجَ ٱلنَّاسَ مِنَ ٱلظُّلُمَـٰتِ إِلَى ٱلنُّورِ بِإِذنِ رَبِّهِم إِلَىٰ صِرَٲطِ ٱلعَزِيزِ ٱلحَمِيدِ﴾

[ابراهیم: 1]

ترجمه: الر(این) کتابی است که بر تو نازل کردیم تا مردم را از تاریکی‌های(شرک، ظلم و جهل) به‌سوی روشنایی(ایمان، عدل و آگاهی) به فرمان پروردگارشان در آوری، به‌سوی راه عزیز و حمید.

هنگامی‌که ظلم و بربریت بالای تمام جهان سایه‌افگنده بود و جامعۀ قریش مکه مملو از شرارت، فساد، خیانت، بی‌عدالتی، فقر و جنگ‌های قبیلوی بود، ایدیولوژی بی‌نظیری وحی گردید که طریقۀ جدید فکر و زندگی را برای بشر به ارمغان آورد و آن "اسلام" عزیز بود که نظام‌های سیاسی، اقتصادی، اخلاقی و اجتماعیِ جهان را تغییر اساسی داد. عقیدۀ ناب اسلام، عقاید، ارزش‌ها و قوانین ملت‌ها را در تمام بخش‌های زندگی از نو تعریف کرد؛ در ضمن ظلم، بی‌عدالتی، بداخلاقی را که مردم از نظام‌های بشری به ارث بردند، محو نمود و نظامی‌که باعث پیشرفت و سعادت حقیقی انسان می‌گردید، احیاء کرد. اسلام با قوانین‌اش تمدنی را ایجاد کرد که تمام ملت‌ها، دولت‌ها و انسان‌هایی‌که با عقاید مختلف در قلمرو آن زندگی می‌کردند، از عدالت، سخاوت، سعادت، امنیت و پیشرفت‌های علمی آن مستفید شدند. اسلام امتی را پرورش داد که در مسیر حق و هدایت بشر به‌سوی روشنایی همواره پیشتاز بود.

در عصر حاضر، سرزمین‌های اسلامی و همه جهان یک‌بار دیگر در سیاه‌چال جهالت غرق شده‌اند؛ همه جهان از ظلم سیاسی به ستوه آمده‌اند؛ انسان‌های بی‌گناه کشته می‌شوند؛ فساد، سوءاستفاده از منابع اقتصادی، جرم و جنایت دوامدار، اشغال وحشیانۀ سرزمین‌ها، جنگ‌های بی‌معنی خانمان‌سوز، فقر گسترده و همه‌جانبه، ناامنی، خشونت علیه زنان، تبعیض نژادی، سوءاستفادۀ اخلاقی و مذهبی اقلیت‌ها، ازهم‌پاشی نظم خانوادگی، استفاده از الکول و موادمخدر و صدها نوع بی‌شرمی و بی‌حیایی دیگر، جهان را محاصره نموده است. همۀ این نتایج غم‌انگیز، نتیجۀ ترک و عدم تطبیق نظام اسلام، "خلافت بر منهج نبوت" است که یگانه وسیلۀ روشن ساختن جهان از ظلمت و تاریکی به‌سوی روشنایی است.

هم‌چنان، این نتیجۀ محدود و محصور ساختن اسلام به بعضی مراسم و اعمال عبادی است؛ در حالی‌که اسلام باید من‌حیث ایدیولوژی کامل در تمام بخش‌های زندگی؛ مانند: معنویت، اخلاق، سیاست، اقتصاد، قضا، اجتماع وغیره بخش‌ها تطبیق و عملی گردد. این نتیجۀ محدود کردن قرآن و سنت در خانه‌ها و مساجد -به جای این‌که آن را اساس ارزش‌ها، قوانین، سیاست و نظام خویش در سرزمین‌های خود بگردانیم- است. همۀ این بدبختی‌ها نیز نتیجۀ بی‌اعتنایی و غفلت ما مسلمانان نسبت به هدف حقیقی اسلام؛ فرض حیاتی و مهمی‌که از جانب الله سبحانه وتعالی مکلف شده‌ایم، می‌باشد؛ مگر این‌که بشریت را از ظلمت و تاریکی به طرف سعادت و روشنایی با حمل دین الله سبحانه وتعالی سوق دهیم.

در حقیقت اسلام آمده است تا همه جهان را تسخیر و در تمام بخش‌ها نظام‌اش را تطبیق کند؛ نه این‌که در بخش‌های دولت‌داری و سیاست به حاشیه برده شود. اسلام آمده است تا نظام‌های بشر و ملت‌ها را نظم بخشد؛ نه این‌که با واقعیت و آجندای بشر تغییر و یا از زندگی دور گردد. در این مقطع زمانی جهان نیاز مبرم به نور اسلام دارد. بشر در جستجوی هدایت از ظلمت و تاریکی است که وی را فراگرفته است. این امت اسلامی است که مکلف بر انجام مسئولیت‌اش در برابر وحی، "قران" و"سنت" می‌باشد؛ اما چگونه باید به این هدف رسید؟ چطور اسلام تمام این مشکلات مهلک را که دامن‌گیر بشریت در بر و بحر گردیده است، حل خواهد کرد؟ کدام ارزش‌ها را من‌حیث امت مسلمه برای تمام بشریت تجسم نماییم تا امت عادل باشیم؟ کدام چالش‌ها سد راه ما قرار خواهد گرفت؟ و چگونه تمام موانع را از سر راه برداشته و مسئولیت حیاتی خویش را انجام دهیم؟ همۀ این‌ها مواردی اند که در این رمضان توسط بخش زنان دفتر مطبوعاتی مرکزی حزب التحریر تشریح خواهد شد.

﴿وَكَذَٲلِكَ جَعَلنَـٰكُم أُمَّةً وَسَطًا لِّتَڪُونُواْ شُہَدَآءَ عَلَى ٱلنَّاسِ وَيَكُونَ ٱلرَّسُولُ عَلَيكُم شَهِيدًا﴾

[بقره: 143]

ترجمه: همان‌گونه(که قبلۀ شما یک قبلۀ میانه است) شما را نیز، امت میانه‌‌ای قرار دادیم(در حد اعتدال، میان افراط و تفریط) تا بر مردم گواه باشید و پیامبر هم بر شما گواه است.

نویسنده: دکتور نسرین نواز

رئیس بخش زنان دفتر مطبوعاتی مرکزی حزب التحریر

#از تاریکی‌ها به‌سوی روشنایی

برای تعقیب موضوعات به لینک‌های ذیل مراجعه کنید:

ویب‌سایت دفتر مطبوعاتی مرکزی حزب التحریر

ENGLISH: http://www.hizb-ut-tahrir.info/en/

ARABIC: http://www.hizb-ut-tahrir.info/ar/

صفحۀ فیسبوک بخش زنان دفتر مطبوعاتی مرکزی حزب التحریر

ENGLISH: WomenandShariah

ARABIC: WomenandShariaAR

ابراز نظر نمایید

back to top

سرزمین های اسلامی

سرزمین های اسلامی

کشورهای غربی

سائر لینک ها

بخش های از صفحه