جمعه, ۲۴ رجب ۱۴۴۶هـ| ۲۰۲۵/۰۱/۲۴م
ساعت: مدینه منوره
Menu
القائمة الرئيسية
القائمة الرئيسية

  •   مطابق  
خلافت، تنها راه تأمین امنیت و کرامت زنان مسلمان در دنیای مدرن!
بسم الله الرحمن الرحيم

خلافت، تنها راه تأمین امنیت و کرامت زنان مسلمان در دنیای مدرن!

(ترجمه)

خبر:

روزنامه گاردین گزارشی را با عنوان پس از شورش‌ها: «زنان مسلمان برای حفظ امنیت خود همه چیز را ثبت می‌کنند» منتشر کرده است.  این گزارش به لیلا تامیا، یک مسلمان ساکن بریتانیا،می‌پردازد که در سپتابر 2024 در مسجد عبدالله کویلیام در لیورپول، هنگام حمله‌ی شورشیان راست‌گرا، در جمع نمازگزاران حضور داشت.  پس از این حوادث خشونت‌آمیز، لیلا به رهبری جامعه‌اش پرداخت و تلاش کرد آن را دوباره بسازد. با وجود وعده‌های مقامات محلی برای ایجاد انسجام اجتماعی، احساس ترس و بی‌اعتمادی هم‌چنان زندگی روزمره زنان مسلمان را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

تبصره:

متأسفانه، تلفن‌های همراه به تنها وسیله‌ای تبدیل شده‌اند که زنان مسلمان برای دفاع از خود به آن اتکا می‌کنند. این وضعیت به‌ویژه در غزه مشهود است، جایی که زنان به‌طرز عجیبی متوجه شده‌اند که هیچ‌کس نمی‌تواند از شرف و امنیت آن‌ها محافظت کند. آن‌ها دیگر امیدی به مداخله حکام سرزمین‌های اسلامی برای نجات از ظلم ندارند و بنابراین، تلفن‌های همراه به ابزاری برای مستند کردن درد و رنج‌هایشان تبدیل شده است. در این میان، رهبران جهانی به طور بی‌تفاوت و غافل از آنچه در حال وقوع است، نظاره‌گر هستند.

متأسفانه، تلفن‌های همراه به ‌جای اینکه به‌عنوان وسیله‌ای برای مستند کردن پیروزی‌های قرآن و سنت در زندگی ما استفاده شوند ،ابزاری برای ثبت مصیبت‌ها و تخریب ارزش‌های اسلامی تبدیل شده‌اند؛ اما وقتی خلافت به حکمرانی بر اساس اسلام بازگردد، همان‌ طوری که پیامبر ﷺ انجام داد، این شواهد می‌توانند برای تحقق عدالت و محاکمه کسانی که از وظایف خود غافل شده‌اند، مورد استفاده قرار گیرند. لذا به عنوان یک امت، نباید به ادامه این ظلم رضایت دهیم، به‌ ویژه زمانی که مسئولان از حفاظت ما دست می‌کشند و تنها به منافع غیرمسلمانان توجه می‌کنند. ما باید برای احقاق حقوق خود و بازگرداندن کرامت‌مان تلاش کنیم.

 تاریخ شاهد است که زنان نقش‌های مهمی را در حفاظت و مدیریت در حکومت اسلامی داشته‌اند. شفاء بنت عبدالله، یک عالم و صحابی بزرگ، به عنوان قاضی حِسْبَه در مدینه منوره منصوب شد. رابطه نزدیک او با پیامبر ﷺ به او دانش عمیقی از اسلام بخشید، که سبب شد عمر بن خطاب رضي الله عنه او را به این سمت انتخاب کند. وظایف او شامل نظارت بر رعایت احکام اسلامی در تجارت و ارائه مشاوره درباره مشروعیت معاملات بود. به همین شکل، سمراء بنت نهيک نیز در مکه به این سمت منصوب شد. این انتصابات تاریخی نشان‌ دهنده اعتماد به توانایی‌ها و دانش زنان در شریعت اسلامی است.

 این مثال‌های تاریخی بحثی را درباره نقش زنان در جوامع اسلامی گذشته مطرح می‌کند و نشان می‌دهد که مدیریت اسلامی بر اساس شایستگی و لیاقت بوده است. زنان در امور عمومی و اقتصادی مسئولیت‌های مهمی داشته‌اند. این سیاق تاریخی بینش‌های ارزشمندی درباره تحول نقش زنان در جوامع اسلامی به ما می‌دهد و مقایسه‌ای روشن با برخی از مفاهیم رایج امروز ارائه می‌کند.

از الله سبحانه وتعالی  می‌خواهیم که به ما و خواهرانمان رحمت و کرامت عطا کند که به زودی إن شاء الله به برکت خلافت، عفت و امنیت باز خواهد گشت.

نویسنده: عمرانة محمد

مترجم: پارسا امیدی

ابراز نظر نمایید

back to top

سرزمین های اسلامی

سرزمین های اسلامی

کشورهای غربی

سائر لینک ها

بخش های از صفحه