پنجشنبه, ۱۷ صَفر ۱۴۴۶هـ| ۲۰۲۴/۰۸/۲۲م
ساعت: مدینه منوره
Menu
القائمة الرئيسية
القائمة الرئيسية

  •   مطابق  
سرزمین های عربی دارای ثروت های بی شمار و واقعیت شرم آور
بسم الله الرحمن الرحيم

سرزمین های عربی دارای ثروت های بی شمار و واقعیت شرم آور

(ترجمه)

 درین اواخر نشست جامعه جهانی در مورد کشورهای عربی نتایج تکان دهنده از جهان عرب نشان می دهد؛ طور مثال: «۵۷ میلیون عرب خواندن و نوشتن را نمی دانند، بیش از ۱۳.۵ میلیون اطفال عرب تحت خط فقر زندی گی می کنند. و "یک هزار ملیارد" دالر در مورد فساد کشورهای عربی به ملاحظه رسیده که از جمله ۵ کشور عربی در ردیف ده کشور فاسد جهان به حساب می آیند.» ۷۵ درصد  از پناه جویان جهان در سال های اخیر نیز عرب بوده  چنان چه بیش از ۱۴ میلیون عرب از سال ۲۰۱۱م الی سال ۲۰۱۴م پراکنده گردیده است. برعلاوه این، خساره بشری تا سرحد ۴.۱ میلیون کشته و زخمی بین سال های ۲۰۱۱م الی ۲۰۱۷م نشان می دهد. درین سال ها زیربناهای زیادی به شکل کامل ویران گردیده که ارزش آن به ۴۶۰ ملیارد دالر تخمین زده شده است. (منبع: مجلۀ الوعی؛ شماره ۳۶۴)

مساحت تقریبی منطقه عرب نشین به ۱۳.۳ میلیون کیلومتر مربع می رسد که ۹.۶درصد مساحت تمام جهان را احتوا می کند. تعداد ساکنین جوامع عربی به ۳۷۰ میلیون شده که معادل ۶.۵درصد از ساکنان زمین می باشند. تعداد کارگران به نقل از "صندوق وجهی" عربی سال  ۲۰۱۳م درین مناطق به ۱۳۰ میلیون می رسد. سرزمین های عربی دارای ثروت های طبیعی بی شمار بوده که بخش های عمده ی آن نفت و گاز طبیعی، فلزات نجیبه، زراعت و منابع مهم حیوانی و ماهی داری می باشند.

نظر به آمار آژانس خبری اناتول که در سال ۲۰۱۳م به نشر رسیده، ۷.۲ تریلیون دالر به صورت تقریبی تولیدات محلی مناطق عربی در سال ۲۰۱۳م برابر با ۱۶ درصد تولیدات ناخلص امریکا و ۵۵ درصد تولید ناخلص کشور جاپان یکسان می باشد. تولیدات نفت روزانه منطقه عرب به ۲۲.۹ میلیون بیرل می رسید که معادل ۳.۳۰ درصد تمام تولیدات نفت در سال ۲۰۱۲م در جهان بوده، درحالی که تمام نفت جهان در همین سال بالغ به ۸.۵۵ درصد تخمین شده بود. عایدات دولت های شرق میانه در سال ۲۰۱۵م بالغ به ۳۲۵ میلیون دالر بوده که این رقم ۳.۴۱ درصد تمام عایدات نفت جهان می باشد. هم چنان نقش سعودی از جمله دومین تولید کننده ی نفت در جهان بوده که بالغ به ۱۳۳ ملیارد دالر می رسد.

دولت های عربی هم چنان در بخش گاز طبیعی تفوق داشته و چهارم حصه جهان را تشکیل می دهند. بنابر احصایه های سازمان اوپک(سازمان کشورهای صادرکنند نفت) در سال ۲۰۱۵م، چنین نشر نموده است: «ذخایر منابع گاز طبیعی کشورهای عربی ۵.۲۷ در صد تمام گاز جهان را تشکیل می دهد.»

دو دولت بزرگ عربی که بیشترین تولید گاز طبیعی را در جهان در سال ۲۰۱۵ دارا می باشند عبارت اند از: عربستان سعودی و الجزایر-به ترتیب سعودی در ردیف ششم  و الجزایر در ردیف هفتم- می باشند. قطر نیز درین زمینه جایگاه بزرگی را احتوا کرده است‌؛ از جمله ای چهارمین کشور تولید کننده ی نفت در ردیف دوم در سال ۲۰۱۳م می باشد. کشورهای عربی هم چنان دارای معادن بی شماری بوده که تاهنوز به شکل کامل آن بهره برداری نگردیده و حتی بسیاری آنان نیز تاهنوز کشف نگردیده، تنها معادن موجود در مناطق عربی که تخمین زده شده در بخش آهن، فلز، مس، و ذغال سنگ می باشد. برعلاوه ی آن، فاسفیت نیز در برخی کشورهای عربی وجود دارد.

به نقل از "صندوق وجهی عرب" در سال ۲۰۱۴م کشورهای عربی در منطقه ی خلیج عربی و شمال افریقا از جمله مهم ترین دولت های منطقه ی شرق اوسط در تولیدات آهن و فولاد به شمار می روند، و این مناطق در پنج سال آینده از جمله مناطق مهم جهانی در تولیدات آهن و فولاد به شمار رفته که پیشرفت های بزرگی را در بخش های تولید انرژی از فولاد خام با سرمایه گذاری هنگفتی که دولت ها در بخش صنت دارند، می باشد.

اما آن چه متعلق به فاسفیت می شود، تنها المغرب ۳۰ میلیون تُن سالانه صادرات دارد. این آماری است که در سال ۲۰۱۵م گزارش داده شده است که ردیف دوم جهانی را در بخش تولیدات بعد از چین که در سال ۲۰۱۴م تولیدات آن به ۱۰۰ میلیون تُن بود، با آن که چین دارای وسعت پهناور و گسترده می باشد.

زراعت در سرزمین های عربی به شکل وافر بوده که حدود ۲۶ میلیون نفر در بخش زراعت مصروف اند که سهم آن در تولیدات محلی به صورت اجمالی در سال ۲۰۱۴م تقریباً به ۳.۵ در صد می رسد،  بدون این که زراعت عربی به تناسب موارد آب ضعیف به نظر می رسد با آن هم ۵ درصد ساکنان سرزمین های عرب در این بخش مشغول اند.

دولت های عربی دارای ثروت های حیوانی مهمی اند که قادر به بیش از ۳۴۵ میلیون دالر می رسد. در رأس آن گاو، گاومیش، گوسفندان، بز و شتر می باشند که تنها سودان اکثریت این حیوانات را دارا بوده که ۵۵ درصد از گاو، گاومیش و تقریباً ۲۵ درصد گوسفند و بزها را بنابر گزارش احصایه های اقتصادی عربی تنها در سال ۲۰۱۴م تشکیل داده اند.

تمام کشورهای عربی به بحر راه داشته و سواحل آن به ۲۳ هزار کیلومتر طول امتداد داشته که شامل سواحل بحر عرب، خلیج عربی،  بحر سرخ، بحر سفید متوسط و محیط اطلسی می باشد. به این شکل بخش های آبی مناطق عربی  که نهرهای داخلی آن به ۶.۱۶هزار کیلومتر می رسد. تولیدات ماهی بنابر احصایه های صندوق وجهی عربی تقریباً ۴.۴ میلیون تن در سال ۲۰۱۴م مصروف در این شغل اند.

صادرات اموال تجارتی دولت های عربی تقریباً بالغ به ۳.۱ تریلیون دالر سالانه است که معادل ۷ درصد از حجم صادرات جهانی را تشکیل می دهد. چنان چه واردات اموال تجارتی کشورهای عربی ۸۷۴ ملیارد دالر می رسد که معادل تقریباً ۶.۴درصد  واردات جهان می باشد. با آن که مثلث صادرات کشورهای عربی با استناد از ارقام صندوق وجهی عرب تقریباً به ۶.۸ درصد به صورت اجمالی در سال ۲۰۱۳م می رسید. (منبع: پایگاه رسانه ای عربی)

با این همه ثروت های سرشار خدادادی سرزمین های اسلامی به ویژه عرب، باشنده گان آن در جهل، فقر، پستی، فساد و ده ها مصایب  بسر می برند. به نقل از خبری که در مجله الوعی به نشر رسیده؛ چنین آماده است: «این بدبختی ها از فقر کشورهای عربی نبوده با آن که ثروت های طبیعی و نیروی کامل بشری را با خود داشته، برعکس مشکل اصلی اینست که درین سرزمین ها حکام مزدور و خاین که حاکمیت دارند، توسط غرب گماشته اند. به اهل اسلام و مسلمانان ظلم را رواداشته و فساد گوناگون را مرتکب می گردند. این همه ثروت ها را دزدیده و به باداران استعمار گر به نحوی تسلیم می دهند. هم چنان ثروت مسلمانان سرزمین های دیگر مسلمان نشین، کمتر از ثروت های سرزمین عرب نیست و نه هم از لحاظ ارقام کم اند. آن چه برهمه ی مسلمانان واجب است، سقوط نظام های مزدور و دست نشانده کفار و تاسیس دولت اسلامی می باشد. برای اعاده این فریضه بزرگ، با حزب التحریر یکجا شده تا خلافت را تأسیس نماییم، این یگانه راه نجات است.

2 comments

  • علی
    علی جمعه، 05 می 2017 Comment Link

    افغان وپاکستان هم درراستی عربند زیرا مرکز جهان را کعبه گندی میدانند که هشتاد ودوبار سیل خراب کرده ودرصد را فیصد میگن وآموزش را تربیه

  • علی
    علی جمعه، 05 می 2017 Comment Link

    افغان وپاکستان هم درراستی عربند زیرا مرکز جهان را کعبه گندی میدانند که هشتاد ودوبار سیل خراب کرده ودرصد را فیصد میگن وآموزش را تربیه

ابراز نظر نمایید

back to top

سرزمین های اسلامی

سرزمین های اسلامی

کشورهای غربی

سائر لینک ها

بخش های از صفحه