- مطابق
ولایه سوریه: حزب التحریر از شهر ادلب دعوت به بازگشت "خلافت" را آغاز نموده است
حزب التحریر به تاریخ 22 اپریل سال جاری در تمام مناطق شهر ادلب گردهماییها و اعتراضات مردمی را به مناسبت یادبود سالروز دردناک سقوط خلافت برگزار نمود. درین گردهماییها صدهاتن از اعضای حزب و انصار آن اشتراک نموده و خواهان اعادۀ خلافت از سوریه هستند؛ چنانچه اشتراک کنندهگان خواهان نجات انقلاب سوریه و پیشروی پروژهای که حزب رهبری و مسئولیت آن را بدوش دارد، شدند-که همانا گرفتن رهبری سیاسی انقلاب است. با آنکه دستهایی موجود اند که میخواهند رهبری انقلاب را به جهتیکه منافع بادرانشان را تأمین میکند، جهت هند، این گردهماییها و اعتراضات در شبکههای اجتماعی و رسانهها چنین انعکاس داده شده است: "حزب التحریر در پی گردهماییها و تظاهراتهاییکه براه انداخته، خواهان خلافت اسلامی است".
در این گردهمایی، استاد منیر ناصر عضو دفتر مطبوعاتی حزب التحریر-ولایه سوریه به خبرگزاری "نون پوست" چنین گفت: «برخی رسانهها در صدد خدشهدار نمودن پروژۀ خلافت اسلامی بوده و همیشه با پخش و نشر خبرهای ازین دست، در صدد به انحراف کشانیدن این موضوع در اذهان مسلمانان اندپ. این درحالی است که حزب در تمام سرزمینهای اسلامی موجود بوده و خواهان ایجاد دولت اسلامی یا خلافتی می باشد که در کتب مدون حزب شرح داده است.
حزب التحریر و انقلاب سوریه
پس از آغاز انقلاب سوریه به تاریخ 28 مارچ 2011م، شبکۀ خبریی در سوریه، خبری را مبنی بر اینکه حزب التحریر در ایجاد انقلاب سوریه نقش دارد، به دست نشر سپرد؛ سپس یکماه و اندی بعد، رسانههای مهم دولتی سوریه دست به اتهاماتی زدند؛ از جمله اینکه حزب التحریر با ارسال جنگجویان از لبنان به هدف قتل و کشتار در برابر نظام سوریه است.
در واقع حزب از آغاز انقلاب مردمی سوریه در میان مردم بوده، اما نه منحیث حزب سیاسی؛ بلکه افراد آن در تظاهراتها و گردهماییها اشتراک داشته و در مناطق مختلف تجمعاتیکه در برابر نظام صورت میگرفت، افراد حزب با آنان ملحق میگردیدند، به ویژه در شهر "درعا" پس از آنکه استخبارات دولت سوریه دست به قتل مردمان عادی از جمله اطفال و زنان زد. در آغاز سال 2012م، بیرقهای سیاه و سفید به رهبری حزب، در میان مظاهره کنندهگان شهر حلب بلند گردید. استاد ناصر در خصوص این موضوع چنین گفت: «زمانیکه انقلاب آغاز گردید، حزب التحریر متوجه این امور بوده و منحیث ناصح و امین انقلاب بود، با این اعتبار که جزو امت اسلامی است، اشتراک داشته و هدفش چه در سوریه و در چه در سرزمینهای اسلامی دیگر، ازسرگیری زندگی اسلامی با ایجاد خلافت راشده است.
مکان هاییکه حزب در جریان انقلاب اکثراً دست به فعالیت زدهاست
اگر صفحات رسمی حزب التحریر، به ویژه صفحه دفتر مطبوعاتی حزب التحریر-ولایه سوریه دنبال شود، به خوبی برملا میگردد که فعالیتهای حزب به شکل قابل ملاحظه دربرگیرندۀ مناطق حلب شمالی و غربی، ولایتهای ادلب، درعا و منطقۀ حمص و بخشهای از دمشق بوده است. بنابرین، حزب نه به عنوان کدام جناح نظامی؛ بلکه فعالیتهایش تنها و تنها در چهارچوب فعالیتهای سیاسی و فکری خلاصه گردیده و نیز به هدف ادامۀ انقلاب در برابر نظام طاغوتی سوریه دست به فعالیت زده است.
حزب التحریر و تنظیم الدوله(داعش)
ابتداء زمانیکه"خلافت" توسط گروه بنام تنظیم الدوله درسال 2014م اعلان گردید و ابوبکر بغدادی رهبر و خلیفۀ این گروه در مناطق تحت سیطرهاش شناخته شد، حزب التحریر به چنین خلافتی با این اعتبار که گروههای جهادی مسبب تغییرات بنیادین نمیباشند، باورمند نبوده و چنین هم شد؛ به مجرد اعلان خلافت از سوی این دولت خودخوانده، کدام تغییر و تحولی بنیادین به وجود نیامده و مبارزۀشان همچنان مقاومت پیدا نکرد. در ضمن، این گروه اعضای حزب التحریر را خوارج و مرتد خوانده که از منظرگاه آنان مستحق قتل اند از همینرو دست به اعدام یکتن از اعضای حزب بنام مصطفی ابوبکرخیال در روستای شهر"الباب" زدند.
روابط حزب التحریر با انقلابیون سوریه
با آنکه گفته شد که این حزب گروه نظامی نبوده؛ بلکه تنها و تنها فعالیتهایش متمرکز بر کارهای فکری و سیاسی و نیز تداوم فعالیتها از بهر استمرار انقلاب در برابر نظام اسد و عدم برقراری آتشبس و مصلحتهاییکه انقلاب سوریه را به لرزان مواجه میکند، می باشد. روی این ملحوظ، افراد حزب روابط طبیعی با گروههای انقلابی داشتند، حتی برخی گروهها حمایت خود را از برنامه و پروژۀ سیاسیای که حزب به پیش میبرد، اعلان نمودند، اما برخی گروهها دست به یکسری افترائات علیه حزب زده و حتی برخی اعضای آن را اختطاف نمودند.
پس از ظهور علنی حزب التحریر در ادلب، چه اتفاقی خواهد افتاد؟
برخیها، دلهره از این دارند که ظهور حزب التحریر در ادلب و مطالبههای علنیاش از بهر خلافت، بهانهای به جامعه جهانی نگردد که تحت این کار به هدف ریشهکن نمودن گروههای شورشی، ادلب را هدف قرار دهند، خصوصاً پس از آنکه هزارهاتن درین گردهمایی اشتراک ورزیدهاند، و اگر چنین کاری صورت گیرد، فاجعۀ انسانی در شمال سوریه اتفاق خواهد افتاد. با این حال، جامعۀ جهانی و روسیه قبل از این نیز مردمان ملکی را به بهانههای مختلف هدف قرار میدادند؛ گرچند در خصوص این موضوع تا هنوز کدام سخن خاص به نشر نرسیده و تنها این یک گمانه زنیهای رسانهها در خصوص خاموشساختن انقلاب مردمی سوریه است.
چنانچه گفته شد، حزب التحریر کدام تنظیم تروریستی نیست و نیز تمام دولتهای بزرگ به این موضوع پی میبرند؛ به اسثتنای روسیه که از نفوذ حزب در تمام نواحی کشورش باحذر بوده و فعالیتهای حزب در آن کشور ممنوع قرار داده شده است، که جدا از فعالیتهای حزب، هرمسلمان روسی را به سالهای متمادی به زندان فرستاده است. با این وجود روسیه و جامعۀ جهانی، از حزب التحریر به عنوان یک تهدید تروریستی، که ممکن است در راهاندازی یک عملیات نظامی در ادلب دست داشته باشد، متوجه نیستند.
عثمان طه