پنجشنبه, ۱۷ صَفر ۱۴۴۶هـ| ۲۰۲۴/۰۸/۲۲م
ساعت: مدینه منوره
Menu
القائمة الرئيسية
القائمة الرئيسية

  •   مطابق  
نگاهی به سفر ترامپ به سرزمین حرمین شریفین و دوشیدن گاو شیری
بسم الله الرحمن الرحيم

نگاهی به سفر ترامپ به سرزمین حرمین شریفین و دوشیدن گاو شیری

دونالد ترامپ، رئیس جمهور امریکا در نخستین ایست‌گاه سفر خارجی خود، وارد عربستان سعودی شد. وی در این سفر مورد استقبال بی‌پیشینه‌ی از سوی سلمان بن عبدالعزیز آل سعود، پادشاه عربستان سعودی، قرار گرفت و صفحه‌ی جدیدی از مناسبات میان دو کشور گشوده است. در ادامه به مهمترین موارد این سفر می‌پردازیم:

یکم ـ شیردوشی ترامپ از آل سعود: دونالد ترامپ زمانی گفته بود که عربستان برای ما همچون گاوی شیری است تا زمانی‌که شیر می‌دهد، شیرش را می‌دوشیم و هر وقت دیگر نتواند شیر دهد و به ما دالر و طلا بدهد آنگاه دستور ذبح آن را صادر می‌کنیم و یا از دیگران می‌خواهیم این‌کار را بکنند. البته این گفته‌های ترامپ در سفرش به عربستان تحقق یافت و وی توانست با این گاو شیری توافقنامه‌ای به ارزش 380 میلیارد دالر به امضاء برساند. که 110 میلیارد دالر آن شامل فروش سلاح، تجهیزات و خدمات نظامی به عربستان می‌باشد.

فروش این میزان از تسلیحات، باعث ادامه روند تزریق سرمایه به اقتصاد امریکا می‌شود. هرچند، از سوی تعدادی از تحلیل‌گران رقم واقعی قرارداد اقتصادی و نظامی میان عربستان و امریکا بالغ به یک تریلیون دالر گفته شده است که آن باعث ایجاد یک میلیون شغل می‌گردد و روح تازه‌ای را در کالبد اقتصاد امریکا بعد از بحران اقتصادی 2008 می‌دمد. در حالی‌که، همین اکنون فقر و بیکاری در سعودی موج می‌زند و نظر به ارقام رسمی 12 درصد بیکاری سعودی وجود دارد.

 این قرارداد که یکی از بزرگ‌ترین و مهم‌ترین قراردادهای اخیر فروش تسلیحات از سوی امریکا به عربستان گفته شده، دور جدیدی از رقابت تسلیحاتی را در خاورمیانه رقم خواهد زد که امریکا نقشی اساسی در آن ایفا می‌کند. چون، مسلح سازی کشورهای منطقه، خاورمیانه و سرزمین‌های اسلامی را به یک انبار باروت مبدل می‌کند که پیامدهای بسیار خطرناکی را در پی دارد. پیامدی که منجر به مسلمان‌کُشی عظیم می‌گردد. زیرا امریکا همین اکنون دو بلاک یعنی بلاک سنی (برهبری عربستان) و بلاک شیعه (برهبری ایران) را در خاورمیانه ایجاد نموده است و این دو را بر علیه یکدیگر تحریک و مورد سوء استفاده قرار می‌دهد.

البته، بُعد دیگری این قرارداد چند صد میلیارد دالری همانا متمرکز ساختن قدرت در خانواده سلمان بن عبدالعزیز آل سعود است تا امریکا در بدل این قرارداد از خانواده شاه در برابر رقبای داخلی اش حمایت کند. طوریکه همین اکنون یک پسر ملک سلمان سفیر عربستان در امریکا، پسر دیگرش وزیر در کابینه عربستان و پسر دیگرش ولیعهد پادشاهی عربستان است. از سوی دیگر، این قرارداد هنگفت مالی یک نوع فدیه در برابر حمایت سیاسی، نظامی و حفظ امنیت عربستان از سوی امریکا می‌باشد.

دوم ـ سرخمی رهبران مسلمان در پیش‌گاه فرعون عصر: ترامپ در این سفر توسط مزدورش عربستان توانست که رهبران نامشروع و دیکتاتور 40 کشور مسلمان‌نشین را به شمول اشرف‌غنی جمع کند و تعهد شان را برای مبارزه با افراط‌گرایی بگیرد. البته این حُکام غدار و مزدور، چنان بی‌شرمانه به پای گفته‌های ترامپ نشسته بودند گویی که شاگردان مکتب هستند که استاد شان شیطان بزرگ (ترامپ) است و حتی اشتراک در این مجلس را نوعی از افتخار می‌دانستند.

تا جایی‌که، جمع شدن رهبران کشورهای مسلمان‌نشین و تعظیم و سرفرود آوردن آن‌ها در برابر ترامپ (فرعون عصر) باعث خنده و تمسخر تحلیل‌گران امریکایی در شبکه سی.ان.ان امریکا شده بود. در حالی‌که ترامپ فرمانی را مبنی بر ممنوعیت ورود اتباع هفت کشور مسلمان‌نشین به امریکا صادر کرده بود. در ضمن، ترامپ در کمپاین‌های انتخاباتی‌اش گفته‌های بر علیه اسلام داشت. ولی این رهبران خاین با این کار شان در حقیقت، دوستی و مزدوری شان را به امریکا و خیانت و خباثت شان را به اسلام و مسلمانان به نمایش گذاشتند که با دشمن خدا و رسول دست دوستی می‌دهند. به خصوص، خانواده ملک سلمان که از هیچ نوع خوش‌خدمتی برای رضایت ترامپ دریغ نکرد و سرزمین حرمین شریفین را که سرزمین وحی و مبداء نور اسلام است به سرزمین مزدور و اعلان جنگ علیه مسلمانان مبدل نمود.  

همچنان، ارگ ریاست جمهوری افغانستان در اعلامیه‌ی با طمراق از نشست حاشیه‌ای غنی و ترامپ سخن گفته بود. در حالی‌که، غنی و ترامپ در سعودی کدام دیدار خاص در مورد افغانستان نداشتند، بلکه تنها با هم احوال پرسی نموده بودند. اعلامیه، همچنان در مورد تمجید نیروهای نظامی افغان از سوی ترامپ خبر داده بود، که به وجه احسن جنگ امریکا علیه مسلمانان را به قیمت خون مسلمانان به پیش می‌برد.

سوم ـ امریکا: جنایت‌کارِ وحشی تاریخ: ترامپ در بخشی از سخنرانی‌اش گفت که می‌خواهد «پیام آور دوستی، امید و عشق باشد.» او افزود مبارزه او با تروریزم «جنگ با جنایت‌کارانی وحشی است که خواستار محو زندگی انسان هستند در برابر افرادی که حفاظت از زندگی و دین خود را دنبال می‌کنند.» همچنان او گفت:«جنگ علیه تروریزم، جنگ میان ادیان نیست، بلکه جنگ میان خیر و شیطان (شر) است.»

درحالی‌که جنگ میان خیر همانا مبداء اسلام و امت اسلامی با شیطان (شر) همانا مبداء سرمایه‌داری، و نظامش دموکراسی است.

سخنان ترامپ نمایان می‌سازد که امریکا مسلمان‌ها را به چشم وحشی‌ها و جنایت‌کاران می‌بینند. از این بابت به خود حق می‌دهند تا ثروت مسلمانان را به یغما ببرند، مسیر شان را به جهت منافع امریکایی تغییر دهند و حمایت حُکامی را بدست بیاورند که در قطره قطره خون مسلمانان شریک اند. در حالی‌که تاریخ بشر جنایت‌کاری وحشی‌تر از امریکا سراغ ندارد.

امریکا تنها در یک و نیم دهه اخیر، بیشتر از یک میلیون مسلمان را به خاک و خون کشانیده است. افغانستان و عراق را به حمام خون مبدل ساخته است. سوریه، سودان، سومالیا، پاکستان و یمن را به کشتارگاه مسلمانان تبدیل نموده تا جایی‌که تنها در دوره اوباما در هر هشت دقیقه یک بمب بالای مسلمانان فرود می‌آمد.

حالا وحشی و جنایت کار کِی است؟ وحشی امریکای است که مادر تمام بمب‌هایش را بالای افغانستان ریخت و به قیمت خون افغان‌ها به چین، روسیه و کوریای شمالی پیام سیاسی و نظامی مخابره نمود.

همچنان، در سفر ترامپ روی ایجاد ناتوی عرب نیز بحث صورت گرفت. در حقیقت، ناتوی عربی ارگانی است که برای ترویج جنگ داخلی میان مسلمانان و کاهش مصارف نظامی امریکا راه اندازی شده است. یعنی امریکا حالا می‌خواهد تا جنگ امریکایی توسط نیرو، پول و انرژی مسلمانان به پیش برود و تهدید مسلمانان علیه امریکا توسط خود مسلمانان کنترول و سرکوب گردد.

امریکا با این استراتژی اش در تلاش است تا حضور مستقیم نظامی‌اش را در تعدادی از کشورها کاهش دهد تا از یکسو مصارف نظامی‌اش را کمتر سازد و از سوی دیگر کشورهای مسلمان‌نشین را برای جنگ‌های نیابتی از سوی خود آماده و تجهیز کند.

امید است این سفر ترامپ باعث شده باشد تا مسلمانان از خواب غفلت بیدار شوند و به یک درک درست از جهان و سیاست‌های امریکا در قبال مسلمانان رسیده باشند تا چهره واقعی امریکا و رهبرانِ وابسته به امریکا را درک نمایند. به خصوص، ما افغان‌ها که در شانزده سال اخیر زیر تانک و توپ امریکایی‌ها خُرد و خمیر شدیم و برای اهداف استراتژیک امریکا عزیزترین‌های مان را از دست دادیم. ولی هنوز هم تعدادی از خاینین و مزدوران، منتظر سیاست ترامپ در قبال افغانستان اند و منتظر نشسته اند تا ترامپ چه نسخه‌ جدیدی از بدبختی و ظلمت را برای این غم‌کده می‌نویسد.

مصدق سهاک

عضو دفتر مطبوعاتی حزب‌التحریر ـ ولایه افغانستان

ابراز نظر نمایید

back to top

سرزمین های اسلامی

سرزمین های اسلامی

کشورهای غربی

سائر لینک ها

بخش های از صفحه